Futbol

G.Saray'ın görüştüğü hocaları açıkladı

26 Mart 2016 Cumartesi 23:10 - Son Güncelleme 26 Mart 2016 Cumartesi 23:15

TRTSPOR'a konuşan Özbek, teknik direktör konusunda da açıklamalar yaptı.

TRTSPOR özel yayınına katılan Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Ersin Düzen'in sarı-kırmızılı ekipte yaşanan teknik direktör değişiklikleri konusundaki sorularını yanıtladı.

"Riekerink'i Fatih İşbecer buldu. Galatasaray gibi bir camia herkese danıştığı gibi Sneijder'e de danışabilirdi ama böyle bir şey olmadı" diyen Özbek, Hollandalı teknik adamdan önce Bülent Ünder ve Bülent Korkmaz'a  teklif götürdüklerini ifade etti.

Özbek, futbol takımının bu sezon hedeflerden uzak kalmasının sebeplerinden birini UEFA'nın verdiği Avrupa kupalarından men cezası olduğunu belirterek, "Sezon başladıktan sonra UEFA üzerimize geldi ve bu süreç başladı. UEFA söylemese de sezon başında cezalar konuşulmaya başlandı. Bunlar futbolcuları demoralize etti. Bu seneki performans düşüklüğünün sebeplerinden biri bu. Bazı futbolcuları bu demotive etti" dedi.

"Hamza Hoca'nın vedası yönetim kurulu kararıyla oldu"

Hamza Hamzaoğlu ile yolların ayrılması konusunda ise Özbek, şunları ifade etti:

"Futbolu yöneten Galatasaray Sportif A.Ş. Ben oranın da başkanıyım. Hamza Hoca gittikten sonra kariyeriyle, Galatasaraylılık duruşuyla kimin bize faydalı olabileceği konusunda tartıştık ve oy birliği ile Mustafa Denizli'ye karar verdik. Hamza Hoca'nın vedası da yönetim kurulunda alınan karar çerçevesinde oldu. Yine oy birliği söz konusu. Bir yönetim kurulundaki arkadaşımız istemedi, o da yönetimden ayrıldı zaten. Galatasaray Yönetim Kurulu, bir hocayı işe alabileceği gibi, bir hocanın işine de son verebilir. Bu saatten sonra bunun neden olduğu konusu ne Hamza Hoca'ya ne Galatasaray'a ne de bana fayda getirmez. Bu geçmişte kalan bir olaydır. Bu sır değil. Ama açıp da yeniden uzamasına sebebiyet vermemek lazım. Hamza Hoca ile ben çalıştım. Hamza Hoca ile kontratı ben yaptım. Dolayısıyla Hamza Hoca hala benim çok sevdiğim bir kardeşim. Dolayısıyla aramızda geçen olayları basın üzerinden tartışarak her iki tarafında zarar görmesini istemiyorum. Ayrıldıktan sonra da görüştük. Yüz yüze gelmedik ama mesajlaşıyoruz. Hamza ile benim kişisel hiçbir problemim olamaz"

"Denizli kararlıydı"

Özbek, Mustafa Denizli'nin ayrılış süreciyle ilgili olarak ise "Ben devam etmesinden yanaydım. Ancak o bırakmak konusunda kararlıydı" ifadelerini kullandı.

"Riekerink'i Fatih İşbecer buldu, yeni hoca sezon bitmeden belli olur"

Özbek, Hollandalı teknik adam Jan Olde Riekerink'in sezon sonuna kadar takımın başında kalacağını aktardı. Sezon sonuna kadar gelecek sezonun teknik direktörünü açıklamak istediklerini anlatan Özbek, şöyle konuştu:

"Riekerink'i Fatih İşbecer buldu. Galatasaray gibi bir camia herkese danıştığı gibi Sneijder'e de danışabilirdi ama böyle bir şey olmadı. Galatasaray için en faydalı alt yapı hocasını seçtik ve 2018 yılına kadar sözleşme imzaladık. Orhan Atik'in lisans problemi olması nedeniyle kendisine A takımı çalıştırması için rica ettik. Gelecek antrenör kimse, Galatasaray'ın kadrolu bir antrenörü de onun yanında olacak. Hoca ayrılmak istediğinde ekibi değil kendisi ayrılacak. Bu çalışmaları sürdürüyoruz. Çok fazla vaktimiz de yok. Karizmasıyla Galatasaray'ı taşıyabilecek, sırtlayabilecek, başarıya götürecek bir teknik adam istiyoruz. Görüşülen isimler var. Yerli yabancı diye söyleyemem. Taraftar hiç endişe etmesin. Önümüzdeki yıl daha başarılı olacağız. Transfer yapılacak. Sezonun bitmesine yakın yeni teknik direktör belli olur."

"Altyapıdan son 10 yılda çıkan bir futbolcu yok"

Dursun Özbek, Riekerink'i tercih etme nedenlerini de sıraladı:

"Riekerink'i Şubat sonunda çağırdık. Kendisinin kariyeri son derece sağlam. 5 yıl Çin Milli Takımı'nın altyapısını kurmuş. Ajax'ın altyapısında çalışmış. Genk'te teknik direktörlük, Porto'da yardımcı teknik direktörlük yapmış. Biz önümüzdeki dönemde Galatasaray'ın futbolunu belli bir seviyeye getirmek istiyoruz. Bunun başında altyapı var. Biz de bu yüzden Riekerink'i altyapının başına getirdik. Son 10 yıla baktığınız zaman altyapıdan çıkan bir futbolcu yok. Hiç kimse gelmedi altyapıdan..."

"Ünder ve Korkmaz'a teklif götürdük ancak..."

Özbek, Bülent Ünder ve Bülent Korkmaz'a da bu sezon sonuna kadar teklif götürdüklerini ancak bu isimlerin uzun vadeli kontrat istediği için anlaşma sağlanamadığını belirtti.

Dursun Özbek, Mustafa Denizli'nin ayrılışı sonrası yaşananlarla ilgili şunları söyledi:

"Denizli'nin ayrılmasına bağlı olarak Orhan Atik Hoca bir süre götürdü. Ama daha başarılı olmasını dilediğimiz bir ihtiyaç doğdu. Temaslarımızdan netice alamadık. Bülent Korkmaz ve Bülent Ünder ile görüştük. Galatasaray'ı bir format üzerinde oturtmaya çalışıyoruz. A Takım için de hazırladığımız bir yapı var. Mustafa Hoca'nın ayrılmasıyla bu yapının temel taşlarından biri eksildi. Galatasaray'a daha sağlıklı bir düzen kurabilmemiz için sezon sonunu getirmemiz gerekiyordu. Teklifler sezon sonuna kadardı, bu yüzden teklifler kabul edilmedi. İleriyi tüketmek istemediğimiz için uzun vadeli kontrat yapmak istemedik."

"Sportif direktör planlama içinde"

"Şu anda bir sportif direktör düşüncesi yok ama planlama içerisinde var" diyen Dursun Özbek, önümüzdeki sezon için de iddalı konuştu:

"Galatasaray'ın yapısını bundan sonra en süratli bir şekilde başarıya taşıyacak şekilde çalışıyoruz. Hiç endişe etmesin taraftarlarımız, önümüzdeki yıl daha başarılı bir yıl olacak."

"Takımı gençleştireceğiz"

Özbek, takımı gençleştirmeyi hedeflediklerini de kaydederek, "Gerçeklerden koparak bazı şeyler söylemek yanıltıcı oluyor. UEFA diyor ki, 'Senin sporcu harcaman 65 milyon Avro. Ayağını bu yorgana göre uzatacaksın.' Yeni gelecek başkan da bu önlemi almazsa 2 sene Avrupa'ya gidemez. Amatör sporlarda benzer olayları yaşıyoruz. Çok iddialı bir takımı kurmak, çok para vererek olmaz. Her kuruşun çok kıymetli olduğunu bilerek, en iyi takımı, en hesaplı şekilde kuracağız. Bizim bir omurgamız var. Yapılacak genç takviyelerle ileriye doğru yürüyebilecek bir takım kurma peşindeyiz" diye konuştu.

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz