Futbol

''G.Saray nasıl liderse, biz de...''

13 Mart 2015 Cuma 19:39 - Son Güncelleme 13 Mart 2015 Cuma 19:44

Avcı: ''Bizim yarışımız farklı bir yarış''

İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Spor Toto Süper Lig'de 14 Mart Cumartesi günü Galatasaray ile yapacakları maça ilişkin, "Bu maç Galatasaray için ne kadar önemliyse bizim için de o kadar önemli" dedi.

Başakşehir Fatih Terim Spor Kompleksi'nde hazırlıklarını sürdüren lacivert-turunculu ekibin teknik direktörü Avcı, antrenmandan önce basın mensuplarına açıklamada bulundu. Avcı, ligin liderine karşı mücadele edeceklerini belirterek, "Hamza hoca geldikten sonra Galatasaray'ın oyun planında birtakım değişiklikler oldu. Özellikle Türk Telekom Arena'da çok baskılı oynuyorlar. Yarınki maça da baskılı başlayacaklar, biz de 'bu baskıyı nasıl kırarız, oyuna nasıl ortak oluruz?' diye hem teoride hem pratikte bunun çalışmasını yaptık" şeklinde konuştu.

Galatasaray ile güzel bir maç oynayacaklarını ve iyi bir oyun beklediğini kaydeden Avcı, şunları söyledi:

"Galatasaray nasıl liderse, biz de Avrupa kupalarını kovalayan, bunun içinde olmaya çalışan bir takımız. Bizim yarışımız farklı bir yarış. Bu maç Galatasaray için ne kadar önemliyse bizim için de o kadar önemli. Güzel bir maç olacak. Oyunun başından sonuna kadar içinde olmak istiyoruz."

Takımdaki sakat futbolcularla ilgili bilgi veren Avcı, "Bir tek Doka'nın sakatlığı devam ediyor. Mossoro iyileşti, geçen hafta zaten bir 45 dakika oynamıştı. Epureanu'nun cezası vardı, bitti. Yalçın büyük bir ihtimal yarın maçta olacak" ifadelerini kullandı.

UEFA Avrupa Ligi'ne katılım yarışını da değerlendiren Avcı, şunları kaydetti:

"Bursaspor, Trabzonspor gibi ligin şampiyonluklar yaşamış büyük kulüpleriyle bizim bu yarışın içinde olmamız, gelişimimiz açısından çok önemli. 11 hafta ve dışarıda 33 puan var. Alttan yaklaşan takım olur mu bilmiyorum? En yakınıyla şu an itibarıyla 7 puan var. Yarış böyle gidecek. Sonuna kadar yarışın içinde olmak istiyoruz. Galatasaray maçı da önemli maçlardan bir tanesi. Galatasaray daha stresli, biz öz güvenliyiz. Umarım bunun karşılığını alırız."

Futbolcuların görüşleri

Lacivert-turunculu futbolcu Uğur Uçar, yarınki karşılaşmanın hem kendileri hem de Galatasaray açısından son derece önemli olduğunu dile getirerek, "Galatasaray bizi yenip liderliğini sürdürmek isteyecek. Biz de Galatasaray'ı yenip UEFA Avrupa Ligi hedefimizi perçinlemek istiyoruz. İnşallah sahadan galip ayrılırız" diye konuştu.

İstanbul Başakşehir'in Brezilyalı futbolcusu Mossoro ise Galatasaray'a karşı oynamanın zor olduğunu söyleyerek, "Ancak biz hafta boyunca takım olarak çok iyi hazırlandığımızı düşünüyoruz. Galatasaray'ın stadından da en iyi sonuçla ayrılmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Sakatlığının yüzde 100 geçtiğini ve teknik direktör Abdullah Avcı'nın görev vermesi halinde Galatasaray'a karşı forma giyebileceğini belirten Mossoro, "Ligde bizi bu noktaya getiren takım olarak defansı iyi yapmamızdı. Yarın da takım defansını iyi bir şekilde yapmamız lazım ancak bu şekilde başarılı bir sonuç alabiliriz. Tabi top bizdeyken de iyi oynamamız gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Lacivert-turunculu bir diğer oyuncu Alexandru Epureanu da yarın Türkiye'nin en iyi takımlarından birisine karşı oynayacaklarını kaydederek, "Çok zor bir maç olacak ama biz de bu hafta en iyi şekilde hazırlandık. İnanıyorum ki, yarın hep birlikte takım olarak iyi bir performans gösterip bu maçtan en iyi sonucu almak istiyoruz" diye konuştu.

İlk yarıya oranla yarınki maçın çok daha zor geçeceğini de ifade eden Moldovalı futbolcu, "Ligde ilk oynadığımız maçta teknik direktörleri farklıydı. Hoca değişikliğinden sonra daha iyi oynamaya başlayan bir Galatasaray var. Ondan dolayı yarınki maçın çok daha zor olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Bu arada İstanbul Başakşehir'in antrenmanından önce tesislerde kurban kesildi.

AA

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz