Futbol

Hamzaoğlu'dan itiraf ve özeleştiri

14 Mart 2015 Cumartesi 22:22 - Son Güncelleme 14 Mart 2015 Cumartesi 22:45

"Yaptığımız bir değişiklikle her şey tersine döndü. Maçın tek sorumlusu benim."

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, 2-2 berabere kaldıkları İstanbul Başakşehir maçındaki sonucun tek sorumlusunun kendisi olduğunu söyledi.

Maç sonrası düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan Hamzaoğlu, "Tabiri caizse, yolunda giden bir şeyi bozduk" derken, "Maça iyi başladık. Selçuk ve Umut'la golleri bulduk ama daha sonra yaptığımız bir değişiklikle her şey tersine döndü. Bu maçın tek sorumlusu benim. Kimseye bir şey söyleyecek durumda değilim" ifadelerini kullandı.

Kendi içlerinde de konuşacakları şeyler olduğunu dile getiren sarı-kırmızılı teknik adam, "Maçta 2-0 öne geçtikten sonra sahada kim olursa olsun, oyunu bu duruma getirmememiz gerekirdi. Bunu ayrıca değerlendireceğiz. Maçın böyle olmasında en büyük etken bendim, bunu da üzülerek söylüyorum" diye konuştu.

Oyunun kırılma noktası olarak gösterdiği Yasin Öztekin-Dzemaili değişikliğine dikkati çeken Hamzaoğlu, "Maçın o dakikasına kadar Yasin çok iyi değildi ama tam çıkaracakken iyi oynamaya başladı. Dzemaili'yi Fenerbahçe maçında değerlendirememiştik. Onu da görelim istedik. İçimiz acıyarak değiştirdik Yasin'i. Kontrollü olmayı istedik. Ama beklediğimiz sonucu alamadık" değerlendirmesinde bulundu.

"Hedefimizden şaşmadık"

Hamza Hamzaoğlu, son 2 lig maçında kaybettikleri puanlara rağmen hedeflerinden şaşmadıklarını kaydetti.
İstanbul Başakşehir maçının kendilerini takım olarak daha da kenetlediğini aktaran Hamzaoğlu, şunları söyledi:

"Asla hedefimizden şaşmadık. Maçtan sonra da arkadaşlarımızla konuştuk. İnşallah sezon sonunda kararlı bir şekilde hedefimize ulaşacağız. Çok daha hırslandık diyebilirim. Ama şu anda tabii ki çok üzgünüz. Kazanacağımız bir maçı berabere bitirdik ve onun üzüntüsü var üzerimizde. Bu maçın neden bu noktaya geldiğinin farkındayız."

“Tarık ve Bruma’dan memnunum”

Tarık Çamdal ve Bruma'nın performansıyla ilgili yöneltilen bir soru üzerine, "Bugün bunları konuşmak doğru değil. İkisinin de yetenekleri tartışılmaz. Ben ikisinden de memnunum" ifadelerini kullanan sarı-kırmızılı teknik adam, İstanbul Başakşehir'in sonradan oyuna aldığı futbolcuların sergilediği performansın ortaya çıkan sonuçta etkili olduğunu anlattı.

Saha içinde Chedjou ile rakip yardımcı antrenör Erol Bulut arasındaki gerginliğe değinen Hamzaoğlu, kenardan istemeden atılan bir top nedeniyle tartışma yaşandığını, maç sonu tünelde de fazla büyütülmeyecek hadiseler olduğunu vurguladı.

 "Önce kendimi sorgularım"

Hamza Hamzaoğlu, bu maçla ilgili sorumluluğu üstüne almasına karşın, kendi içlerinde de bir değerlendirme yapacaklarını dile getirdi.

"İşler kötü giderken önce kendimi sorgularım" diyen sarı-kırmızılı çalıştırıcı, "Sonra ise sahada olanları da sorgularım ve bunu kendi içimizde değerlendireceğiz. Her şeyi üzerimize aldık diye oyuncularımızın performanslarını da göz ardı etmeyeceğiz. Onlarda da düzeltmemiz gereken şeylerin neler olduğuna bakacağız" şeklinde görüş belirtti.

Ayrıca, eksikler nedeniyle savunmada sorunlar yaşadıklarını da anlatan sarı-kırmızılı çalıştırıcı "Sürekli değişen bir savunma kurgumuz var. Bu nedenle savunmamızı tam olarak oturtamadık. İlk haftalarda bunu yapmıştık ama sonra eksikler bizi bu noktaya getirdi. Hatalar da oluyor" şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz