Futbol

G.Saray'da kongre sesleri

25 Mart 2014 Salı 13:45 - Son Güncelleme 26 Mart 2014 Çarşamba 09:28

Ünal Aysal muhalifleri, eleştirilerin dozunu arttırıyor.

Galatasaray'da kötü gidiş sonrası eleştiri oklarının hedefi çeşitli.

Taraftarlar genellikle futbolcuları, Bazı yorumcular Mancini'yi; eski yöneticiler ve başkan adayları ise yönetimi suçluyor.

"Geleceğimiz ipotek altında"

Sarı kırmızılıların eski başkan adayı Turgay Kıran, son günlerde yaşananlar nedeniyle Ünal Aysal’ı sert bir dille eleştirdi.

FANATİK’e konuşan Kıran, “Bu yaşananlar sürpriz oldu. Galatasaray’ı tanımayan birini sadece zengin diye göreve getirdik. Başkan ilk yanlışı, yönetimdeki isimlerin görevine son vererek yaptı. Bunun ardından 2 yıl şampiyon olmuş Fatih Terim’le yolları ayırdı. Bunlar önemli yanlışlardı. Şu anda bir yönetim yok. Sayın Aysal kulübü tek başına yönetiyor” dedi.

‘Hisseleri almadan gitmek yok’

Galatasaray’ın büyük mali yükümlülük altına girdiğini vurgulayan Kıran, “Geleceğimiz ipotek altında. Başarı geldiği sürece bu konular gündeme gelmez ama başarısızlıkta bunun hesabı sorulur. 13 Nisan’daki genel kurulda hesap sorulacaktır. 200 milyon Dolar borç var. Galatasaray hisseleri satıldı, borç attı. Eğer Aysal görevi bırakacaksa söz verdiği gibi hisseleri yerine koyarak gitmelidir. İyi bir Galatasaraylı’ya bu
yakışır. Bu borcu ödemeden gidemez, bu kolay değil” ifadesini kullandı.

‘Çok sayıda değerli insan var’

Camiada çok değerli insanlar olduğunun altını çizen Turgay Kıran, “Kim giderse gitsin Galatasaray’a asla bir şey olmaz. Galatasaray’ın fiziki ve insani sermayesi çok büyüktür. Biz genel kurul olarak camiadaki değerli insanları bir araya getiririz” dedi ve kendisinin aday olmayacağını da sözlerine ekledi.  

"Kurumsallaşma dedi, uyumu bozdu"

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Prof.Dr. Ahmet Özdoğan da "Ali Dürüst ve Abdürrahim Albayrak'ın yönetimde olduğu dönemde Florya'da tam bir uyum vardı; ama başkan kurumsallaşma adına kongre düzenleyerek bu iki yöneticiyi dışarıda bıraktı. 'Kurumsallaşma' dedi. uyumu bozdu" ifadelerini kullandı.

"Başarısız oldu, yapılması gereken bellidir"

Ahmet Özdoğan, "Galatasaray'da tek bir sorun vardır. Başka da hiçbir sorun yoktur. Galatasaray'da ana sorun sayın Ünal Aysal'dır. Bence oturup düşünmelidir. Liderler risk alırlar. Başarısız oldukları anda ne yapılması gerektiğini bilirler. Sayın Ünal Aysal yönetimini ikiyi ayırmak gerek. Sportif ve mali açından. Mayıs 2012’ye kadar olan bölümü çok başarılı, ama sonrası çok başarısız. Her açıdan çok başarısız. Fatih Terim ve Florya’da iyi çalışan yöneticilerle makul olmayan yöntemlerle yolları ayırması, sportif açıdan tam bir başarısızlığı getirdi" diye konuştu.

"Selçuk İnan'ı eleştirirken düşünsünler"

Özdoğan, "Galatasaray taraftarı çok farklıdır. Her açıdan çok farklıdır. Değişik mesajlar verirler. Dünya futbolunda da farklı bir anlayışları vardı. Selçuk’u son maçta ıslıklarken bir daha düşünmelerini rica ederim. Basına yansımamış bazı futbolcuların çok özel durumları olabilir. Yakınları hasta olmuş olabilir. Psikolojik olarak bu durum Selçuk’u çok etkilemiş olabilir. Futbolcuları eleştirirken bunları göz önünde bulundurmak gerekir. Suçlanması gereken en son kişiler futbolculardır. Burada tek suçlu vardır. Başka da suçlu aramaya gerek yok. Suçlu sayın başkandır" dedi.

"Mayıs'ta kesin olarak kongre olmalıdır"

Prof.Dr. Ahmet Özdoğan, "Mayıs’ta mutlaka Galatasaray’da bir genel kurul yapılmalıdır. Başkan da aday olur ve seçilirse, sorun yok. Bizim yine başkanımızdır. Galatasaray’ı çok ciddi problemler beklemektedir. Bunların hızlı çözümü için yapılması gereken genel kuruldur. Ayrıca bu genel kurul zaten yapılması zorunlu olan bir uygulamadır" şeklinde konuştu. 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz