Futbol

"Görmüyorsan bu işi yapma!"

06 Mart 2014 Perşembe 11:24 - Son Güncelleme 06 Mart 2014 Perşembe 11:44

Sivas - F.Bahçe maçındaki hata, MHK Başdanışmanı Uilenberg'i de kızdırdı.

Türk futbolunda çok konuşulan hakem hatalarına bir yorum da Merkez Hakem Kurulu Başdanışmanı Jaap Uilenberg'den geldi. Hollandalı spor adamı, Sivasspor - Fenerbahçe maçındaki tartışmalı pozisyonda penaltı kararı verdirmeyen ilave yardımcı hakemi sert sözlerle eleştirdi.

Hatırlanacağı gibi Sivasspor - Fenerbahçe maçının hemen başlarındaki ceza sahası içinde yaşanan pozisyonda top, Sivassporlu futbolcunun elinden dönmüş ancak ilave yardımcı hakem Murat Türker'in hakem Yunus Yıldırım'ı penaltı kararı vermemesi konusunda uyarmıştı.

Fanatik'e konuşan Uilenberg, hakemlerin de insan olduğunu, hata yapabileceklerini anlattı ve şöyle dedi: "Kimse bunun arkasında kötü niyet aramasın. Tabii ki bir pozisyon hariç."

Sivasspor - Fenerbahçe maçındaki hatayı "Topun oyuncunun eline değmesi çizgi hakeminin önünde gerçekleşmiştir. Burada hakem 'penaltıyı görmedim' diyemez. Görmesi gerekir. Orada durmasının nedeni, böylesine önemli durumları tespit etmesi. O pozisyona 'göremedim' diyorsa o işi yapmamalıdır."

Jaap Uilenberg, Cüneyt Çakır'ın Türkiye'nin tartışmasız en iyi hakemi olduğunu savunarak sahip çıkılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz