Futbol

İtalyan basınında Mancini sesleri

25 Eylül 2013 Çarşamba 10:02 - Son Güncelleme 25 Eylül 2013 Çarşamba 10:20

Teknik direktör Fatih Terim'in Galatasaray ile yollarının ayrılmasının yankıları, bir süre çalışma fırsatı yakaladığı İtalya'daki spor basınında da ses buldu.

İnternet sitelerinde yer verilen haberlerin başlıkları ve özet yorumları şöyle:

La Gazzetta dello Sport: "Terim iki yıllık sözleşmeye hayır dedi, Galatasaray onu muaf tuttu" Galatasaray, Fatih Terim'den boşandığını resmen duyurdu. Türk kulübünden yapılan açıklamaya göre bu ayrılık, İstanbul takımının elde ettiği skorlarla değil, Terim'in sözleşmesinin 2 yıl daha uzatılması teklifini kabul etmemesiyle ilintili.

Corriere dello Sport: "Galatasaray Terim'i avladı. Yarışta Mancini de var" İmparator'un gönderilmesinin perde arkasında, evinde Real Madrid karşısında aldığı 1-6'lık skor olabilir.

ANSA: "Galatasaray: Terim gönderildi. 2 Ekim'de Juventus Galatasaray ile karşılaşacak" İmparator'un takımdan uzaklaştırılmasında, şampiyonlar ligi'nin birinci gününde, Real Madrid karşısında evinde elde ettiği 1-6'lık skor olabilir. Galatasaray'ın bir sonraki rakibi Juventus. Teknik direktör koltuğu için Roberto Mancini ve Jupp Heynckes'in adı geçiyor."

TuttoJuve: "Terim'in muafiyeti resmileşti. Mancini hazır mı?" Boşanmanın ardında, sezona kötü bir başlangıç gibi bir gerekçe olamaz, aksine nedeni, İmparator'un takımla olan sözleşmesini 2016 yılına kadar uzatmak istememesi. Aslında Terim'in niyeti, yaklaşan bir sonraki Avrupa elemeleri için milli takım dizginlerini eline almak. Onun yerine bir numaralı aday, Roberto Mancini görünüyor.

UEFA'NIN SİTESİNE DE HABER OLDU

Galatasaray Kulübü ile teknik direktör Fatih Terim'in yollarını ayırması UEFA'nın sitesinde de haber oldu. UEFA'nın resmi sitesinde yer alan haberde, Fatih Terim'in, Galatasaray'ın 2 yıllık kontrat teklifini reddettiği için ayrıldığını yazdı. Haberde ayrıca, 60 yaşındaki Türk teknik adamın Ağustos ayından beri de Milli Takımı çalıştırması, lige iyi başlanmaması ve 6-1'lik Real Madrid mağlubiyetinin de bu ayrılıkta etken olduğu ifade edildi. Öte yandan Galatasaray Kulübü'nün henüz Fatih Terim'in halefini seçmediği belirtildi.

DHA 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz