Futbol

Hajrovic'ten Türk pasaportu dileği

10 Ocak 2014 Cuma 17:15 - Son Güncelleme 10 Ocak 2014 Cuma 17:30

Aslan'ın yeni transferi, "İmkan varsa Türk pasaportuna sahip olmak isterim" dedi

Galatasaray'ın yeni transferi Boşnak futbolcu İzet Hajrovic, sarı-kırmızılı takıma transfer olduğu için mutlu olduğunu ve önemli işler yapmak istediğini söyledi. 

Galatasaray'ın katıldığı THY Antalya Cup için düzenlenen maç öncesi toplantısında konuşan İzet Hajrovic ile sarı-kırmızılı ekibin kaleci antrenörü Claudio Taffarel açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'da önemli işlere imza atmak istediğini kaydeden Hajrovic, "Galatasaray'a geldiğim için çok mutluyum. Böyle önemli bir camiya gelerek, kariyerimde çok önemli bir adım attım. Umarım İstanbul'da önemli işler yaparım" dedi.

"Türk pasaportuna sahip olmak isterim"

Boşnak oyuncu, Türk statüsünde oynayıp oynayamayacağıyla ilgili bir soru üzerine, "Türk pasaportuna sahip olmak isterim. Kaç sene içinde gerçekleşebilir bilmiyorum ama böyle bir imkan varsa isterim" ifadesini kullandı.

"Elimden gelenin en iyisini yaparak, oynamak istiyorum"

Türkiye'deki yabancı oyuncu kuralına vurgu yapan Hajrovic, forma şansı gelmesi halinde bu şansı iyi değerlendirmesi gerektiğini aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Galatasaray gibi büyük bir camiaya geldim. İster istemez baskı oluyor. Bence bu çok normal. Türkiye'de bir yabancı kuralı var. Bunun yanı sıra çok değerli oyuncularımız var. Sonuçta karar her zaman hocamız Mancini tarafından veriliyor. İlk 11'i de yedek oyuncuları da o belirliyor. Bir futbolcu olarak elimden gelenin en iyisini yaparak, oynamak istiyorum. Şansı yakaladığım zaman iyi değerlendirmem gerekiyor. Ben de o şansı bekleyip, neler yapabileceğimi göstermeyi istiyorum."

Karakteri sayesinde sarı-kırmızılı takıma uyum sağlama konusunda sorun yaşamayacağını dile getiren Hajrovic, "Adaptasyon hayatımın hiçbir döneminde benim için problem olmadı. Pozitif bir insanım. Kolay birisi olduğumu düşünüyorum. Galatasaray'da çok önemli ve pozitif isimler var. Adaptasyon sorunu yaşayacağımı düşünmüyorum" diye konuştu.

Taffarel: "Galatasaray takımının ikinci kaleciye ihtiyacı yok"

Galatasaray'ın Brezilyalı kaleci antrenörü Taffarel ise sarı-kırmızılı takımın çok değerli kalecileri bulunduğunu anlatarak, "Bence Galatasaray takımının ikinci kaleciye ihtiyacı yok. Çok değerli kalecilerimiz var" dedi.

Muslera'nın sakatlığında kaleyi Eray İşcan'ın koruduğuna ve zor maçlar çıkardığına vurgu yapan Taffarel, "O yaşta A takım tecrübesi olmayan bir kaleci için altından kalkılacak yükler değildi. Bence Eray üzerine düşen görevi en iyi şekilde yaptı. Performansının kötü olduğunu düşünmüyorum. Diğer taraftan Ufuk ve Aykut gibi çok önemli kaleciler var" ifadelerini kullandı.

Brezilyalı antrenör, teknik direktör Roberto Mancini'ye her bir kupa maçlarında farklı kalecileri oynatma konusunda konuşacağını aktararak, "Mancini ile konuşarak, önümüzde oynayacağımız her bir Ziraat Türkiye Kupası maçında birisini oynatmak istiyorum. Onların da oynayıp Galatasaray için önemli işler yapması ve iyi birer kaleci olduklarını yeniden göstermeleri gerekiyor" şeklinde konuştu.

En beğendikleri Onur ve Tolga

Türkiye'de beğendikleri yerli kalecilerin sorulması üzerine Claudio Taffarel, şu ifadeleri kullandı:

"Bence Türkiye, kaleci konsunda şanslı bir dönemden geçiyor. Trabzonspor'un kalecisi Onur, çok önemli kurtarışlar yapıyor. İyi bir kaleci olduğunu düşünüyorum ama benim beğendiğim kaleci profili, Beşiktaş kalecisi Tolga. Sakinliği, oyunun içinde olması ve yaptığı kurtarışlarla takıma verdiği katkısı çok önemli. Bir kaleci son adam olduğu için takımına güven vermesi lazım. Bu da Tolga'da fazlasıyla var."

Telles soruldu

Vatandaşı Alex Telles'in trasnferi konsunda da açıklamalarda bulunan Taffarel, "Hocamız Mancini, bir liste verdi. Şu anda yöneticilerimiz, bu listenin yerine getirilmesi için elinden geleni yapıyor. Alex Telles ile ilgimizin olduğu doğru. Oyuncunun düşüncesi de olumlu ama iş sadece oyuncunun vereceği kararla bitmiyor. İş biraz da kulüplere kalıyor. Çalışmalarımız devam ediyor. Sadece Alex, değil üzerinde çalıştığımız isimler de var" diyerek sözlerini tamamladı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz