Futbol

İstanbul'da maçın ardından

29 Kasım 2014 Cumartesi 00:11 - Son Güncelleme 29 Kasım 2014 Cumartesi 00:25

Avcı: "Beraberlik görünüyordu." Güneş: "1 puan normal."

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Avcı, iki gün önce babasını kaybeden teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'na başsağlığı dileklerini ileterek, "Kendisine ulaşamamıştım. Aynı zamanda Galatasaray teknik direktörü oldu. Çok sevdiğim meslektaşıma yeni görevinde başarılar diliyorum" dedi.

Bursaspor'un, ilk 11 haftada karşılaştıkları en iyi ekiplerden biri olduğunu aktaran Avcı, şunları kaydetti:
"Bursaspor, her şeyden olan bir takım. Oyuna çok baskılı başlıyorlar. Top tutan oyuncuları ve hareketli kenar oyuncuları var. Bekleri destek veriyor. Orta sahasındaki üçlü devamlı baskı yapıyor. Saha içinde bir düzeni olan bir ekip. Maçın ilk 15 dakikası beklediğimiz gibi baskılı başladılar. O arada topa sahip olamadık. Düşen topları Bursaspor aldı. Ondan sonra adım adım devreye girdik. Mossoro'yla bulduğumuz her doğru pasta problem çözmeye başladık ve pozisyonlara girdik. İlk yarıda iki takımın da direkten dönen şutları vardı."

Abdullah Avcı, Bursaspor'un ikinci yarıya da baskılı başladığını vurgulayarak, "İkinci devrede final pası çıkaramama veya girdiğimiz pozisyonları sonuçlandıramama gibi bir sorunumuz vardı. Rakipten 1-2 tane fazla pozisyona girdik. Çok pozisyon vermedik. Bence gol hariç iyi bir maç oldu. Gelişen bir takımız. İlk 11 haftanın 7'sinde gol yemedik. Final pasları ve gol vuruşlarını geliştirirsek birkaç adım yukarıda olabiliriz. İki takımı da tebrik ediyorum. Beraberlik ortada gibi gözüken bir sonuçtu" diye konuştu.

Deneyimli teknik adam, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nın zemininin bıçak sırtında olduğunu aktararak, "Beşiktaş'ın oynamasıyla sahanın durumunun alakası yok. Stadımız bu sene yapıldı. Stadın güneş ve rüzgarı sağlıklı bir şekilde alamamasından kaynaklanan sorunlar var. Bununla ilgili çalışmalar yapılıyor" ifadelerini kullandı.

Aralık ayında statta 6-7 maçın oynanacağını belirten Avcı, "A2 takımımız da burada oynuyor. Ziraat Türkiye Kupası da başlıyor. Bu ay burada 6-7 maç var. Sahamız bıçak sırtında gidiyor. Aralık ayını sağlıklı geçirirsek, önümüzdeki sene güneş enerjisi ve havalandırma ile ilgili çalışmalar yapılacak. Bir an önce sahamızı bıçak sırtı durumdan kurtarmamız gerek" değerlendirmesinde bulundu.

Abdullah Avcı, "Trabzonspor veya Bursaspor'un dışında yakın zamanda Anadolu'dan bir şampiyonun çıkacağını düşünüyor musunuz?" şeklindeki soru üzerine, "Özellikle 3 büyük kulüp, yeni yapılanan Trabzonspor ve Bursaspor bu yarışın içinde olacaktır. Onların arasına bir takımın girebileceğini düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

Bursaspor cephesi 

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ise aldıkları 1 puanın normal olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Bugün kazanmayı hak kaybetmedik, kaybetmeyi de hak etmedik. 11. maçımızda daha önceki maçlarda her zaman söylediğim şeyi söyleyemeyeceğim. Çünkü her maçta çok üzülmüştük, çünkü oynadığımız oyunun karşılığı 3 puan olmalıydı. Ama bugün 1 puan normal bir puan diye düşünüyorum. Oyundan çok büyük keyif alındığını düşünmüyorum. Oyunun sertliği tempoyu da etkiledi. Tempo yavaş olduğu için, hızlı oynamadığımız için karşı tarafta etkili olamadık. Daha hızlı, daha tempolu oynamak zorundaydık. Top kayıplarımız da oldu. Rakibin istediği de buydu. Çünkü rakip savunma yönüyle ön plana çıkan bir takım. Zaten ligde az gol yiyen bir takım. Bu onlar için normal ama bizim daha fazla hamle yapıp gol atmamız gerekiyordu. Bugün takımın genelinde, Fenerbahçe maçının Pazartesi, bu maçın da Cuma günü olması sebebiyle o dediğimiz tempomuz yoktu. Tempo yapmak için daha güçlü ve hareketli olmak gerekiyor. Donuk garanti bir oyun olduğunu düşünüyorum."

"Stadyuma verilen ismin geri alınmasını doğru bulmam"

Başarılarının karşılığı olarak isminin herhangi bir yere verilmemesiyle ilgili bir görüş üzerine Güneş, "Bundan bir rahatsızlığım yok. Ama ben şuna üzülüyorum, eğer bir isim verilip de tekrar geri alınırsa onu doğru bulmam. Bazen o oluyor, buna üzülüyorum. Hepimiz fani insanlarız, gelip geçiciyiz. Hizmetlerimiz yapılır biter, eserlerimiz de zaten vardır. Görünürde olması isim olarak yazılması doğru değil. Ben bütün statların benim, bizim olduğunu düşünüyorum. İsim verilmesin, bunlar gelip gider, ben unvan, makam, şöhret, para peşinde olmadım. Adamlığımla bir iz bırakabilirsem, ondan mutlu olurum. Benim eserim, oyuncularımın oynadığı oyun, çıkan oyuncular, ülke insanına örnek olabilmek. Onlara bir şey katabilmek, bunları yapabilirsek bundan güzel eser yok. Bunda bir rahatsızlığım yok. İsmi verilenin de haksızlık olarak görmüyorum. Onlar da verilebilir, gayet normaldir. Birilerinin takdiri oluyor. Ama ben şuna üzülüyorum, eğer bir isim verilip de tekrar geri alınırsa onu doğru bulmam. Bazen o oluyor, buna üzülüyorum. Mesela stadyuma verilmesinden çok verilen ismin geri alınması doğru değil" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz