Futbol

İşte yabancıların 4 büyüklere maliyeti!

30 Mart 2017 Perşembe 00:56 - Son Güncelleme 30 Mart 2017 Perşembe 19:40

Geçtiğimiz günlerde tartışmaya açılan ''yabancı sınırı kuralı'' beraberinde Türkiye'de forma giyen yabancı futbolcuların yaş ortalamalarını ve kulüplere maliyetlerini gündeme getirdi.

Peki dört büyüklerde durum ne? Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor takımlarının kadrolarında yer alan yabancı futbolcuların bonservisleri ve 2016-2017 sezonunda aldıkları yıllık garanti ücretlerin takımlara maliyeti ne kadar? Ve 4 büyüklerde top koşturan yabancı futbolcuların yaş ortalaması kaç?

İşte 4 büyüklerde forma giyen yabancı futbolcuların bonservis ücretleri, 2016-2017 sezonunda aldıkları garanti ücretler ve yaş ortalamaları:

Not: Maliyet, bonservis ücretleri (kiralama ücretleri de dahil ) ve 2016-2017 sezonunda alınan yıllık garanti ücretler üzerinden yaklaşık olarak hesaplanmıştır. Maliyete imza parası ve maç başı ücretler ya da primler dahil edilmemiştir.

Yabancı futbolcuların toplamda Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor kulüplerine yaklaşık olarak  214 milyon avro maliyeti var.

Dört büyükler arasında yabancı futbolcuların maliyetinin en fazla olduğu takım yaklaşık 84 milyon avro gibi bir rakamla Fenerbahçe. Beşiktaş ise yabancı futbolcuların yaş ortalaması kategorisinde 28,7 yaş ortalamasıyla ilk sırada yer alıyor.

Spor Toto Süper Lig'de yer alan yabancıların 66'sı 30 yaş ve üzeri futbolcular. Beşiktaş(8), Medipol Başakşehir(6),Galatasaray(5), Fenerbahçe(4), Trabzonspor(5), Antalyaspor(5), Kasımpaşa(1), Atiker Konyaspor(2), Kardemir Karabükspor(5), Bursaspor(3), Osmanlıspor(6), Aytemiz Alanyapspor(3), Kayserispor(4), Akhisar Belediyespor(4), Adanaspor(3), Gaziantespor(2). 

Çaykur Rizespor ve Gençlerbirliği'nin 30 yaş ve üzeri yabancı futbolcusu bulunmuyor.

Süper Lig'de yabancı futbolcuların yaş ortalamasının en yüksek olduğu takım Medipol Başakşehir (29,3). Ligde yabancı futbolcuların yaş ortalamasının en düşük olduğu takım ise Çaykur Rizespor (25).

Peki diğer takımlarda yabancı futbolcuların yaş ortalaması ne şekilde:

                                                                                                                                     Ümit YILDIZ


 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz