Futbol

"Hukuk ne istiyorsa onu yapacağız"

15 Kasım 2016 Salı 19:01 - Son Güncelleme 15 Kasım 2016 Salı 16:04

Kulüp başkanı Ay, "Eski yönetimle ilgili yaptığımız suç duyurusuna verilen takipsizlik kararına itirazda bulunduk" dedi.

Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, kulübün eski yönetimiyle ilgili yaptıkları suç duyurusuna verilen takipsizlik kararına itirazda bulunduklarını söyledi.

Ay, yaptığı açıklamada, yönetim kurulunun, bir önceki yönetimle ilgili iki ayrı bağımsız denetim şirketinin incelemelerinin ardından hazırladığı raporlar doğrultusunda savcılığa sunduğu suç duyurusu hakkında takipsizlik kararı verildiğini hatırlattı.

Takipsizlik kararının ardından kendilerinin sulh ceza mahkemesine itiraz haklarının bulunduğunu dile getiren Ay, "Biz de eski yönetimle ilgili yaptığımız suç duyurusuna verilen takipsizlik kararına itirazda bulunduk. Bundan sonraki süreç yine hukuk çerçevesinde devam edecek. Karar verecek olan adli merciler. Hukuk ne istiyorsa onu yapacağız. İtirazımız kabul olur veya olmaz, bundan sonra yapacağımız bir şey de yok. Bundan sonraki süreci adalet değerlendirecek." dedi.

Ali Ay başkanlığındaki yönetim kurulu, 19 Ocak'taki olağanüstü kongrede, genel kurul üyelerinin yönetim ve denetim kurulu raporlarını ibra etmemesiyle başlayan sürecin ardından iki ayrı bağımsız denetim şirketi tarafından yürütülen incelemeler sonucunda oluşturulan raporlar doğrultusunda hazırladığı suç duyurusu dilekçesini, avukatları aracılığıyla 11 Mayıs'ta Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına teslim etmişti.

Yaklaşık 6 aydır Memur Suçları Savcılığı tarafından yürütülen ve eski kulüp başkanı Recep Bölükbaşı dahil 22 kişinin ifadelerine başvurulan soruşturmada takipsizlik kararı alınmıştı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz