Futbol

Hamzaoğlu'ndan flaş transfer açıklaması!

04 Ocak 2015 Pazar 22:26 - Son Güncelleme 05 Ocak 2015 Pazartesi 00:11

Hamzaoğlu: ''Oraya uygun bir oyuncu bulabilirsek...''

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Beşiktaş derbisinde aldıkları 2-0'lık galibiyetle ilgili olarak, zorlu bir maçı kazandıklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Hamzaoğlu, "Zor bir maçtan iyi bir galibiyetle ayrıldık" derken, "Benim açımdan da ilk derbimdi ve iyi bitirmek nasip oldu. Oyuncularımı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Oyuncuların maçın başından sonuna kadar iyi bir performans sergilediklerini dile getiren Hamzaoğlu, "Rakibimiz iyi bir takım. İstikrarlı bir kadroları var ve beraber etkili oynuyorlar. Zor olacağını biliyorduk. Onlara karşı önlem alırken, zaaflarını nasıl kullanabileceğimizi de düşündük. Oyuncularım ellerinden geleni yaptılar ve net bir skorla kazandık" diye konuştu.

Siyah-beyazlı ekipte Veli Kavlak'ın oyundan atılmasının ardından daha dengeli oynamaları gerektiğini aktaran sarı-kırmızılı teknik adam, "Belki kazandık ama bazı konularda hala eksiklerimiz var. Bu da görmemiz iyi oldu. Veli oyundan atıldıktan sonra daha çok topa sahip olmalı, rakip sahada garanti pasla oynamalıydık" değerlendirmesinde bulundu.

Galatasaray'ın Beşiktaş'a oranla daha tecrübeli isimlerden oluşan bir kadroyla sahada olmasının elde edilen galibiyete katkısının sorulması üzerine Hamzaoğlu, "Daha tecrübeli bir kadromuz olması katkı sağlamış olabilir. Bu tür maçlara deneyimli oyuncularla oynamak bizim için avantajdı. Önemli olan bu avantajı doğru kullanabilmekti. Öyle de yaptık. Rakibe pozisyon vermedik. Kontra ataklara maruz kaldık ama genel itibarıyla dengeli bir oyun oldu. Son dakika golüyle de olsa 2-0, Beşiktaş gibi bir rakibe karşı önemli bir skor" yanıtını verdi.

"Sneijder'le ilgili bir tasarrufumuz yok"

Hamza Hamzaoğlu, takımın yıldız ismi Wesley Sneijder'in devre arasında başka bir takıma transfer olabileceği haberleriyle ilgili olarak, böyle bir tasarruflarının olmadığını kaydetti.

Kendilerinin böyle bir düşüncesi bulunmadığının altını çizen genç teknik adam, yine de kapıyı açık bırakarak, "Devre arası için onunla ilgili bir tasarrufumuz yok ama transfer işleri belli olmuyor. Bir teklif gelir, o da gitmek istediğini söylerse, farklı şeyler olabilir. Ama şu anda bir planımız yok" diye konuştu.

Sneijder'in Beşiktaş karşısında ağrı kesici iğneyle oynadığını da aktaran Hamzaoğlu, "Ayağındaki ağrıya rağmen iğneyle oynadı. İki gün antrenmana çıktı. Öncesinde kondisyon anlamında hazır tuttuk. İki antrenmanda da gördük ki herhangi bir sorun yaşamıyordu. Hatta bir antrenmanı ağrı kesicisiz tamamladı. Sahada kaldığı süredeki oyunundan memnunum" dedi.

"Devre arasında transfer yapmayabiliriz"

Hamza Hamzaoğlu, ara transfer döneminde takıma takviye yapmayabileceklerini söyledi.

Öncelikle takımdan gidecek oyuncuları belirlediklerini dile getiren sarı-kırmızılı teknik adam, "Devre arasında transfer yapmayabiliriz. Uygun olursa 1 veya 2 oyuncu alabiliriz ama hiç de almayabiliriz. Elimizde geniş bir kadro var ve mecburen belli bir sayıya indireceğiz. Gidecek arkadaşlarımızı biz tespit ettik ama onlarla konuşmadan önce açıklamayı doğru bulmuyorum. Bazı isimleri kiralık olarak göndereceğiz. Transfer yapmasak da sezon sonunu getirebiliriz ama kadromuzu güçlendirebilecek biri çıkarsa, maliyetine ve takıma uyumuna bakarak düşünürüz" değerlendirmesinde bulundu.

Hamzaoğlu, yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada ise stoper mevkisi için oyuncu alabileceklerini belirterek, "Oyuncularımız iyi olduktan sonra transfere ihtiyacımız olacağını pek düşünmüyorum. Ancak bazı mevkilerde, özellikle stoper mevkisinde oyuncularımız var ama Semih ve Chedjou'nun ufak tefek sakatlıkları var. Aynı anda ikisinin sakatlanmaları durumunda, maç eksiği anlamında orada zayıf kalabiliriz. Oraya uygun bir oyuncu bulabilirsek, hem bize, hem takımımıza, hem kulübümüze uygun oyuncu bulabilirsek, alırız. Transfer sonuna kadar bunları değerlendireceğiz" ifadelerini kullandı.

Göreve gelmesinin ardından Galatasaray takımının önemli bir çıkış yakaladığı ve bunun nedenleriyle ilgili yöneltilen bir soru üzerine Hamzaoğlu, "Takımımız birlikte hareket etmeye, birlikte düşünmeye başladı. Kenetlendik. Daha önce, saha içinde kendi başlarına bir şeyler yapmaya çalışan oyuncular gözlemliyordum. Şimdi ise hep beraber bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. En önemli şey bu" diyerek sözlerini tamamladı.

AA

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz