Futbol

"İbre elbet Galatasaray'a dönecektir"

02 Ocak 2016 Cumartesi 13:17 - Son Güncelleme 02 Ocak 2016 Cumartesi 11:29

Galatasaray'ın kaptan Selçuk İnan, Galatasaray Dergisi'ne açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Futbol Takımı'nın kaptanı Selçuk İnan, Spor Toto Süper Lig'de, Avrupa'da ve Ziraat Türkiye Kupası'nda iddialarını sürdürdüklerini söyledi.

Galatasaray Dergisi'nin Ocak ayı sayısına açıklamalarda bulunan Selçuk, bu yıl da geçen sezon ki başarıyı tekrarlayacaklarını belirterek, takım arkadaşlarına ve camiaya çok güvendiğini kaydetti.

"Şampiyon nasıl olunur, kupa nasıl kazanılır?" sorularının yanıtlarını net bir şekilde verdiklerini dile getiren milli futbolcu, "Şanssız bir dönemden geçiyor olabiliriz ama ibre elbet yeniden Galatasaray'a dönecektir. Mustafa Denizli'nin teknik adamlığını konuşmak haddimize değil. Bilgilerinden ne kadar yararlanırsak bizim için kardır. Mustafa hoca oyun stilini bize benimsetmeye çalışıyor. Futbolcular olarak ona o kadar çok güveniyoruz ki önümüzdeki aylarda sisteminin daha da oturacağından şüphe duymuyoruz" şeklinde konuştu.

"Bizim bizden başka dostumuz yok"

Deneyimli futbolcu, camiadan biraz daha destek görmeleri gerektiğini aktararak, şunları kaydetti:

"Bir Türk takımı, devre arasında hem Avrupa'da hem kupada hem de ligde iddialı konumdaysa başarılıdır. Bu üç kulvarın da sonucu belli değil ama mücadelenin devam etmesi bir umut, bir ışıktır. Elbette hepsini kazanmak istiyor ve bunu yapabilecek gücümüz olduğunu biliyoruz. 2000 yılındaki başarıyı tekrarlayabiliriz. Camiadan biraz daha destek görmemiz gerek. Bu belki de bu sezon yaşadığımız en önemli eksiklik. Takımdaki arkadaşlarım da böyle düşünüyor. Taraftar, camia, oyuncular hepimiz birbirimize sahip çıkmalıyız. Bizim bizden başka dostumuz yok. Zaten zorlu hedeflere böyle ulaşılır."

"Lazio, zor kura ama üstesinden geleceğiz"

Sarı-kırmızılı takımın deneyimli kaptanı, UEFA Avrupa Ligi'nde İtalya'nın Lazio takımıyla eşleştiklerini hatırlatarak, "İtalyan takımları her zaman zorlu olmuştur. Rakibimizin son olarak Inter ile oynadığı maçı takip ettim. Lideri kendi sahasında mağlup ettiler ve hiç kolay bir şey değildir. Hedefimiz elbette ki Lazio'yu eleyip tur atlamak. Kaliteli bir takım fakat biz daha kaliteliyiz. Zor kura, zor rakip ama üstesinden geleceğiz" ifadelerini kullandı.

"Fransa'ya bir hedef için gidiyoruz"

A Milli Futbol Takımı'yla EURO 2016'ya katılma hakkını elde ettiklerini hatırlatan milli futbolcu, "EURO 2016'ya gidip oranın keyfini almak istiyoruz ancak bu yeterli değil. Fransa'ya bir hedef için gidiyoruz. Türkiye turnuvalarda hep bir hedef takımı olmuştur. Zorlu maçlar oynayacağız ancak futbol dünü ve yarını olmayan bir oyundur. Kendinizi iyi hisseder, takım halinde oynarsanız galip gelebilirsiniz. Maçlara bu güvenle çıkıp gruptan çıkacağımızı düşünüyorum" diyerek düşüncelerini aktardı.

"Bilgi ve deneyimleri defterime yazıyorum"

Şenol Güneş, Fatih Terim, Mustafa Denizli, Roberto Mancini, Cesare Prandelli, Hamza Hamzaoğlu, Ersun Yanal, ve Guus Hiddink gibi teknik adamlarla çalıştığını belirten İnan, her birinden farklı şeyler öğrendiğini kaydederek, şu görüşlere yer verdi:

"Hepsi çok büyük, çok saygı duyduğum ve çok sevdiğim insanlar. Hem oyunuma hem de karakterime olağanüstü katkıları oldu. Hepsinin farklı oyun anlayışı vardı. Dolayısıyla hepsi benden farklı şeyler istediler, bu da oyunumun farklı yönlerini geliştirmemi sağladı. Aktif futbol yaşantımın sonrası için de paha biçilmez değerler kazandım. Hepsine ne kadar teşekkür etsem az. Edindiğim tüm deneyimleri, bilgileri ve birikimleri yazdığım bir defterim bile var. Futbolu bıraktıktan sonra da futbolun içinde kalmak istediğim için böylesine önemli insanlardan öğrendiklerim bana büyük yarar sağlayacak. Defterim bilgiyle dolu."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz