Futbol

Güneş: "Oyuncularımız herkesi kurtardı!"

15 Mart 2016 Salı 23:52 - Son Güncelleme 15 Mart 2016 Salı 22:10

Şenol Güneş, hakem Bülent Yıldırım'ın yönetimiyle ilgili soruya bu yanıtı verdi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, 2-0 kazandıkları Trabzonspor maçına ilişkin olarak, "İlk yarıda gol de atabilirdik, gol de yiyebilirdik. İkinci yarıda oyunun kontrolü bizdeydi. Pozisyon vermedik, atağa da çıktık. Hak ettiğimiz galibiyeti aldığımızı düşünüyorum" dedi.

Güneş, hakem Bülent Yıldırım'ın maçtaki yönetimiyle ilgili soruya ise "Beni çok kavgaya çekiyorlar İstanbul'da. Ben de konuşmuyorum. Bu konuya da girmek istemiyorum. Bugün oyuncularımız herkesi kurtardı. Hakem konusunu açmayın" ifadesini kullandı.

Güneş, "2010-2011 sezonu 30. haftada Trabzonspor-Eskişehirspor maçı oynanıyordu. Hakem Bülent Yıldırım'dı'' şeklinde soruya başlayan bir gazetecinin sözlerini keserek, "Hiç oraya girmeyelim. Ne demek istediğinizi anladım. Beni taşıma oraya. Evet bugün 8. dakikada onu hissettim. Beni çok kavgaya çekiyorlar İstanbul'da. Ben de konuşmuyorum. Bu konuya da girmek istemiyorum. Bugün oyuncularımız herkesi kurtardı. Hakem konusunu açmayın" ifadesini kullandı

"Acımız büyük, Umut babasını kaybetti"

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, konuşmasının ilk bölümünde Ankara'da yaşanan terör saldırısına değindi.

Kötü günde bir müsabaka yapmak zorunda kaldıklarını ifade eden Güneş, "Acımız büyük, Umut babasını kaybetti ama orada çok daha kaybettiğimiz insanlar var. Hepsine Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bizim de bir yakınımız olabilirdi o teröristin de yakını olabilirdi. Onun için bu yapılanın ne kadar insanlık dışı olduğunun bir kez daha düşünülmesi gerekiyor. Zaten bu olayların bu işi yapanlara kar olacağını düşünmüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"Biz acımızı paylaşırken, içimize gömerken aklımızı, sabrımızı, duygularımızı kaybetmeyelim" diyen Güneş, şöyle devam etti:

"Bir durum tespiti yapmak durumundayız. Bunu devlet yapmalı, hükümet, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve bizler de buna katılmalıyız. Bu işleri yapanların kim olduğu, nasıl yaptığı gerekirse okullara ders olarak koyulmalı. Bu yeni bir olay değil, hep kınamak bir şeyler söylemek çözüm getirmiyor, giderek büyüyor. O halde biz yanımızdaki insanı da tanıyacağız, uzakta bu işi yapanları, yaptıranları da tanıyacağız ki ne yapacağımızı bileceğiz. Aksi halde kaosla birbirimize gireriz, tartışma konuları öyle oluyor.

"Bir adım atmak durumundayız"

"Bu acıları hep kınayarak geçmek durumunda olmamaları gerektiğini anlatan Güneş, "Bir adım atmak durumundayız. Bunu sadece devleti, hükümeti suçlayarak değil hepimiz dahil buna katkı yapmalıyız. Acı bir olay, o terörü yapanlara o dersi vermek durumundayız. Çünkü kardeşi, babası, annesi bir başkası da orada olabilirdi. Savaş olmaz, Türkiye, ırk, din dil ayrımı yapan ülke değil. Bu farklılıkta olanları insanları kucaklayan bir ülke ama terörü terörizmi hepimiz lanetleyeceğiz, Türkiye de lanetleyecek. Hepimiz bunu bileceğiz. Söylemle yaparak üzerinden geçilen bir konu değil. Bir şeyler yapmak durumundayız" diye konuştu.

"İkinci yarıda kontrol bizdeydi"

Güneş, karşılaşmaya ilişkin olarak da "İlk yarıda gol de atabilirdik, gol de yiyebilirdik. İkinci yarıda oyunun kontrolü bizdeydi. Pozisyon vermedik, atağa da çıktık. Hak ettiğimiz galibiyeti aldığımızı düşünüyorum" dedi.

"Söylentiler ve kavgalarla bu aşılmaz"

Trabzonspor’un sıkıntılarının daha önceden geldiğini ifade eden Güneş, şöyle devam etti:

"İyi bir kadrosu, iyi oyuncuları var ama kafası karışık olabilir. Bunu ben de yaşadım burada. Önemli olan bugünlerde daha çok destek olmak. Destek olmak da öyle sıradan bir iş değil. Bugünkü maçta ilk başta olduğu gibi sürekli destek olmak. Çünkü sıkıntılı bir dönemde oyuncu da, antrenör de yönetim de bunalımda. Zaten bir şey yapmaya çalışıyorlar. Söylentiler ve kavgalarla bu aşılmaz. Kendi şehrim olduğu için söylüyorum. Bize yapılanları pas geçiyorum. Çünkü buranın toprağı da ağacı da çok güzel, yaprakları soldu. Önemli olan o yaprakların yeşermesi için bir su dökmek gerekiyor. Asla bu camiaya bu kulübe bir şey olmaz. Bu takım bu kadroyla ilk 5'e de girebilecek bir takımdır. Ama önce Hami hocaya, Hami hoca da oyunculara sahip çıkarsa birlikte bu iş yapılırsa yol haritasını çizerse bu iş düzelir. Çünkü burada futbol seviliyor. Sevgi yanlış kullanılıyor, boğuyor. İnsanları rahatsız ediyor. Zaman zaman da kirletiliyor. Sevginin kirletildiği yerde işler sonuca varmaz."

"Biz kendi işimizi yapmalıyız"

Güneş, bir gazetecinin lider duruma yükseldiklerini hatırlatması üzerine şunları kaydetti:

"Biz olaya öyle bakmıyoruz. Oyuncularıma hep şunu söylüyorum. Sahaya çıktığınız zaman güzel futbolla keyif alacaksınız. Bugün sinirlendim, çünkü çok basit hatalar yaptık ama yine de izleyenler için pozisyonlar vardı, hareketlilik vardı. Bazı hatalarımız oldu. Futbol hatalar oyunudur ama az oldu. Lider veya ikinci olmamız önemli değil. Çıkıp oynayacağız. Şu anda rakibimiz Fenerbahçe görünüyor ama biz ona da bakmadan kendi işimizi yapmalıyız. Bizim için de onlar için de çok zor maçlar var. Bu yarışları kimse etkilemeden, kimse karıştırmadan yaptırabilirlerse çok daha sağlıklı olur. Ülkemizi tanıyorsunuz. Birilerinin yan müdahalesi olmadan olursa çok daha sevindirici olur. Çünkü futbol oynamanın önünü keserseniz insanları yanlış yola itersiniz. Bunu istemiyorum."Güneş, maç öncesi düzenlenen plaket töreniyle ilgili olarak da "Güzel bir şey düşünmüşler. Geçmişte hizmeti olanlara teşekkür edilir, gelecekte hizmeti olacaklara destek olunur. Böylece başarılar getirilir. Devamını diliyorum. Yönetim kurulunun gayreti var. Dışarıdan öyle görüyorum. Bir arayışlar var ama öncenin kalıntılarını atmak belki 2-3 sene sürecek. Ayrıca düşünce devrimi yapmak lazım" dedi.

"Beni kavgaya çekiyorlar...Bugün oyuncularımız herkesi kurtardı"

Güneş, "2010-2011 sezonu 30. haftada Trabzonspor-Eskişehirspor maçı oynanıyordu. Hakem Bülent Yıldırım'dı'' şeklinde soruya başlayan bir gazetecinin sözlerini keserek, "Hiç oraya girmeyelim. Ne demek istediğinizi anladım. Beni taşıma oraya. Evet bugün 8. dakikada onu hissettim. Beni çok kavgaya çekiyorlar İstanbul'da. Ben de konuşmuyorum. Bu konuya da girmek istemiyorum. Bugün oyuncularımız herkesi kurtardı. Hakem konusunu açmayın" ifadesini kullandı.

"Bu tip düşünceleri olanlar o tip işleri yapanlardır"

Bir başka gazetecinin "Fenerbahçe yöneticisi Önder Fırat, maç sürerken 'uyu uyu yat uyu" diye twit attı. Trabzonspor yattı manasında" şeklindeki sözleri üzerine ise Güneş, şöyle konuştu:

"Bu tip düşünceleri olanlar o tip işleri yapanlardır. Ne sormak istiyorsunuz bilmiyorum ama ne demek istediğinizi size tercüme ediyorum. Siz bana o soruları sorarak beni kavgaya çekmeyin. Ben Fenerbahçe ile yarışmıyorum, kendimle yarışıyorum, takımıma hizmet ediyorum. Oyun oynatmaya çalışıyorum. Saha dışında oynamıyorum. Hiç de öyle bir düşüncem yok. Kimin ne yaptığını herkes bilir. 'Volkan benim evladım, Ozan benim evladım. Bana gol attı mağlup oldum. Ben mi maçı sattım öyle düşünüyorsa. Bırakın bu işleri. Bana bu soruları sorarsanız daha cevap da vermeyeceğim. O soruları onlara sorun. Ne demek istediklerini açıklasınlar. Ülke adına ne yapmak istiyorlar. Trabzonspor bizi yendi, İstanbul'da onlara yenildi. Deniz Ateş Bitnel hakemdi. Trabzonspor o gün isyan etmedi, nasıl yönettiğini biliyorum ama Galatasaray maçında isyan etti. Oraları deşerseniz, yüz defa haklı çıkarız. Biraz önce o soruyu o yüzden kapattım. Aslında oraları açtığınız zaman başka boyutlara gider."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz