Futbol

İşte Rıdvan Dilmen'in favorisi

25 Ağustos 2014 Pazartesi 10:05 - Son Güncelleme 25 Ağustos 2014 Pazartesi 10:11

Rıdvan Dilmen: ''Aslında maçın şifresi topa sahip olmak''

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak Süper Kupa maçı öncesi, ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen değerlendirmelerde bulundu. Dilmen'e göre maçın anahtarı topa sahip olmak ve daha çok pas yapmak...

İşte Rıdvan Dilmen'in değerlendirmeleri:

Süper Kupa'da hangi takımı galibiyete daha yakın görüyorsunuz?

Oturmuş kadroya sahip F.Bahçe ile diğer tarafta yeni teknik direktörlü ve iki yıl üst üste kazandığı için güvenli bir Galatasaray var. Muhtemelen bir format değişikliği olacak Drogba olmadığı için. Sneijder'in hazır olup olmama kuşkusu var. F.Bahçe'nin 11'ini bugün yazabiliriz ama Galatasaray'ın acabalarla dolu birkaç mevkisi var. Geçen yıl Süper Kupa favorisi Galatasaray iken bugün bu nedenlerden dolayı ibre az da olsa Fenerbahçe'den yana. Ama bu direk favori olduğunu göstermiyor.

ŞİFRE: TOPA SAHİP OLMAK

Fenerbahçe hazırlık maçlarında Galatasaray'a oranla daha güçlü ekiplerle oynadı. Bu durum derbiye nasıl etki eder?

Bu biraz önce söylediğim sebeplerden biri olamaz. Ayrıca böyle sıcak havalarda ilk kez oynayacakları yüksek tempolu maçlarda pas yapan takım rakibi koşturup daha ekonomik oynayacağı için avantajlı olur. Aslında maçın şifresi de topa sahip olmak. Ama tabii ki kırmızı kart olursa, böylesine temposu yüksek maçlarda eksik kalan takımın maçı çevirmesi zorlaşır.

BU MAÇ BAŞLANGIÇ OLMALI

Süper Kupa'nın Manisa'da oynanacağının açıklanmasının üzerinden aylar geçmesine rağmen 19 Mayıs Stadı'nın zemini dev maça hazır gibi görünmüyor. Bu durum maça ne derece etki eder?

Bu maça hazırlanış demek ki kötü. Zemini görmediğim için yorum yapmam doğru değil. Zaten iki kulüp maksimum seviyede maçı germeye devam ediyor. Maçtan 24 saat önce bu kapışma zeminin de ötesinde sıkıntılar doğurabilir. Kaldı ki Süper Kupa'nın bu yılki en güzel yönü SOMA. O günlere dönüp baktığımızda Allah rahmet eylesin ölen kardeşlerimizin acısını hep paylaşmak istedi Türkiye. Ama iş ne zaman futbol sahasına geldi o zaman tribünler boş kaldı. En son örnekler Atletico Madrid maçında 12 bin beleşçi, Kadıköy'deki turnuvada boş tribünler. Duygusal bir maç. Soma'daki hayatını kaybeden insanların adına bir fair-play başlangıcı olması lazım. Ama maalesef bunu şu ana kadar göremedik. İki takım hocasının da olumlu yaklaşımına rağmen.

KULÜBELER SONUCU BELİRLER

İki takım adına maçta sonucu belirleyecek isimler kimler olur?

Maçın kilit oyuncularının teknik adamlar ve kulübedeki yedekler olacağını düşünüyorum. Maç çok sıcak bir havada oynanacak. Kenardan gelecek oyuncuların performansı olumlu ya da olumsuz etkileyecek.

SABAH

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz