Futbol

Güneş'ten yabancı eleştirisi

01 Ekim 2014 Çarşamba 15:47 - Son Güncelleme 01 Ekim 2014 Çarşamba 15:57

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Federasyonun yabancı kuralını eleştirdi.

Spor Toto Süper Lig'de, Mersin İdmanyurdu ile deplasmanda karşılaşacak Bursaspor'un Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Bayramdan önce inşallah bayramı yaşarız" dedi.

Güneş, Özlüce Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, Mersin ekibinin, sezon başından bu yana takım uyumunu geliştirerek iyi sonuçlar aldığını söyledi.

Rakiplerinin yabancı oyuncu sayısının da fazla olduğunu belirten Güneş, "7 puanla şu an bizim üzerimizdeler. Beşiktaş maçında da bölüm bölüm iyi oynadılar. Son maçına baktığımızda daha takım oyunu oynayan, pas yapabilen takım. İyi oyuncuları var. Aldığı yabancı oyuncular da uyum sağladı. Çalışkan ve dürüst bir hocaları var" ifadesini kullandı.

Mersin İdmanyurdu maçına büyük önem verdiklerini vurgulayan Güneş, bu müsabakayı kazanmak istediklerini bildirdi.

Genel olarak bakıldığında, ligde tüm takımların tahminlerin dışında sonuçlar aldığını dile getiren Güneş, şöyle devam etti:

"Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un beklenenin altında oynaması, alt sıralarda olması beklenen takımların da aldığı sonuçlarla ligin sezon başında sonuçların ne olacağını kestirilemez hale getirdi. Üst sıraları zorlayacak çok takım olabilir. Sabırla çok çalışmak durumdayız. Her maç çok önemli. Fikstür görüntümüz olumsuz olmasına rağmen bu olumsuzluğu dışarıda aldığımız iki maç, puan ve moral olarak katkı yaptı. Mersin maçında bunu devam ettirebilirsek önümüzün açık olduğunu düşünüyorum. Tüm oyuncularımın niyetleri iyi. Birlikteliğimizin sahaya yansıdığını görüyorum. Sonuçlara da yansırsa katlayarak gider. Mersin maçında oyunun ve sonucun iyi olması bizi daha güçlü kılacaktır. Sonuçlar ne olursa olsun doğrulara devam edeceğiz. Sıralamada bulunduğumuz yerden yukarıya çıkmak istiyoruz. Bunu yapacak gücümüz var."

Güneş, Civelli'nin sakatlığının sürdüğünü ve Mersin İdmanyurdu karşısında forma giymesinin zor göründüğünü aktardı.

Müsabakayı kazanmaya motive olduklarını ifade eden Güneş, "Karşılaşmayı, daha önceki senelerde Mersin İdmanyurdu'nun oynadığı Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda oynayacağız. Karar verilmesi önemli. En azından maçtan iki-üç gün önce vermediler. Perşembe günü gidiyoruz. Bayramdan önce inşallah bayramı yaşarız" değerlendirmesinde bulundu.

- "Değerlerimizin tümünü ortaya koymak durumundayız"

Şenol Güneş, bir gazetecinin, "Sezon başında, 'Gerek futbolcularım gerekse camia, oynanan futboldan zevk alacak' demiştiniz. Şu an Bursaspor, istediğiniz oyunun yüzde kaçını sahaya yansıtabiliyor?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"İlk antrenmanla bugünkü antrenman arasında yüzde 100 fark var. O günkü antrenman anlayışı bugün çok daha iyi. Oyuncu da bunu zamanla anlıyor. İyiye gittiğimizi söyleyebilirim. Sonuçlar ne olursa olsun doğru düşünceyi devam ettireceğiz. Bunlarda yılma yok. Direneceğiz. Seyircinin zevk alacağı, daha coşkulu olacağı, daha fazla pozisyon ürettiğimiz dönemler gelecektir. Bunun üzerine koyabildiğimiz takım olduğumuzu düşünüyorum. Sonuçların da katkı yaptığını düşünüyorum. Kazanılan maç sonrası tatmin, mutluluk yaşarsınız. Alacağımız birkaç galibiyet bizi daha iyi hale getirir. Seyircinin de oynadığımız futboldan olumlu eleştiri aldığımızı söyleyebiliriz. Bu bizi tatmin etmez. Değerlerimizin tümünü ortaya koymak durumundayız. Henüz o aşamaya gelmedik."

Çoğunlukla yedek bekleyen oyuncuların durumunun sorulması üzerine Güneş, Holmen'in takıma yararlı olacağına inandığını belirtti.

Traore'nin performansında dalgalanma olduğunu anlatan Güneş, "Antrenmanda çalışıyor ama sonradan girmede katkı olarak fazla kullanamadı. Kenarda oyuncularımızı böyle değerlendiriyoruz. Oynayanlar için de aynı şey geçerli. 5-6 maç oynayıp yarın oynamayan oyuncular olabilir. Kenardan katılımıyla takımı daha üst seviyeye çıkaran oyuncu olduğunu söyleyemeyiz" diye konuştu.

- "Beklediğimin altında oynadı"

Enes Ünal ile ilgili soruyu da yanıtlayan Güneş, onun yetenekli bir oyuncu olduğunu ancak bazı eksiklikleri bulunduğunu dile getirdi.

Güneş, bu oyuncunun daha fazla mücadele etmesi gerektiğine değinerek, "Sertliğe karşı cevap vermesi çok önemli. Yaşına göre çok özellikleri var ama şu an koyduğumuz oyunlarda beklediğimin altında oynadı. 'Sahaya koyup bekleyelim, daha iyi olsun' diyecek durumda değiliz" görüşlerini iletti.

Milli Takıma oyuncu seçimiyle ilgili soru üzerine Güneş, şunları kaydetti:

"Hepimizin milli takımı. Yetkilisi ve sorumlusu Fatih Terim. Bizim söyleyecek bir şeyimiz olmaz. Biz oyuncularımızı eğitir ve yarıştırırız. Birey olarak da güçlü karakterde olmasını isteriz. Milli Takımın antrenörü, en iyi oyuncumuzu almasa bile bizi rahatsız etmez. O konulara fazla girmem. Ben de o işi yaparken gol kralı olan Okan'ı iki sene almadım. Daha sonra aldım, tamamen kaybettik. Milli Takımda bizden oyuncu sayısının fazla olmasını beklerim, isterim. Hem Bursaspor'u yukarı taşısınlar hem de kendileri dünya çapında oyuncu olsunlar. Şu an Milli Takımla ilgili polemik olabilecek konulara girmek istemem."

- "Kadroyu antrenör yapmıyor ki federasyon yapıyor"

Güneş, "Takımda Fernandao ile Josue gibi kiralık oyuncuların bonservislerinin alınmasıyla ilgili yönetime bir rapor sunmayı planlıyor musunuz?" sorusuna ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bizde 3 yıllık mukavelesi olan oyuncular, gitmesini beklediğimiz oyuncular var. Yarın ola hayrola. Burada birlik çok önemli. Takım olgusunu daha oluşturamadık. Bu 11, kesin 11 değil. Herkes bu kadroya girip çıkabilir. Bu takım, hepimizin takımı. Ben sadece taşları yerine koymaya çalışıyorum. Bu, böyle olur. Sihirbazlık işi değil. Basit düşünürsek işimiz kolay. Kadroyu antrenör yapmıyor ki federasyon yapıyor. Stoper alacağım ama bu yabancı. Yerli alırsam yabancı giremez. Ya 8 serbest bırak ya 5 tane al. Ben sahada taktik idman mı yapıyorum, problem mi çözüyorum belli değil. Sen düşündüğünü değiştiremiyorsun. O sana değiştirtiyor. Bu kuralı niye koyduk? 5+3+1... Bu +1 ne işe yarar, bize öğretsinler. Ya 5 ya 6 ya 7 olsun. Bunu değiştirmekte yarar var. Kurallar sezon başında alınır ama saçma bir uygulama. Ya hiç yabancı gelmesin ya sayı belirlensin. Benim için yabancı, yerli yok, oyuncu var. Formasına, oyununa bakıyorum."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz