Futbol

"İstifa etmem gerekiyorsa..."

26 Ekim 2014 Pazar 19:19 - Son Güncelleme 26 Ekim 2014 Pazar 19:23

Halilhodzic ve Buruk, 90 dakikayı değerlendirdi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, Gaziantepspor karşısında birebir markajlarda eksiklik yaşandığını, bu nedenle bazı oyuncuların adeta kendini kaybettiğini söyledi.

Halilhodzic, maçı anlatmanın biraz zor olduğunu belirterek, " Kariyerimde ilk defa 4 gol yediğim bir takıma hocalık yapıyorum. Nasıl goller yediğimizi siz de kendiniz gördünüz" dedi.

"Muhtemelen bazı oyuncularımız kendi evimizde baskı altında oynuyor" ifadesini kullanan Halilhodzic, şöyle devam etti:

"Bir hafta içinde 3. maçımızı oynamanın mantalite ve konsantrasyon yönünden zor olacağını biliyorduk. Birebir markajlarda tamamen eksiklik yaşandığını görmüşsünüzdür. Bunları yaşadıktan sonra bazı oyuncular donakaldı, kendini kaybetti. Maçın sonuna gelmem gerekiyorsa oyunculara şapka çıkarmam gerekiyor. 94 dakika mücadele edip skora dengeyi getirdiler. Beraberliği getirmek için savaştılar, belki galibiyeti de kaçırdık. "

-"Her kulübe aynı şekilde yaklaşılmıyor"

Halilhodzic, bir gazetecinin, "Avrupa kupasında Beşiktaş ve Galatasaray, ligde Trabzonspor'dan daha sonra maç oynuyorlar, daha fazla dinleniyorlar. Bunu nasıl değerlendiriyor sunuz?" şeklindeki sorusu üzerine şunları söyledi:

"Her kulübe aynı şekilde yaklaşılmıyor. Bunun farkına vardık. Hatta bunu, beni cezalandırma konularında da anlamışsınızdır. Çizgiyi 1 metre geçiyorum ve cezalandırılıyorum. Fenerbahçe'nin kazandığı penaltılar, orada da soru işaretleri var ama ben başkalarıyla ilgilenmek istemiyorum. Benim elimdeki oyuncularla takımımda o kadar düzeltmem gereken iş varki. Daha önceden de bunlar var olan durumlar. Tekrar sorarsınız bu soruları bana cevapları değişmez. Aslında Türk futbolunu siz benden daha iyi biliyorsunuz. Çünkü bu konulara daha fazla girmem gerekirse ceza alabilirim. Gerçek cevabın siz ne olduğunu biliyorsunuzdur."

- "Mehmet Ekici yorgundu"

Boşnak teknik adam, Lokeren maçında iyi oynayan Mehmet Ekici'nin neden forma giymediğine ilişkin soru üzerine, "Mehmet, çok yorgun. Bu maçta onu oynatmam imkansız gibi bir şeydi. Bir hatada 3 maç oynadığınız zaman diğer oyunculara da fırsat vermeniz gerekir. Diğer oyunculara forma şansı veririm, formayı taşıyabilirler mi diye bakarım. Mehmet'in geçen maçta sergilediği oyun mükemmeldi. Bütün enerjisini vermişti. O yüzden almadım" ifadelerini kullandı.

Özeleştiri yapması gerektiğini de belirten Halilhodzic, "Bazı konularda kendimi eleştirmem gerekir. Bazı oyuncular da bunu yapmalı. Olumsuz ne yaşandıysa bu akşam onu bana tamamen yükleyin. Ama ben herkese şans tanıdım en azından bu akşam diyebiliyorum. Geliştirmemiz tamamlamamız gereken önümüzde büyük bir çalışma var" diye konuştu.

-"İstifa etmem gerekiyorsa, sıkıntı yok"

Halilhodzic, iletişim fakültesi öğrencisinin, maçta taraftarın istifa çağrısında bulunmasını hatırlatması üzerine, şöyle konuştu:

"Sevgili evladım, mesleğe başlamadan çok güzel bir soruyla başladın. Bu tarz soruları daha önce gazeteciler bana sordu. Ben çok zor bir işe el attım, üstlendim. Bu zorlukları 1-2 ayda halledebileceğimi düşünüyorsanız aceleci düşünceye sahipsiniz. Biz bir takım oluşturuyoruz, bu zamanla olan bir şey. Tabi ki her maçı kaybettiğinizde hocanın hatasıdır. Şu an gitmem gerekiyorsa ki daha fazla kazanabileceğim fırsatlar var ve bu en kolay seçenek olabilir. Ben parayı tercih etmiyorum, buradaki işin altından kalkmak istiyorum. Gün geçtikçe bunu düzeltiyoruz. Zor dönemde eleştirileri de kabul etmem gerekiyor. İstifa etmem gerekiyorsa yerime biri geliyorsa sıkıntı yok."

Halilhodzic, hakemleri objektif bulmanın zor olduğunu, hak ettikleri penaltılarının verilmediğini ileri sürdü.

- Buruk'un açıklamaları

Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk ise Trabzonspor'un ne oynayacağını aşağı yukarı bildiklerini belirterek, "Trabzonspor, kale önünde yüksek topları oynamayı seven takım. Hafta içinde buna önlem almak için çalıştık" dedi.

Trabzonspor karşısında hep öne geçtiklerini ancak maçın sonunda yakalandıklarını ifade eden Buruk, "Kazanmamız gereken bir maçtı. Kazanamadığımız için üzgünüz. Birbirinin aynısı komik goller yedik. Oyuncularım canı gönülden mücadele ettiler. Onları tebrik ediyorum" diye konuştu.

Hakemlerin iyi niyetlerinden şüphesi olmadığını söyleyen Buruk, "Onların da iyi yönettiği, kötü yönettiği maçlar olacak. Ben nasıl antrenör olarak yapıyorsam onların da olacak. Hakemi çok fazla değerlendirmek istemiyorum. Saha kenarından gördüğümüz kadarıyla gördük. Verilmeyen fauller, kartlar eksikti, onlara tepkim oldu" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz