Futbol

"Hayati bir maç"

14 Mart 2014 Cuma 16:09 - Son Güncelleme 14 Mart 2014 Cuma 16:11

Bursaspor Teknik Direktörü Daum, Kayseri maçıyla ilgili konuştu.

Spor Toto Süper Lig'de, deplasmanda Kayserispor ile karşılaşacak Bursaspor'un teknik direktörü Christoph Daum, "Her iki takım için de hayati bir maç olacak" dedi.

Alman çalıştırıcı, Özlüce Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, ligde peş peşe yapacakları 3 maçın, gelecek bakımından yönlerini çizeceğini söyledi.

Bu müsabakalarda sinirlere hakim olunması gerektiğini vurgulayan Daum, "Önemli olan, bu müsabakalarda en üst düzeyde motivasyonumuzu göstermemiz gerekiyor. Bunu birlik, beraberlik içinde görebiliriz. Herkes, herkes için mücadele edecek. O yüzden birlik, beraberlik göstergesi, motivasyon açısından önemli" ifadesini kullandı.

Daum, dün takım olarak hamama gittiklerini belirterek, futbolcuların yalnız maçlarda değil, özel hayatlarında da beraber olmasını çok önemsediğini anlattı.

Çalışmalarının, daha fazla gol atma yönünde sürdüğüne işaret eden Daum, şöyle konuştu:

"Gol bölgelerinde pozisyon üretiyoruz ama gol atabilme adına çalışmalarımız bu hafta ileri derecede olmuştur. İdmanlarımızın yanında futbolcularımızla analiz yapıldı, teke tek görüşmelerimiz oldu. Önümüzdeki 3 maçın ilk maçını 3 puanla bitirmek için bu çalışmaları yaptık. Kayserispor karşılaşmasını kazanmak için uğraştık. Çünkü puan durumuna baktığınız zaman iki takım ortaya çıkıyor. Biz Avrupa kupalarına gitmek istiyoruz, onlar ligde kalma mücadelesi veriyor. Her iki takım için de hayati bir maç olacak. Böyle müsabakalarda taktiksel disiplini 90. dakikaya kadar sürdürüp galibiyeti isteyen taraf olmanız, her şeyinizi ortaya koymanız gerekiyor. Umarım takımımız geçen maçtaki gibi baskıyı üst seviyeye taşıyarak, golü isteyerek ve atarak, bu baskıyı Kayserispor müsabakasında da sürdürür. Bu maçta kesinlikle sporcularımızın tamamen limitini aşması gerekiyor. Bunun ne kadar önemli olduğunu Bursaspor forması giyen futbolcuların bilmesi gerekiyor. Bunu görmek istiyoruz."

Sakatlıkları bulunan oyunculardan, Şener Özbayraklı'nın ayağında ödem oluştuğunu ancak maça hazırlanabileceğini dile getiren Daum, Serdar Aziz, Caja ve Ferhat Kiraz'ın ise Kayserispor karşısında forma giyebileceğini sanmadığını kaydetti.

Bir gazetecinin, "Kayserispor ligin son sırasında. Bu durum, oyuncular için farklı bir motivasyon unsuru mu?" sorusuna Daum, "İster lider olsun ister sonuncu olsun, burada alabileceğiniz bir 3 puan var. Öyle hazırlıyoruz futbolcularımızı. Şu an Kayserispor'un durumu, onu daha da tehlikeli kılıyor. Bunu futbolcularımıza her gün aktarıyorum. Rakibimizi çok fazla abartmıyoruz ancak müsabakanın ne kadar önemli olduğunu, tamamen maça odaklanıp limitimizi zorlamamız gerektiğini sporcularıma aktarıyorum" yanıtını verdi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz