Futbol

Işın Çelebi: "Para nerede?"

03 Nisan 2014 Perşembe 08:49 - Son Güncelleme 03 Nisan 2014 Perşembe 09:43

Uygunluk belgesi almakta zorlanan G.Saray'ın iyi yönetilmediği iddia ediliyor.

Galatasaray’ın hesaplarında UEFA’nın mali kriterleri içinde yer alan denk bütçe şartlarına aykırılık tespit edilmesi ve kulüp hakkında soruşturma başlatılması camianın gündemine oturdu.

Adnan Polat döneminde 2. Başkanlık görIşın evini yapan, Ekonomiden Sorumlu Eski Devlet Bakanı Işın Çelebi, yaptığı açıklamada yönetimi eleştirdi.

Çelebi, “2011’de o zor dönemde UEFA’dan mali kriterlere uygunluk belgesi aldık. Bütün şartları yerine getirdik. Gayet kolay oldu. Şimdi ise UEFA’dan bu belgeyi almakta zorlanıyor Galatasaray. Finansal açıdan iyi yönetilmediği ortada. Bu çok ciddi bir sorun. Borçlarda ciddi bir artış var. Kaldı ki bu süreçte gelirler tavan yapmış. 2.5 yılda 1.5 milyar TL gelir var. Stat açıldıktan sonraki tabloları kendi içinde değerlendirmek lazım. O yönetim sayesinde bugün 100 milyon dolar sadece stat geliri olan bir kulüp var. Stat geliri, hisse satışları, sermaye artışı, kombine satışları ve sponsorluklar. Gelirler bu kadar artarken giderler ise anormal boyutlara ulaşmış” ifadelerini kullandı.

Borçların arttığına dikkat çeken Işın Çelebi, “Banka borçları dikkat çekiyor. Galatasaray’ın banka kredileri 100 milyon TL’den, 320 milyon TL’ye çıkmış. Borçları 450 milyon TL’den 555 milyon TL’ye yükselmiş. Bu kadar gelire rağmen 2014’te UEFA’dan belge alamaz durumda bir Galatasaray var. Giderler gelirleri karşılayamaz hale gelmiş” diye konuştu.

"BORÇ RAKAMLARI ORTADA"
Borçların sürekli arttığına vurgu yapan Çelebi şöyle devam etti:
“Borç 2012’de 447 milyona, 2013’te 689 milyona çıkmış. Kulüp finansal ve mali açıdan iyi yönetilmiyor. Bağımsız denetim raporları dipnotları çok önemli. Dipnotları çok tartışmalı. Birçok bilgi karartıldı izlenimini veriyor ne yazık ki. 31 aralık 2011’de borç-alacak tablosu 699 milyon iken bu rakam 31 Aralık 2013’te 1 milyar 152 milyon olmuş. Boş lafla karın doymuyor ve rakamlar herşeyi anlatıyor.”

MİLLİYET

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz