Futbol

Hamzaoğlu'ndan flaş transfer açıklaması

04 Haziran 2015 Perşembe 19:10 - Son Güncelleme 04 Haziran 2015 Perşembe 23:15

TRT Spor'a konuşan Hamza Hamzaoğlu, transferle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Galatasaray'ın başarısındaki en önemli mimarı Hamza Hamzaoğlu, TRT Spor'a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Hamzaoğlu, Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst olayından Sabri Sarıoğlu ve Felipe Melo'nun geleceğine; Bilal Kısa transferinden Zlatan İbrahimoviç ve Dani Alves gibi yıldız transferlerine kadar birçok konuya değindi. 

Galatasaray'daki ilk sezonunda 2 kupa birden kaldıran teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, TRT Spor'da yayınlanan "Gündem Özel" programında Ersin Düzen'in sorularına cevap verdi.

"Oyuncular arasında kopukluk vardı"

Galatasaray'a geldiğinde futbolcular arasında büyük kopukluk olduğunu ifade eden Hamzaoğlu, "Futbolcular arasında diyalog eksikliği vardı, diyaloğu sağlayacak unsurlar yoktu. Bizimle birlikte bu sorunu aştık" dedi.

Hamzaoğlu, oyuncularanı teşekkür ederek, "İyi çalıştılar, oynayan oynamayan hepsi birbirine inanılmaz destek oldu" diye konuştu.

Yasin Öztekin'in Milli Takım'a çağrılmasına çok sevindiğini kaydeden Hamzaoğlu, "Yasin performansıyla bunu hakketti. Skora etki eden bir oyuncu. Milli Takım'a da çok faydalı olacak" dedi.

Fenerbahçe ve Beşiktaş'taki teknik direktör ayrılığı

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta teknik direktörlerle yolların ayrılmasına değinen Hamzaoğlu, "İkinci olan Türkiye'de hep başarısız sayılıyor. Türkiye'nin en büyük sorunu bu bence" ifadesini kullandı.

"Resmi olarak şu anda Galatasaray'ın teknik direktörü değilim"

Herkesin en çok merak ettiği konulardan biri de hiç şüphesiz sözleşmesi sona eren Hamzaoğlu'nun kalıp kalmayacağı konusuydu. Hamzaoğlu, bu konuda şunları söyledi:

"Resmi olarak şu anda Galatasaray'ın teknik direktörü değilim. Henüz yönetim ile görüşmedik. Bugün yarın görüşürüz. Bir sorun olacağını zannetmiyorum. Yeni sözleşmenin süresi önemli değil. Ben kulübe gönülden bağlıyım. Benden memnun olmadıklarını anladığım gün ben kendim giderim."

"Sezon başında Fenerbahçe'yi favori görüyordum"

Hamzaoğlu, şampiyonluk yarışı konusunda ise "Sezon başında şampiyonluk yarışında Fenerbahçe'yi favori görüyordum. Çünkü daha oturmuş bir kadrosu vardı" dedi.

Gaziantepspor galibiyeti

"Şampiyonluğa ne zaman inandınız?" sorusuna Hamza Hamzaoğlu, "Gaziantepspor ile oynadığımız ilk maçta Burak'ın son anlarda attığı gol sonrası arkadaşlarıma dönüp, 'Bu sene biz şampiyon olacağız' dedim. Galatasaray ile yeni anlaşmıştım. Yarışa oradan başlamak önemliydi. Ben de Burak gibi aynı maçı kırılma olarak düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"Transfer ile ilgili görüşmelere başladık"

Galatasaray Teknik Direktörü Hamzaoğlu, transfer çalışmalarıyla ilgili soruları da yanıtladı.

Transfer çalışmalarına başladıklarını kaydeden Hamzaoğlu, kadroda radikal bir değişime gitmeyeceklerini söyledi.

Hamzaoğlu, "Yönetim kurulu ile oturup, karar verip, ona göre hareket edeceğiz. Radikal kararlar yok. Kadromuzu biraz daha güçlendireceğiz. Kadro derinliğini artıracağız. Ben istikrardan yanayım. Bu kadro ile de Şampiyonlar Ligi'nde başarı yakalayacağımızı düşünüyorum. Bize uygun oyuncu bulursak alacağız. Henüz transfer için bütçe net değil" dedi.

"Bilal'i istiyorum"

Bilal Kısa transferi ile ilgili sarı-kırmızılı taraftarlara müjde veren başarılı çalıştırıcı, "Bilal Kısa'nın sözleşmesi Akhisar Belediyesspor ile yok. Bilal düşündüğüm oyunculardan biri, bize uyum sağlayacak bir oyuncu, bize katkı sağlar. O da bize tamam derse, kadromuza katacağız. Akhisar'dan Güray ile ilgili bir girişimimiz ise yok" ifadelerini kullandı.

Yıldız transferi sinyali "İbrahimovic..."

Hamzaoğlu, Galatasaray taraftarının en çok merak ettiği Zlatan İbrahimoviç, Podolski ve Dany Alves gibi dünya yıldızlarının transfer edilip edilmeyeceği ile ilgili de net konuştu:

"Bir-iki yıldız oyuncu transferi gerçekleştirebiliriz. Ancak kadro dengesini bozmayacak transferler olacak. Zlatan İbrahimovic transferi mümkün değil bence. Çok yüksek maliyetlerleri var. Çünkü rakamlar çok yüksek, bizi aşar. Kulüp açısından da zor bir transfer. Biz bu sene Şampiyonlar Ligi'nde ilk hedef gruptan çıkmak olacak. Sonra gidebildiğimiz kadar gideceğiz."

"Podolski şu anda gündemde yok"

Hamzaoğlu, Alman yıldız Podolski transferi konusunda ise "Podolski'yi devre arasında düşünmüştük, olmadı. Şimdi öyle bir düşüncemiz yok" dedi.

"Gignac listemizde var... Dani Alves..."

Marsilya'da forma giyen Andre-Pierre Gignac ismini doğrulayan Hamzaoğlu, "Gignac geniş listemizde var. Ancak ölçülerimiz olacak, bu ölçüler dahilinde oyuncu alacağız...Dani Alves gibi oyuncuların rakamları büyük. Değerlendireceğiz bakalım" şeklinde konuştu.

Kaç transfer yapılacak?

Hamzaoğlu, transfer konusunda sayı da verdi:

"4-5 transfer yapmayı düşünüyoruz, iki yukarısı iki aşağı olabilir. Yabancı kuralı doğru kullanırsa kulüpler için çok büyük avantaj, yanlış kullanılırsa kulüpleri iflasa götürür. Biz ihtiyacımıza göre davranacağız, yerli-yabancı olmasına bakmadan bize ne kadar katkı sağlar, ona bakacağız."

"Amrabat halen bizim futbolcumuz"

Hamzaoğlu, bu sezon La Liga ekibi Malaga'da kiralık olarak forma giyen Amrabat'ın durumuna açıklık getirdi.

Hamza Hamzaoğlu, "Amrabat'ın bonservisi bizde hala, teklif yapıldı ama henüz anlaşılmadı. Kendisi de gitmek istiyor sanırım. İyi bir sezon geçirdi, onu da değerlendirebiliriz. Ancak iyi bir teklif gelirse o teklifi düşünürüz" şeklinde konuştu.

"Sabri'nin ve Melo'nun kalmasını istiyorum"

Bursaspor maçında tartışan Sabri ve Melo'nun takımda kalıp kalmayacağı konusuna da değinen Hamzaoğlu, şöyle konuştu:

"Sabri'nin sözleşmesi bitti ancak ben Sabri'nin sözleşmenin uzatılmasını istiyorum. Melo'nun bir sene daha kontratı var ve onun da kalmasını istiyorum. Benim için kriter oyuncumun isteği, eğer gitmek isterse ben ona yardımcı olurum. Ben oyuncularımdan memnunum."

Kadro ne zaman şekillenir?

Hamzaoğlu, transfer çalışmalarını kamp başlamadan büyük ölçüde bitirmek istediklerini kaydederek, "15-20 gün içinde kampa gitmeden her şey netleşir. Kamp döneminde de gelenler gidenler olabilir ama kampa gitmeden kadro büyük ölçüde netleşecek" ifadelerini kullandı.

"Onları onore etmemiz gerekirdi"

Galatasaray'ın hocası, son dönemde gündemden düşmeyen Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst olayı ile ilgili de ezber bozan bir çıkış yaptı. Hamzaoğlu, şunları söyledi:

"Seneye onlar yok ama dışarıdan bizim yanımızda olacaklardır. Cüneyt (Tanman) abi de bu görevi alacaktır. İnşalah aramayız ama bize her türlü destek olacaklardır. Şampiyonluk kutlamasında ben kendi açımdan üzüntümü dile getirdim. Polemik olacak bir şey yoktu. Biz onları onore edemedik. Ona üzüldüm. Sadece onları değil Duygun başkan ve eski yönetim üyelerini de onore etmemiz gerekiyordu."

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz