Futbol

"Heyecandan uyuyamadık"

22 Aralık 2017 Cuma 23:46 - Son Güncelleme 23 Aralık 2017 Cumartesi 01:29

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile Teknik Direktör Fatih Terim kulüp televizyonunda soruları yanıtladı. İkili, anlaşma sonrası heyecandan uyuyamadıklarını söyledi. Dursun Özbek ve Fatih Terim taraftardan da destek istedi.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu'nda yapılan imza törenin ardından Galatasaray Televizyonu'nda  soruları cevapladı.

"Sabaha kadar uyumadım"

Dursun Özbek, Fatih Terim'in yeniden Galatasaray'a dönmesiyle ilgili olarak şunları söyledi:

"Basın toplantısına girmeden önce hocamla birlikte oturuyorduk. Birbirimize bakıyoruz... Onun heyecanı bana; benim heyecanım ona yansıyordu. Defalarca basın toplantısı yaptık ama bu buluşma farklı bir buluşmaydı. Sanki birbirine hasret insanların buluşması gibiydi. Kelimelerle ifade etmek mümkün değil. Dolayısıyla güzel bir buluşma oldu. Et ile tırnak gibi iki unsur bir araya geldi. Galatasaray Ailesi çok büyük bir aile. Dün akşamdan itibaren korkunç bir mutluluk ve sevinç yumağı oluştu. Ben de Galatasaray Başkanı olarak bizi sevenleri mutlu ettiğimiz için ayrı bir haz duydum. Ayrıca çok sevindim. İnsanların farklı tutumları oluyor. Ben sevinçli gün yaşayınca sabaha kadar uyuyamam. Hakikaten de sabaha kadar uyumadım. Galatasaray'a hayırlı olsun. İnşallah hocamla birlikte Galatasaray'ı güzel günlere taşımayı hedefliyoruz."

"Başkanımız gibi açıkçası ben de az uyudum"

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ise 4 yıl aradan sonra yeniden Galatasaray'a dönüşü hakkında, "Başkanımız güzel anlattı. 'Evinize hoş geldiniz' dediniz. Burası benim evim. Ben burada oynadım, antrenör oldum, bir sürü başarılar gördüm ama bu aileden hiç kopmadım. Bu aile de kendisinden beni hiç koparmadı. Sevenlerin buluşması gibi bir şey bu" ifadelerini kullandı.

Kendisinini de heyecandan gece uyku tutmadığını kaydeden Terim, şunları dile getirdi: 

"Başkanımız gibi açıkçası ben de az uyudum. İki gün sonra maç var. Antrenman saatini değiştirmek istemedim. Basın toplantısı derken saatler de geçiyor. Eşimle doğal olarak baş başa kaldık, onunla biraz sohbet ettik. Merve ve Buse ile de... Derken sabah oldu ve kalktık. Böyle buluşmaların, önemli randevuların bence hayatta kıymetini bilmek lazım. Çok sık olmuyor bunlar. Herhangi bir uyku sorunundan şikayetçi değiliz. Telefonlarla, mesajlarla, emaillerle bizi çok mutlu ettiler. İnşallah sezonu en iyi şekilde bitiririz." 

Kulüpteki ilk gününü de anlatan Terim, "Önce başkanımız beni tanıttı oyunculara. Küçük bir konuşma yaptık. Tanışma merasimi diyelim. Sonra da antrenmana çıktık. Maça da iki gün var. Güzel bir antrenman yaptık. Ne istediğimiz yavaş yavaş anlattık. Çünkü bu maçı iyi bitirirsek devreyi de güzel bitirmiş olacak. Biraz doktorlardan rapor aldık, biraz analizlerden faydalandık" dedi.

"Galatasaray seyircisiyle özel bir bağım vardır"

Terim, Pazar günü oynanacak Göztepe maçında taraftarla buluşacağını ifade ederek, "Ben ikinci gelişimde ilk maçı Olimpiyat Stadı’nda Olympiakos ile oynamıştık. Benim Galatasaray taraftarıyla, Galatasaray seyircisiyle özel bir bağım vardır. Bu böyle çok uğraşarak olan bir şey değildir. Futbolculukla başlayan teknik adamlıkla devam eden, birbirini iyi tanıyan, birbirine saygı sevgisini eksik etmeyen bir diyalogumuz var. Stat dolar, benim bir endişem yok. Onlar mutlu olduğunda biz de mutluyuz. Onları mutlu etmek için çalışıyoruz. Seyircisiz bir şey olmaz. Biz sayılarını yükseltmek için, daha çok başarı için tüm çalışmalarımızı yapıyoruz" şeklinde konuştu.

"Kimi görsem bir Avrupa özlemi görüyorum"

"Galatasaray'ın olduğu yerde başarı, hedeflerin büyüğü vardır" diyen Fatih Terim sözlerini "Bundan önce yaptıklarımızın daha iyisi yapmak için hereksin bir araya gelmesi lazım ki biz de çok güzel işlere imza atalım. Geçmişte beraberce güzel şeyler yaptık. Şimdi de daha iyilerini yapmak için soyunduk. Niyetimiz ve iddiamız bu. Taşın altına elimizi koymaktan kaçınmadık. O yüzden inşallah hep birlikte yine o özlediğimiz güzel günleri yaşayacağız... Kimi görsem bir Avrupa özlemi görüyorum. İnşallah seneye oralarda da olacağız" diyerek tamamladı.

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz