Futbol

Gümüşdağ'dan Beşiktaş'a müjde

05 Şubat 2015 Perşembe 17:28 - Son Güncelleme 05 Şubat 2015 Perşembe 18:31

"Beşiktaş ile stadımızı paylaşmıyoruz diye bir şey söz konusu değil."

TRT SPOR'da yayınlanan Futbol VIP programına katılan Spor Toto Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı ve İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"Çimler otursun ligin ikinci yarısında Beşiktaş yine gelip oynayabilir"

İşte Gümüşdağ'ın o açıklamaları...

"Beşiktaş ile stadımızı paylaşmıyoruz diye bir şey söz konusu değil. Yeni yapılan bir statta oynanması gerekenden fazla maç yaptık. Sadece biz oynasak çimler bu kadar yıpranmayacaktı. Ben Beşiktaş’a verdiğim sözden geri dönmemek için bir maçımı Kasımpaşa Stadı'nda oynadım. Sırf zemin daha fazla bozulmasın diye. Mesela önümüzdeki sezon hiçbir şekilde zeminde bozulma olmayacak. Bunun önlemlerini alıyoruz. Hollanda’dan özel bir sistem getirdik. Güneş ışığını sağlayarak çimleri korumak için. Ama bu sene böyle bir sıkıntımız var. Çimler otursun ligin ikinci yarısında Beşiktaş yine gelip oynayabilir. Bu konuda hiçbir sıkıntı yok.

"Yeni yabancı kuralı Türk futboluna faydalı olacak"

Yeni yabancı kuralı için alınan kararın Türk futbolu için çok faydalı olacağını düşünüyorum. Türk futbolu için bir devrimdir. Futbolumuzda 20 yıldır yasaklar var. 5+2, 6+2 falan birçok sistem uygulandı. Hep yasaklar oldu. Bu düşüncede olan insanlar, Arda’nın yerine bir Arda, Emre’nin yerine bir Emre daha koyamadı. Demek ki yasakla olmuyor. Dolayısıyla bu kararın çok doğru olduğunu düşünüyorum. Bu aldığımız karar da hiçbir şekilde 4 yıl dolmadan değişmeyecek. Kulüpler birliği olarak bu kararı aldık. O yüzden değişme şansı yok.

"Fenerbahçe, Kulüpler Birliği toplantılarına katılıyor"

'Fenerbahçe son yıllarda Kulüpler Birliği toplantılarına katılmıyor' diye yanlış bir bilgi var. En fazla 1-2 defa katılamamışlardır. Aziz Yıldırım kendisi gelmese de kulübün temsilcisi mutlaka aramızda oluyor. Hepimiz yoğun insanlarız. Zaman zaman aramızda gelemeyenler mutlaka oluyor ama genelde hep beraberiz.

Türk futboluna katkı sağlamak istiyorsak herkes olumlu bakmalı. Şimdi diyorlar ki bir sponsor gitti. Biri gider 5 tane sponsor gelir. Tamam bilinen sponsorlar gidiyor ama yenileri geliyor.

"Türk futbolunun en önemli 2-3 sorunundan biri finansal yapı"

Şu an Türk futbolunun en önemli 2-3 sorunundan biri finansal yapı. Bunu çözmek için finansal yapılandırma komitesi oluşturduk. Başkanlığına da Hüsnü Güreli’yi getirdik. Yıllarca yöneticilik yapan, içimizden biri, tecrübesi çok fazla olan Hüsnü Bey, müthiş bir ekiple çalışıyor ve kulüplere ilk sunumunu devre arasında Antalya’da yaptı. 5-10 yıllık planlamayla kulüplerimiz çok daha iyi noktalara gelebilir. Eğer bugünü bazı kulüplerin mali yapılarına bir makyajlama yapılmasa Avrupa maçlarına çıkmada zorlanırlar.

"Havuz sistemi yasayla belirlenmiş"

Havuz sistemi yasayla belirlenmiş. 18 Süper Lig kulübü var. Fenerbahçe kimle maç yapacak? Bu kulüplerle. Aziz Yıldırım’ın beklentisinin basından okuduğum kadarıyla çok büyük olduğunu söylüyorlar. İnşallah havuzu büyütürüz herkes kazanır. Pastayı büyütürsek herkes daha büyük pay alır. 3 büyükler yıllardır havuzdaki pastalarının daha büyük olmasını istiyorlar, bunu da yadırgamıyorum. Daha fazlasını isteyebilirler.

"Biz e-biletin yanında durmaya devam ediyoruz"

E-Bilet hayatımızın her tarafında var. Yurtdışına uçarken biletimizi internetten alıyoruz. Hayatımızın her alanında bu var. Biz e-biletin yanında durmaya devam ediyoruz. Bu sayede taraftar profilinin gelecekte daha da artacağını bekliyorum. Geçmişten beri farklı bilet alma alışkanlıkları olan taraftar grupları belki bu durumu kabullenmiyor ama biz bu sistemin arkasındayız. E-Bilet uzun vadede aslında stattan uzaklaştırma değil stada yakınlaştırma.

"Türkiye Kupası statüsü ile ilgili çalışıyoruz"

Türkiye Kupası statüsüyle ilgili arkadaşlarımız çalışıyor. Genel anlamda bir rahatsızlık var. Genel anlamda kulüplerin maliyeti, gelen paranın üzerinde çıkıyor. Bir bunun çalışmasını yapıyoruz. Yıldırım Bey'e bunu iletip gelecek sezon için bir değişiklik yapmak istediğimizi söyleyeceğiz.

Kulüpler Birliği Vakfı her geçen gün daha da fazla önem kazanacak. Bu birliğin yetkisi ve etkisi zaten çoğalmalı. Aynı Avrupa’da olduğu gibi ilerleyen zamanlarda da bunu herkes görecek."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz