Futbol

Güvenlik polise geçebilir

23 Eylül 2013 Pazartesi 14:04 - Son Güncelleme 23 Eylül 2013 Pazartesi 14:12

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, derbi maçta yaşanan olaylarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yaşanan olayları üzüntü verici olarak değerlendiren Bakan Kılıç, maçı spor savcısının da izlediğini, "Adli makamlar da olayı yerinde görmüştür" dedi.

Olaylarda, polise karşı, özel güvenlik görevlilerine yönelik saldırın olduğunu söyleyen Bakan Kılıç, Türkiye'de önceki yıllarda da derbi maçlarında olayların yaşandığını ancak buna benzer olayın hiç yaşanmadığını hatırlattı.
İç İşleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve İstanbul Adliyesi'nin ayrı ayrı çalışma yürüttüğünü söyleyen Bakan Kılıç, kendilerinin de bakanlık olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını ifade etti.

Kapıların kırıldığını, 8 turnikenin patlatıldığını ve içeriye biletsiz kişilerin girdiğinin tutanaklarda olduğunu belirten Kılıç, yabancı ajansların yaşanan olayları dünyaya duyurduklarını ve Türkiye'nin itibarının sarsıldığını vurguladı.

Yaşanan olayların ardından 6222 Sayılı kanunda güvenlik düzenlemesinin kaçınılmaz hale geldiğini belirten Bakan Kılıç, "İçeri girenler tek tek tespit edilecek ve gerekli cezalar verilecek" ifadelerini kullandı.

Kılıç, para ve men cezasının yanında hapis cezası düzenlemesinin de düşünülebileceğinin altını çizdi. 

Suat Kılıç, stadyumlardaki güvenliğin özel güvenlikten alınıp emniyete tekrar verilebileceğini de söyledi. 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz