Futbol

Horozlar, Sambacılar'ın tahtını sallıyor

04 Aralık 2019 Çarşamba 10:21 - Son Güncelleme 04 Aralık 2019 Çarşamba 10:43

Süper Lig’de forma giyen yabancı futbolcular arasında Fransa'da yetişenler ön plana çıkıyor. 42 oyuncu, futbola son Dünya Şampiyonu'nun ülkesinde başladı. Avrupa'da da Fransa'da yetişen oyuncu sayısı artarken Brezilyalılar azalıyor.

Fransa futbol alt yapısında rakip tanımıyor. "Horozlar" yıllardır öz kaynak düzenine yaptığı yatırımın karşılığını almaya başladı. Bunun en büyük ispatı Fransa’nın dünyanın dört bir yanına ihraç ettiği futbolcular.

Mavi-beyazlıların ülkemize gönderdiği oyuncuların sayısında son yıllarda ciddi bir artış oldu. Süper Ligde forma giyen yabancı oyuncular arasında Fransa’da yetişenler ilk sırada yer alıyor.

Futbola Fransa’da başlayan 42 futbolcu Süper Lig’de forma giyiyor. Süper Lig’de "Horozlar"ı 27’şer oyuncu ile Almanya ve Brezilya takip ediyor.

Futbola Fransa’da başlayan oyuncular, sadece Türkiye’de değil, Avrupa’nın diğer önemli liglerinde de el üstünde tutuluyor.

Fransızlar; Premier Lig’de 41, La Liga’da 25, Bundesliga’da 28 oyuncu ile yabancılar sıralamasında ilk basamakta yer alıyor.

Sadece Çizme'de Sambacılar, Horozlar'ın önünde

Sadece İtalya’da Brezilyalılar 33 oyuncuyla, Çizme’de top koşturan 21 Fransız oyuncunun önünde bulunuyor.

Fransa ayrıca son yıllarda yetiştirdiği futbolcularla Brezilya’nın uzun zamandır Avrupa futbolundaki sayısal üstünlüğünü de sonlandırmaya yakın.

Avrupa'da Sambacılar azalıyor, Horozlar artıyor

2010 yılında Avrupa’da 566 Brezilyalı futbolcu top koştururken, Sambacıların sayısı 2019’da 466’ya geriledi.

Buna karşılık 2010’da 250 olan ülke dışında forma giyen Fransız sayısı günümüzde büyük bir artışla 350’ye çıktı. 

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz