Futbol

İzmir Atatürk Stadı'na 'hibrid çim' önerisi

23 Ocak 2015 Cuma 15:11 - Son Güncelleme 23 Ocak 2015 Cuma 15:17

Söz konusu öneri, Altınordu Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan'dan geldi.

Altınordu Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan, yenilenmesi planlanan Atatürk Stadı zemini için "hibrid çim"in çok faydalı olacağını bildirdi.

Özkan, yaptığı açıklamada, Ankara ziyareti sırasında Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'la görüştüğünü, Baykan'ın 4 takıma Atatürk Stadı'nın dayanamayacağını söylediğini belirtti.

Baykan'ın Atatürk Stadı'nın zeminin Mayıs ayında değişeceğini aktardığını bildiren Özkan, şunları kaydetti:

"Ben de yapmışken, TFF'nin Riva Tesisleri'nde yapılan hibrid çim sisteminin yapılmasını önerdim. Bütün dünya artık bu hibrid sisteme dönüyor. Sen önce altyapı drenaj sistemini dört dörtlük yapıyorsun. Çim tohumu atma aşamasından önce Belçikalılar sahaya büyük bir dikiş makinesi sokuyorlar. Teknolojik hırsızlığı engellemek için içeriye kimseyi almıyorlar. Bu dev dikiş makinesi her 2 sanitmetrekarenin köşelerine beşer altışar tane 20'şer santimetre boyundaki suni ipleri toprağa dikiyor. Bu suni ipler daha sonra etraflarında çıkacak olan tabii çimlerin kök tutucu lifleri görevini yapıyorlar ve çok dayanıklı oluyor. Bu makinenin 1 saha için ek maliyeti 1 milyon lira. Mehmet Bey bana 'tabii ki ihale şartnamesine koyabiliriz, tabii ki böyle yapabiliriz' dedi."

Özkan, zeminin yüklenici firmaya Nisan ayında teslim edilmesi halinde yaklaşık 5 ay sonra yani Eylül ayı başında kullanılmaya başlanabileceğini sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz