Futbol

''Her kulüpte çekinmeden çalışırım''

03 Aralık 2015 Perşembe 16:27 - Son Güncelleme 03 Aralık 2015 Perşembe 15:58

Hamzaoğlu, G.Saray ile yollarının ayrılması hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.

Galatasaray'da görevine son verilen teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, 1 senelik döneminde elde edilen başarılarla gurur duyduğunu söyledi.

NTV Spor televizyonuna canlı yayında açıklamalarda bulunan Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray'da görevinden alınma süreci ve görev yaptığı dönemle ilgili bir çok konuya açıklık getirdi.

Kedisini, teknik heyetini ve Galatasaray takımını başarılı bulduğunu aktaran Hamzaoğlu, "Geldiğimizde zorlu hedefler vardı. Dördüncü yıldızın, 20. şampiyonluğun elde edilmesi gerekiyordu. Kazanılması gereken kupalar vardı. Bunların hepsini almışız ve şükürler olsun ki elde edilen başarılardaki bizim de payımız var. Bugün gururunu yaşıyoruz" dedi.

İbrahimovic söylentileri transferi nasıl etkiledi?

Sezon başında basında sıkça çıkan Zlatan İbrahimovic transferi konusunda da açıklama yapan Hamzaoğlu, söz konusu sürecin iyi yönetilmediğini ifade etti. Hamzaoğlu, "Hala Ibrahimovic'i soruyorsanız demekki bir şeyler doğru yönetilememiştir. Sezon başında benim konuşuyor olmam belki rahatsızlık verdi. Tüm basın orada. Başka kim konuşacak? Tüm sorulara cevap vermek durumunda kaldım. Demek ki iyi olmamış. Ibrahimovic kulübün içinde bulunduğu durum gözönüne alındığında doğru bir transfer değildi. Kulübün gerçeklerini hesaba katarak hareket ettik" dedi.

"Dani Alves yıllık 7 milyon Avro istedi"

Sezon başında yapılan transfer çalışmalarıyla ilgili dikkat çekici bilgiler veren Hamzaoğlu, şunları söyledi:

"Dani Alves ile ilgili düşüncemiz oldu. Geçen sezon çok iyi performans gösterdi. Tarık beklenileni veremedi o kanatta. Tecrübeli bir oyuncuyla orayı kapatmayı düşündük. Sabri ile beraber oynayabilecek birini düşündük. Menajeri geldi görüştük, rakamlar bize yüksek geldi. Dani Alves yıllık 7 milyon Avro ve 4 yıllık kontrat istedi bizden. Sağ bek için bu rakamları gözden çıkaramazdık. Sabri de boştaydı o zaman. İstediği yere gidebilirdik. Biz Sabri'yi göndermeyi düşünmedik ve mukavele imzaladık. Biraz onore etmek istedik, geçtiğimiz senelerde aldığı rakamlar aşağıdaydı. Dolayısıyla Sabri ile hak ettiği bir anlaşma yaptık. Rakamlarla performansını göz önünü sersek kimsenin altında kalmadığını görürüz. Maxi Pereira da bizde 3 milyon Avro istedi.

"Gomez'i Beşiktaş başka bir formülle almış"

'Burak ve Umut aynı tarzda oyuncular' dedim. Defans arkası koşular yapan Niasse'yi istedik. Biraz daha baktık, Gomez'in geçen seneki performansı düşüktü. 9 milyon Avro istediler ama Beşiktaş daha sonra başka bir formülle almış. Çok konuşmanın da anlamı yok bunu.

Bilal ve Jem Karacan transferleri...

Yaptığımız transferlere eleştiriler aldık ama niye yaptığımızı çok iyi anlatamadık belki de. Bilal'i Melo'nun alternatifi olarak almadık. Bilal'i Dzemaili'nin yerine aldık alternatif olarak. Yekta olmasın alternatif oyuncumuz dedik, Jem'i aldık. Premier Lig'de oynamış, kaptanlık yapmış bir oyuncuydu bu."

"Albayrak ve Dürüst'le büyük uyum yakaladık"

Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst'le çalıştığı dönemde büyük bir uyum sergileyerek, başarılı bir grafik çizdiklerini anlatan Hamzaoğlu, sonraki dönemde bazı sıkıntılar yaşandığını vurgularken, zaman zaman kendisini yalnız hissettiği dönemler olduğuna dikkati çekti.

Oyuncuların açıklamaları

Hamzaoğlu, görevinden ayrılmasının ardından bazı oyuncuların, iyi çalışmadıkları, taktik anlayışları olmadığı yönünde açıklamaları olduğunun aktarılması üzerine, bu konunun yanlış anlaşıldığını belirtti.

Bu tip açıklamaları bulunan isimlerden Sneijder'in kendisine mesaj attığını ve sonra da konuştuklarını aktaran Hamzaoğlu, şunları söyledi:

"Bana, açıklamalarının farklı yöne çekildiğini söyledi. 'Takım olarak daha fazla çalışmamız gerektiğiyle ilgili bir şeyler söylemeye çalıştım' dedi. Bunlara çok takılmıyorum. Göreve yeni başlayan Mustafa Denizli hocamız var. Artık geleceğe yeni bir umutla bakmalılar. Kimsenin, 'her şey güllük gülistanlık' demesini beklemiyorum. O zaman niye değişiklik yapıldı. Oyuncularımın söylemlerini normal buluyorum. Bir cevap vermek gerekiyorsa, o zaman geçen seneki şampiyonluklar nasıl geldi. Bana haber gönderdiler ve yanlış anlaşıldıklarını söylediler. Ben de gönül koymuyorum. İnşallah çok çok başarılı olsunlar."

"Mustafa Denizli ile görüştüm"

Sarı-kırmızılı takımın eski çalıştırıcısı, teknik direktör Mustafa Denizli'nin Fatih Terim'le konuştuğu ancak kendisine ulaşamadığı şeklindeki sözleriyle ilgili olarak, dün bir konuşmanın gerçekleştiğini aktardı.

Denizli'nin göreve getirilmesi sonrası tebrik mesajı attığını ancak tecrübeli teknik adamın bu mesajı görmemiş olduğunu paylaşan Hamzaoğlu, "Denizli hocam beni aradığında, telefonum yanımda değildi. Sonra ben aradım ulaşamadım. Önce İzmir'e, oradan da yurt dışına gitmiştim. Telefondan hep uzak durmaya çalıştım. Basın mensupları tarafından hep aranıyordum ve söylediklerim de çok fazla büyütülüyordu. Yurt dışından iki gün önce döndüm zaten ve dün de Mustafa Denizli hocamla görüştüm" ifadelerini kullandı.

Mustafa Denizli ile yarım saatlik bir görüşme yaptığını söyleyen Hamzaoğlu, "Takımla ilgili konuştuk. Benim telefona bakmama, bilerek açmama gibi bir durumum kesinlikle olmaz. Hiçbir hocaya bunu yapmam. Kendisi benim hocalığımı da yaptı. Galatasaray'a getiren kişidir. Başarılı olmasını gönülden arzu ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"Kulübüme ileride daha iyi durumda dönmek istiyorum"

Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray'da teknik adamlık görevinin sonlandığını ancak ileri dönemde yeniden burada çalışmayı arzuladığını paylaştı.

"Şükürler olsun ki bundan yıllar sonra da 4. yıldızı takan, 3 kupa kazanan takımın hocası olarak anılacağım" diyen Hamzaoğlu, "Gelecek yıllarda kulübüm hizmet için beni çağırırsa, tekrar gelip yarım kalan hedeflerimize ulaşmayı arzu ederim. Bu arayı da çok iyi şekilde tamamlayıp, kendimi geliştirip, kulübüme ileride daha iyi durumda dönmek istiyorum" diye konuştu.

Kendisine şu ana kadar gelen bir teklif bulunmadığını dile getiren başarılı teknik adam, "Biraz dinlenmeyi uygun görüyorum ama çok fazla da değil. Bekleyerek kendimizi geliştiremeyiz. Bir yerde çalışmamız lazım. İşimi seviyorum. Farklı tecrübelerle kendimi geliştirip, biraz daha üzerine katmam gerektiğini düşünüyorum. Öncelikle yurt dışından gelecek olası teklifleri düşünüyorum. Bursaspor'un teklifte bulunduğu doğru değil ama şartlar ve proje uygun olursa her yerde çalışabilirim. Her kulüpte çekinmeden işimi yaparım" ifadelerini kullandı.

"Anahtar sözcük, 'ben sözleşmesini uzatırdım' demem"

Galatasaray'da görevinden alınması sürecini anlatan Hamzaoğlu, Umut Bulut'un sözleşmesinin uzamasıyla ilgili bölümün yaşanan krizde etkili olduğunu anlattı.

Hamzaoğlu, kulüp başkanı Dursun Özbek'in kendisine gerekçe olarak, otomatikman uzamasaydı dahi Umut Bulut'un sözleşmesini kendisinin uzatacağı yönündeki sözlerini gösterdiğini anlatırken, "Anahtar sözcük, 'ben sözleşmesini uzatırdım' demem. Herkes biliyor ki yetki bende değil. Demek ki o güne kadar olan şeyler üzerine birikti. Böyle bir şey yaşadık. Ancak her oyuncum için aynı reaksiyonu verirdim" şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz