Futbol

Heyecandan sabaha kadar uyuyamadı!

26 Mart 2014 Çarşamba 15:04 - Son Güncelleme 26 Mart 2014 Çarşamba 15:15

Bursaspor'un yeni teknik direktörü İrfan Buz, "Gece çok kısa geçti" dedi.

Bursaspor'da, Christoph Daum ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktörlük görevine getirilen İrfan Buz, "Heyecandan sabaha kadar uyuyamadım. Gece çok kısa geçti. Önemli değil. Bundan sonra da az uyuyalım ama çok çalışalım, her şeyimizi ortaya koyalım" dedi.

Galatasaray maçına nasıl hazırlandılar?

Buz, yaptığı açıklamada, Daum'un görevinden ayrılmasının ardından dün akşam Galatasaray ile İstanbul'da oynadıkları Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk müsabakasına, takımın başında teknik direktör olarak çıktığını hatırlattı.

Kulüpte son 2-3 günün çok zor geçtiğini belirten Buz, "Son iki maçı kaybetmiştik. Moraller pek iyi değildi. Hocanın gitmesi de söz konusuydu. Gerçekten zor bir durumda bizi sezonun en önemli maçlarından biri bekliyordu. Bu şekilde Galatasaray maçına çıktık" ifadesini kullandı.

Buz, karşılaşma öncesinde futbolcularına, "Kafamızı rahatlatıp inançla mücadele edeceğiz. Sizden Bursa'ya ve Bursaspor'a layık bir futbol oynamanızı istiyorum. Boğulacaksak arkadaşlar böyle boğulalım" dediğini aktardı.

"A Takım Teknik Direktörlüğü görevini beklemiyordum"

Yeşil-beyazlı camiaya yakışan futbolu sergileyerek 2-2'lik skorla rövanş için önemli bir avantaj elde ettiklerini vurgulayan Buz, şöyle devam etti:

"Ligdeki 6-0'lık mağlubiyetten sonra taraftarımıza bir mutluluk yaşatmak tek hedefimizdi. Sonucunda Allah bizi mahcup ettirmedi. Sadece bu karşılaşmaya teknik direktör olarak çıkmıştım. A Takım Teknik Direktörlüğü görevini beklemiyordum. Karşılaşma sonunda Başkanımız Erkan Körüstan, bu göreve beni layık gördü ve kararı kendisi bana bildirdi. Bana güvendiği için ona çok teşekkür ederim. İnanılmaz mutluluk verici bir andı. Gece boyu yoğun duygular yaşadım. Heyecandan sabaha kadar uyuyamadım. Gece çok kısa geçti. Önemli değil. Bundan sonra da az uyuyalım ama çok çalışalım, her şeyimizi ortaya koyalım. Bursaspor'un teknik direktörü olmak benim için gerçekten gurur verici bir olay. Bundan sonra da Bursa kentine ve Bursaspor'a layık olmak için elimden geleni yapacağım. Bu süreçte bana taraftarımız inanılmaz destek verdi. Sanırım taraftarımız da bana yakın oldukları için birbirimizi bulduk."

Galatasaray müsabakasında, saha kenarında heyecandan yerinde duramadığını dile getiren Buz, bunu da yeşil-beyazlı taraftarların olumlu karşılandığını anlattı. Kendisini tanıyanların, bu halini bildiğini kaydeden Buz, "Benim yapım budur. Heyecanı futbolcularıma yaşatmak, kendim de yaşamak isteyen bir teknik adamım. Bundan önce çok ön planda görünmediğim için beni sakin olarak gören insanlar şaşırmış olabilir fakat benim yapım bu. Taraftarlar artık beni böyle görmeye alışacak" diye konuştu.

Futbolculuk ve antrenörlük kariyeri

Yugoslavya göçmeni bir ailenin çocuğu olduğunu ve çok küçük yaşta Türkiye'den göç ettikleri Almanya'ya yerleştiklerini bildiren Buz, futbola da burada başladığını, ilk profesyonel deneyimini ise Sarıyer Spor Kulübünde yaşadığını belirtti.

Sarıyer'den sonra Vanspor ve Sakaryaspor'da oynadığını söyleyen Buz, şu bilgileri verdi:

"Futbolculuk dönemimden sonra Almanya'ya dönme kararı aldım. Okuluma devam ettim. İnşaat teknisyeni olarak okulumu bitirdim fakat futboldan kopmadım. Antrenörlük kurslarına gittim. B lisans kursunu birincilikle tamamladım. Sonrasında hemen Alman Futbol Federasyonundan teklif geldi. Altyapıda U-9'dan U-18'e kadar bütün yaş kategorilerinde çalıştım. Bunun yanında bazı amatör takımları da çalıştırdım. Ondan sonra 2009'da da Türk Milli Takımında Erdal Keser tarafından scoutluk (futbolcu takibi) teklifi geldi. Onu da yaptım. Sonra Bursaspor'dan Daum'un yardımcılığı için teklif geldi. Hoca ile görüştük, teklifi kabul ettim ve Bursaspor'a geldim."

"Bursaspor büyük bir camia"

Buz, Bursaspor'daki ilk hedefinin, takımı en iyi yerlere getirmek olduğunu anlattı. Şu an için en büyük hedeflerinin, Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanmak olduğuna dikkati çeken Buz, şöyle konuştu:

"Kesinlikle kupayı alacağımıza inanıyorum fakat benim burada bir çağrım da olacak. Biraz içim yanıyor. Nedeni de herkesin burada kenetlenmesini istiyorum. Çünkü cezamız nedeniyle son maçlarımıza bayanlarla ve çocuklarla çıktık. Yanlış anlaşılmasın, ben onları seviyorum fakat öyle bir sahipsiz hissettim kendimi. O taraftarlar orada olunca inanılmaz bir güç ortaya çıkıyor. Onlara ihtiyacımız var. Kenetlensinler, bu futbolcularla yapamayacağımız bir şey yok. Çünkü Bursaspor buna layık. Bursaspor büyük bir camia. Yakışan budur. Hepimiz hatalı olabiliriz ama geçmişe bakmayalım, önümüze bakalım. İyi bir takımımız var. Takımımıza çok inanıyorum. Bu takımın etrafında birleşelim. Hep beraber elimizden geleni yapacağız. Kupa finaline çıktıktan sonra da o kupayı Bursa'ya getirmek istiyoruz."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz