Futbol

Gomez tarihe geçti!

15 Mart 2016 Salı 22:09 - Son Güncelleme 15 Mart 2016 Salı 20:35

Beşiktaş, Karadeniz'den lider; Mario Gomez ise rekorla döndü.

Spor Toto Süper Lig'de kötü hava koşulları nedeniyle ertelenen 19. hafta maçında Trabzonspor'u 2-0 yenen Beşiktaş, Karadeniz'den lider dönüyor. Süper Lig'deki gol sayısını 19'a çıkaran Alman yıldız Mario Gomez ise siyah-beyazlı formayla ligde bir sezonda en fazla gol atan yabancı futbolcu oldu.

Ligin 25. haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor'u 2-1 mağlup eden siyah-beyazlılar, bu karşılaşmadan 3 gün sonra Trabzonspor ile karşı karşıya geldi. Siyah-beyazlı takım, bordo-mavili ekibi 2-0 yenerek, Karadeniz'de 4 günde oynadığı 2 maçtan 6 puan çıkardı.

Bu galibiyetlerle puanını 60'a yükselten Beşiktaş, 59 puanlı Fenerbahçe'nin önünde yer alarak ligin zirvesine çıktı.

Gomez tarihe geçti

Beşiktaş'ın Alman yıldızı Mario Gomez, Trabzonspor maçında gol atarak siyah-beyazlı takımın tarihine geçti.

Süper Lig'de bu sezon 19'uncu golünü kayden Gomez, siyah-beyazlı formayla ligde on sekizer golü bulunan Pascal Nouma ve Demba Ba'yı geride bıraktı ve Beşiktaş'ta bir sezonda en çok gol atan yabancı futbolcu oldu.

Olcay'dan ligde 15 maç sonra gol

Beşiktaş'ın deneyimli oyuncusu Olcay Şahan, ligde 15 maç sonra gol attı. Ligde son golünü 9. haftada 5-1 kazandıkları Antalyaspor maçında atan Olcay, gol orucunu Trabzonspor müsabakasında bozdu. Siyah-beyazlı futbolcu, ligdeki gol sayısını 4'e çıkardı.

Tolga ve Oğuzhan sakatlandı

Beşiktaş'ta kaleci Tolga Zengin ve orta saha oyuncusu Oğuzhan Özyakup sakatlandı.

Mücadelenin ilk dakikalarında sakatlanan Tolga, zorlanmasına rağmen devre arasına kadar sahada kaldı. Deneyimli kaleci ikinci yarıda yerini Günay Güvenç'e bıraktı.

Çaykur Rizespor karşılaşmasında sakatlanmasına rağmen Trabzonspor maçına fedakarlık yaparak çıkan Oğuzhan ise 78. dakikada Tolgay Arslan ile değişti.

Beşiktaş'ta kart yok

Beşiktaşlı futbolcular, Trabzonspor maçında kart görmezken, 5 oyuncu da cezalı duruma düşmekten kurtuldu.

Zorlu maçtan 3 puan çıkaran siyah-beyazlılarda, kart sınırında bulunan Mario Gomez, Andreas Beck, İsmail Köybaşı, Olcay Şahan ve Ricardo Quaresma, cezalı duruma düşmedi.

Trabzonspor, 30 puanda kaldı

Ligin ilk yarısında Beşiktaş'ı deplasmanda 2-1 mağlup eden Karadeniz ekibi, sahasında puan çıkaramayınca 30 puanda kaldı. Erteleme maçından puansız ayrılan bordo-mavililer, 13. sırada yer aldı.

"Hami istifa" sesleri

Karşılaşmada Beşiktaş'in ikinci golünden sonra ve maç bitiminde bordo-mavili taraftarlar, teknik direktör Hami Mandıralı'ya tepki gösterdi.

Taraftarlar, "Hami istifa" şeklinde bağırarak 47 yaşındaki teknik adamı istifaya davet etti.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz