Futbol

"Hiçbir takımı yarı yolda bırakmadım"

20 Aralık 2016 Salı 12:07 - Son Güncelleme 20 Aralık 2016 Salı 09:09

Çalımbay: ''Bu sene hedef ilk 10 ama gelecek yıl üst sıralara oynayan bir Antalyaspor olacak''

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor'un teknik direktörü Rıza Çalımbay, Kasımpaşa'dan ayrılışıyla ilgili hakkında çeşitli iddiaların ortaya atıldığını belirterek, ''Ben Kasımpaşa'yı bırakmadım. Hiçbir takımı yarı yolda bırakmadım.'' dedi.

Çalımbay, yaptığı açıklamada, Kasımpaşa'dan ayrıldıktan sonra göreve başladığı Antalyaspor'da güzel sonuçlara imza attıklarını, hedeflerinin de bunu sürdürmek olduğunu söyledi.

Antalya'ya gelirken işlerinin zor olacağını bildiğini ifade eden Çalımbay, ''Burada bir kriz olduğu belliydi ama biz her şeye rağmen görevi kabul ettik. İlk 2 maçımız istediğimiz gibi gitmedi.'' diye konuştu.

İlk iki maçta, Çaykur Rizespor ile berabere kaldıklarını ve Beşiktaş'a yenildiklerini anımsatan Çalımbay, şöyle devam etti:

"Ondan sonra çıkışımız başladı. Oyuncuların büyük özveride bulunmaları, çok çalışmaları, takımın sahiplenilmesi, çok iyi bir yönetime sahip olunması sonucu ve taraftar ile bütünleşince güzel şeyler ortaya çıktı. İçeride ve dışarıda çok zor maçları kazandık. İyi bir yere geldik ama halen istediğimiz yerde değiliz. Bu sene hedef ilk 10 ama gelecek yıl üst sıralara oynayan bir Antalyaspor olacak.''

- Kasımpaşa'dan ayrılışı

Deneyimli teknik adam, Kasımpaşa'dan ayrılışıyla ilgili olarak da hakkında ''Bırakıp gitti'' şeklinde söylemlerde bulunulduğunu ancak bunların gerçeği yansıtmadığını belirterek, şöyle konuştu:

''Ben Kasımpaşa'yı bırakmadım. Hiçbir takımı yarı yolda bırakmadım. Geçen sezon Kasımpaşa'dan önce transfer yasağı olan Mersin'deydim. Mersin'den ayrılmadım, imza attım. Devam ediyordum fakat yönetimden istediğim Servet, Sinan ve kaleci Nihat'ın takımda kalmasıydı. Bana önce 'Tamam' dediler, fakat sonra transfer yasağı olmasına rağmen oyuncuları istemediler. Ben de bu nedenle 'Çalışmak istemiyorum.' dedim. Kasımpaşa ile anlaşırken de bana 'Bu sene 15'inci ol, düşmeyelim, önümüzdeki yıl yukarıya oynayacağız.' dediler. 'Tamam' dedim ve her şeye rağmen çok iyi bir takım yaptım. Şimdi çıkıp niye 'Biz Rıza hocaya söz verdik, yukarıya oynayacaktık, oynayamadık. Hedefimiz var.' demiyorlar. Eğer hakem hataları olmasaydı geçen sezon, biz Avrupa'ya gidiyorduk.''

- ''Biz ne hedef koyduysak hepsini gerçekleştiriyoruz''

Hedeflerinin olduğunu, gittiği her takımda da bu hedefler doğrultusunda çalıştığını belirten Çalımbay, ''Biz ne hedef koyduysak hepsini gerçekleştiriyoruz. 'Rıza Çalımbay' dediğinizde benim hedefim yukarısı. Ben yukarıya oynayan takımlar istiyorum. Yeter ki bizde böyle bir hedef, çalışma ortamı olsun. Bizim için bu yeter. Biz en zor dönemlerde Denizlispor'da Avrupa'ya gittik, kaç tur atladık. Anadolu takımlarında o kadar tur geçen takım yok gibi bir şey. Bir takımın iyi olup olmaması, yukarıya oynayıp oynamaması yönetimlere bağlı. Yönetimin, çizeceği çizgiye, kararlılığına bağlı. Eğer yönetim çok iyi bir karar verirse çok iyi plan, proje çizerse takımın oynamaması için bir neden yok.'' şeklinde konuştu.

- "Anadolu takımları şanslı"

Çalımbay, Bursaspor'un yaptığı gibi Anadolu'dan yine bir şampiyon takımın çıkmaması için bir nedenin bulunmadığını dile getirdi.

''Anadolu takımları için şampiyonluğa ulaşmak daha avantajlıdır.'' diyen Çalımbay, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Dört büyük takım 'Ben şampiyon olamıyorsam Anadolu takımı olsun.' der. Anadolu takımının şampiyon olmasını isterler. O yüzden bana göre Anadolu takımları şanslı. Ancak yönetim, teknik heyet, futbolcu, taraftar, basın birleşmesi lazım. Öyle olur. Bursa oldu. Bursa bana göre geç bile kaldı. Bursa bir futbol kenti. Biz Mustafa Denizli hoca ile milli takımda çalışıyorduk, en zor maçımızı Bursa'da oynuyorduk. Almanya, Hollanda ile niye oynadık burada. Taraftar süper. Almanya'yı burada yendiğimizde stattan çıkamadık, taraftarların ilgisinden. Şimdi Antalya da öyle. Antalya yeni bir Bursa olmak üzere. Daha da iyi olmak üzere.''

- ''Eto'o'dan memnunum"

Çalımbay, takımının kaptanı Samuel Eto'o'dan çok memnun olduğunu anlattı.

Kendisi göreve başlamadan önce Eto'o'nun sezon başında yaşadığı sıkıntıların ardından kadro dışı bırakıldığını anımsatan Çalımbay, şöyle konuştu:

''Eto'o'dan memnunum, benim hiçbir sıkıntım yok. Gayet iyi şekilde çalışıyor, gayet istekli. Ben gelmeden önce sezon başı büyük bir sıkıntı yaşamış, kadro dışı kalmış. Beşiktaş olayı çıkmış, olmamış. Onlardan dolayı sıkıntıları vardı ama ben çok memnunum. Antalya'yı çok seviyorum. Çok iyi bir yönetimi, taraftarı var. İlerisi için plan, projeleri süper. Mükemmel bir tesisi var. Türkiye'de çoğu tesisi gördüm ama böyle bir tesis yok.''

Çalımbay, Eto'o'nun ara transfer döneminde satılıp satılmayacağıyla ilgili olarak da ''O yönetimin işi, benimle ilgisi yok. Bana kalsa tabii ki gitmesin ama orada ortama göre hareket edilecek. Bir teklif gelip gelmediğini de bilemiyorum.'' değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz