Futbol

İşte Hamzaoğlu'nun Eto'o ve Nasri cevabı

08 Ocak 2018 Pazartesi 16:45 - Son Güncelleme 08 Ocak 2018 Pazartesi 17:21

Antalyaspor’un yeni teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, Akdeniz ekibinin transferde isimleri geçen iki önemli yıldızı Samuel Eto'o ve Samir Nasri ile ilgili flaş açıklamalarda bulundu. Hamzaoğlu, "Eto’o herkes tarafından istenebilir, çok doğal. Belki Türkiye ve yurt dışından taliplileri vardır. Bizi bırakmayacaktır. Nasri ilk yarıda beklenen performansı veremedi. Bunun üzüntüsü var. Eğer teklifler gelirse değerlendirme durumu olabilir" dedi.

A Spor'a konuşan Hamzaoğlu, Süper Lig’deki hedefleri, şampiyonluk yarışı, Samuel Eto’o ve Samir Nasri’nin takımdaki gelecekleri ve transfer konusunda dikkat çeken açıklamalar yaptı.

"Oyuncularımın hepsinden memnunum"

Antalyaspor'a geliş sürecini anlatan Hamzaoğlu, "Muazzam bir tesis var. İmkanları çok iyi bir kulübe geldik. Çok heyecanlandık buraya gelirken. Analizler yaptık. Bu analizler sonucunda bir uyum sorunu yaşandığını gördük. Rıza Hoca ile birlikte başarılı oldular. Yeni gelen arkadaşların uyum süreci vardır. Bütün konsantrasyonuyla mücadele edemeyen bir takım var. Geldiğimiz günden beri çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Oyunculara yardımcı oluyoruz. Eksik tarafları tamamlamaya çalışıyoruz. Oyuncularımın hepsinden memnunum. Hepsi gayretli. Belirli bir yol kat ettik. İlk yarıdaki performansın çok daha iyisini ortaya koyacağız" dedi.

Antalyaspor transfer yapacak mı?

Hamza Hamzaoğlu, transfer haberlerine sitem ederek, şunları söyledi:

"Gazeteler, televizyonlar bir şeyler yazacak ve konuşacak. Buna çok kızamıyorum. Bu işler bizi bir hayli yoruyor. Bazen bizi yıpratmak için kasıtlı haberler yapılıyor. Bizim ağzımızdan duymadıktan sonra bu haberlere itibar edilmemeli. Güray çok da iyi oynuyor ve bir takımı var. İnşallah orada başarılı olsun. Biz kendi takımımızı yakından tanımaya gayret ediyoruz. Tabii ki çözemeyecek durumda olursak, transferi düşüneceğiz. Önceliğimiz ekip olarak hiçbir zaman transfer olmadı. Kendi içimizden çözme yoluna gittik. Çözemezsek transfer yaparız."

Eto’o ve Nasri'nin durumu

Hamzaoğlu, kırmızı-beyazlı ekibin transferde isimleri geçen iki önemli yıldızı Samuel Eto'o ve Samir Nasri ile ilgili flaş açıklamalada bulundu. Deneyimli çalıştırıcı, şunları söyledi:

"Eto’o biz de burada değilken kadromuzda görmek istediğimiz oyuncuydu. Galatasaray’dayken cesaret edemedik, sakatlığı da vardı. Bursaspor’da da düşünmüştük. O zaman Antalyaspor’da değildi. Daha henüz bir araya gelemedik. Onunla burada çok iyi işler yapacağız diye düşünüyorum. Aidiyet duygusu yüksek, takıma ve şehre bağlı, lider bir oyuncu. Sahada da katkı sağlıyor. Kısacası örnek bir futbolcu. Bize katkı sağlayacağını düşünüyorum. Eto’o herkes tarafından istenebilir, çok doğal. Belki Türkiye ve yurt dışından taliplileri vardır. Bizi bırakmayacaktır. Nasri ilk yarıda beklenen performansı veremedi. Bunun üzüntüsü var. Eğer teklifler gelirse değerlendirme durumu olabilir. Kendisi de gitmek istiyor bildiğim kadarıyla. Görüşmeler sürüyor. Kalırsa bize katkı sağlar, giderse kulübe kazandırır."

Everton'a imza atan Cenk Tosun'un doğru bir ülkeye transfer olduğunu kaydeden Hamzaoğlu, "Cenk’i Gaziantep’ten beri takip ediyorum. Milli Takım’da beraber çalışma fırsatı bulduk. Son 2 yılda çok ciddi ivme yakaladı. Şenol Güneş’e de teşekkür etmek lazım. Cenk her gün daha iyi oldu, çalıştı. Hak ederek bu başarıyı yakaladı. Bence doğru bir ülkeye gitti. Orada başarılı olacaktır. Gururla izleyeceğimiz bir oyuncu olacaktır" ifadelerini kullandı.

"Arda için hayırlısı olsun"

Hamzaoğlu, Medipol Başakşehir'e transferi gündemde olan milli oyuncu Arda Turan için ise "Hayırlısı olsun" dedi.

Arda’nın Türkiye dönme durumunu öngördüğünü kaydeden Hamzaoğlu, "Arda, Türkiye’yi seviyor. Dönerse ya Galatasaray ya da Başakşehir olurdu diye düşünüyorum. Doğru bir kulübe geldi. İnşallah başarılı olur. Yükselişte olan bir Başakşehir’e katkı sağlar. Önemli olan Avrupa’da başarılı olmak. Umarım Başakşehir de bu ivmeyi yukarıya taşır" şeklinde konuştu.

Hamzaoğlu'ndan Galatasaray yorumu

Hamzaoğlu, Galatasaray'ın başına en doğru ismin getirildiğini kaydederek, "En doğru isim Fatih Terim geldi. İnanıyorum ki Galatasaray yaşadığı çalkantılı süreci Fatih Hoca ile atlatıp yoluna devam edecektir. TT Stadı’na gideceğiz. Daha önce Bursaspor ve Osmanlıspor ile gitmiştim. Eğer güzel izler bırakmışsak güzel şekilde bizi karşılarlar. Benim aidiyet duygum yüksek. Şu anda Antalyaspor’un teknik direktörüyüm. Galatasaray maçında elbette farklı duygular yaşacağız ama tabii ki kazanmak için orada olacağız" dedi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz