Futbol

Gümüşdağ, VAR için tarih verdi

28 Ekim 2017 Cumartesi 22:30 - Son Güncelleme 28 Ekim 2017 Cumartesi 22:49

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminin çevrim içi olarak ocak ayında kullanılmaya başlanması için çalıştıklarını söyledi. Gümüşdağ, "Çevrim dışı süresini doldurursak ocak ayında VAR'ın çevrim içi kullanıma geçmesi için zorlayacağız ama en kötü önümüzdeki sezon kesinlikle Süper Lig'in VAR ile başlayacağını ilan edebiliriz" dedi.

Başkan Gümüşdağ, Medipol Başakşehir'in Teleset Mobilya Akhisarspor'u 2-1 mağlup ettiği mücadelenin ardından 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yaptığı açıklamada, "VAR Türk futbolu için hayırlı olsun. Genellikle 15 aylık bir süreçte uygulamaya geçiliyor ama MHK Başkanımız Yusuf Namoğlu sistemin Türkiye Kupası maçlarında da deneneceğini söyledi. Çevrim dışı süresini doldurursak ocak ayında VAR'ın çevrim içi kullanıma geçmesi için zorlayacağız ama en kötü önümüzdeki sezon kesinlikle Süper Lig'in VAR ile başlayacağını ilan edebiliriz." diye konuştu.

Gümüşdağ, Teleset Mobilya Akhisarspor'un attığı gol hakkında "Maçın içinde 'gol mü değil mi' tartışmalarının olduğu bir pozisyon vardı. Fırat Aydınus bugün gördü, onu gerçekten tebrik ediyorum. VAR'ın ne kadar önemli olduğunu hep dile getiriyorum. Özellikle sahadaki alın terini koruyacak ve adaleti sağlayacak en önemli sistem VAR'dır. Şampiyonluğa giden bir takımın yanlış giden bir kararla cezalandırılma şansı vardı ama bundan sonra tamamen takımların performansına bağlı bir sürecin olacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

 "10-15 saniyelik süreçlerde kararlar veriliyor"

VAR'ı başından beri savunduğunu vurgulayan Gümüşdağ, şöyle konuştu:

"Çevrim dışı olarak video hakemliğin denendiği ilk maç oldu, bunun bizim sahamızda olması da çok güzel bir tesadüf. Çünkü VAR'ın ilk destekleyicisiydik. Sayın TFF Başkanı Demirören'e teşekkür ediyorum. Bugün maçtan önce VAR aracını ziyaret ettim. Yusuf Namoğlu, Cüneyt Çakır ve Barış Şimşek ile beraber video hakem konusunun ne kadar faydalı olacağı konusunda sohbet ettik. Onlar da bu sistemin futbola vereceği katkıdan bahsetti. Onların da aynı görüşte olmaları beni sevindirdi. 10-15 saniyelik süreçlerde kararlar veriliyor. Bunun uygulanabilir olduğunun hakemlerimiz de farkında. İnşallah VAR'ın aynı Bundesliga ve Serie A'da olduğu gibi uygulanacağı, haftalık dedikoduların konuşulduğu bir süreçten futbolun konuşulduğu bir alana geleceğiz."

Gümüşdağ, kazandıkları için de mutlu olduğunu aktararak, "Bu maç için öncelikle teknik ekibimiz ve oyuncularımızı kutluyorum. İlk yarı 2-3'ü bulabileceğimiz pozisyonlar vardı ama olamayınca işte futbol böyle; geçen hafta son dakika Beşiktaş'a güldü bu hafta da bize güldü." değerledirmesini yaptı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz