Futbol

İşte ayrılığın perde arkası

19 Kasım 2015 Perşembe 12:16 - Son Güncelleme 19 Kasım 2015 Perşembe 10:29

Transfer, rapor, açıklamalar... Şok ayrılığın gerekçeleri netleşiyor.

Galatasaray'da Hamza Hamzaoğlu ile ayrılığın yankıları sürerken yol ayırımın gerekçeleri de ortaya çıkmaya başladı.

Sezon başı transfer döneminde başlayan sorunlar, kötü lig başlangıcı ile tırmanmıştı. Rapor kriziyle ayrılma noktasına gelen taraflar, iyi sonuçlarla bu gerilimi rafa kaldırsa da Hamza Hamzaoğlu'nun yaptığı son açıklamalar beklenen sonu getirdi.

Hamza Hamzaoğlu, hem futbolcu hem teknik adam olarak şampiyonluk yaşayarak Galatasaray tarihine adını altın harflerle yazdırdı. Bu başarıların ardından Galatasaray ile Hamzaoğlu'nun ayrılığı futbol dünyasında şok etkisine yol açtı.

Transferde görüş ayrılığı

Kendisini göreve getiren Abdurrahim Albayrak ile Ali Dürüst'ün, Dursun Özbek yönetiminde olmaması Hamzaoğlu için sorunların başlangıcı oldu. Bu nedenle transferde başkan Özbek ve yönetimle karşı karşıya gelen başarılı teknik adam, bu görüşmelerden her seferinde yara alıp çıktı.

Taraflar birçok transferde fikir ayrılığı yaşarken, Burak Yılmaz ile yaşanan sorunda da Hamzaoğlu, yönetimden beklediği desteği alamadı. Aksine Hamzaoğlu'nun transferler hakkında yaptığı samimi açıklamalar yönetimden daha fazla tepki görmeye başladı.

Futbol şube sorumlusu Cüneyt Tanman'ın görevinden ayrılması da bu sebeple olmuştu.

Sezona kötü başlangıç yapılmasıyla sorunlar tırmanırken, Hamzaoğlu'nun yönetim ve başkan Özbek ile yaptığı her görüşme aradaki mesafeyi açmaya başladı.

Yönetim, puan kayıpları sonrası hesap sormaya başlarken, yarım sezonda üç kupa kazanan genç teknik adam bu durumdan rahatsız olmaya başladı.

Rapor krizi

Astana beraberliği sonrası yaşanan rapor krizi Hamzaoğlu'nun restiyle ipleri kopma noktasına getirirken, Trabzonspor galibiyeti sorunların rafa kaldırılmasına sebep olmuştu.

Görev değişiklikleri sonrası Fatih İşbecer'in Florya'nın sorumlusu olması ve yapılan diğer hamleler tarafların birbirinden uzaklaşmasının sebeplerinden biriydi.

Hamzaoğlu'nun açıklamaları bardağı taşıran son damla oldu

Şampiyonlar Ligi(ndeki Benfica ve ligdeki Çaykur Rizespor yenilgileri gerilimi tekrar tırmandırırken, Hamza Hamzaoğlu'nun yaptığı açıklamalar bardağı taşıran son damla oldu.

Hamzaoğlu'nun "Umut Bulut'un sözleşmesini uzattırırdım" çıkışı yönetimde bir çok ismi kızdırdı.

Başkan Özbek, tecrübeli teknik adamın bu açıklamalarla yetkisini aştığını düşünerek, uzun zamandır konuşulan hamleyi gerçekleştirdi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz