Futbol

"Hem Çakır hem de Kalkavan..."

25 Ekim 2017 Çarşamba 12:59 - Son Güncelleme 25 Ekim 2017 Çarşamba 13:10

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Yusuf Namoğlu, Galatasaray-Fenerbahçe ve Beşiktaş - Medipol Başakşehir maçılarında tartışılan hakem kararlarını değerlendirdi. Namoğlu, hem Cüneyt Çakır’ın hem de Mete Kalkavan’ın karşılaşmaları iyi yönettiğini savundu.

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, Galatasaray-Fenerbahçe ve Beşiktaş - Medipol Başakşehir karşılaşmalarında verilen tartışmalı kararları değerlendirdi. Milliyet Gazetesi Spor Yazarı Attila Gökçe’ye konuşan Namoğlu, Cüneyt Çakır’ın derbiyi iyi yönettiğini kaydetti.

"Çakır'ın tek hatası Denayer..."

MHK Başkanı Namoğlu, ''Tek bir hatası vardı. Galatasaraylı Jason Denayer’e kırmızı kart gösterse daha iyi olurdu’’ dedi.

Belhanda’ya gösterilen ikinci sarı kartın doğru olduğunu kaydeden Başkan, ''Pozisyonlar fazlasıyla griydi, bu yüzden çok tartışıldı. Kamuoyunda maalesef herkes taraf olmuş, hakemler konusunda sağlıklı eleştiriler yapılamıyor’’ ifadelerini kullandı.

''Kalkavan'ın Caner Erkin'i kırmızı kartla ihraç etmesi gerekiyordu"

Beşiktaş - Medipol Başakşehir karşılaşmasının hakemi Mete Kalkavan’ın da yönetimini iyi bulan Yusuf Namoğlu, ''Sadece Caner Erkin'i kırmızı kartla ihraç etmesi gerekiyordu. Kalkavan, o sırada sakatlanan başka bir oyuncuya koştuğunu ve Caner’in sözlerini duymadığını söyledi’’ diyerek Kalkavan'ı savundu.

Rosetti'nin sözü hatırlattı: ''Kart yoksa hakem yok' demektir.'' 

''Hakemlerin otoriter varlıklarını kanıtlamak için özellikle gereksiz kart uygulamaları yaptıklarına katılmıyorum'' diyen Başkan Namoğlu, UEFA'da Hakem Eğimticisi Roberto Rosetti'nin ''Kartlarda acımasız olun, kart yoksa hakem yok demektir.'' sözlerini hatırlattı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz