Futbol

"Kadıköy'e kazanmak için gideceğiz"

01 Ocak 2015 Perşembe 21:49 - Son Güncelleme 01 Ocak 2015 Perşembe 22:09

Başakşehir Teknik Direktörü, F.Bahçe maçı ve transferle ilgili açıklama yaptı.

İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Spor Toto Süper Lig'de 3 Ocak Cumartesi günü Fenerbahçe ile deplasmanda yapacakları maça, kazanmak için gideceklerini söyledi. Avcı, devre arasında transfer yapmayı düşündüklerini de ifade etti.

"Seyircileri keyifli bir maç bekliyor"

Avcı, lacivert-turunculu takımın Başakşehir Fatih Terim Futbol Kompleksi'nde yaptığı antrenmandan önce basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Fenerbahçe için söylenecek çok fazla bir şeyin olmadığını anlatan Avcı, "Bireysel özelliklere sahip önemli oyuncuları olan, hücum opsiyonları son derece geniş ve bireysel olarak baskı yapabilen bir ekip. Fenerbahçe sahasında baskıyı kırmak ve bununla beraber oyunu doğru oynayıp maça kazanma duygusuyla gideceğiz. Seyircileri de keyifli bir maçın beklediğini düşünüyorum. Umarım bunun karşılığını alırız" diye konuştu.

Tecrübeli teknik direktör, gelişmekte olan bir takım olduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Parçadan bütüne giderek hedefler koyduk. Gelişmeye devam eden bir takımız. Önemli olan bu gelişimi doğru tamamlamaktır. İkinci yarı başladıktan sonra nasıl bir yol haritası çizeceğimiz daha net belli olacak. Onun için şu ana kadar geldiğimiz nokta önemli. Futbolun gerçeklerini yapmaya çalışıyoruz. Saygı görüyoruz şu anda, bu bizi mutlu ediyor."

"Fenerbahçe maçı için hem teori hem de pratikte çalışıyoruz"

Takım savunmasını iyi yapmaya çalıştıklarını belirten Avcı, "Takım savunmasıyla ilgili doğru örnekler vermeye çalışıyoruz. Fenerbahçe'de çok etkili, bireysel özellikleri olan oyuncular var. Kötü oynarken bile maçı çevirebiliyorlar. Buna karşı hafta başından itibaren hem teori hem de pratikte çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Devre arasında transfer düşünüyoruz"

Abdullah Avcı, Spor Toto Süper Lig'in devre arasında transfer yapmayı düşündüklerini anlatarak, "Bugün kağıt üzerinde baktığımızda bize oyuncu lazım değil gibi ama her mevkiye de oyuncu lazım. Önemli olan tespit ettiğimiz rekabet ortamını arttıracak, oyuncu ve oyun kalitesini yükseltebilecek oyuncuları takıma katmak. Kulübümüz, bütçemize uygun, içerideki karakterli oyuncu grubuna destek olabilecek oyuncu bulursa bunu değerlendirmek istiyoruz. Bunun üzerinde de ekip halinde çalışıyoruz" diye konuştu.

İstanbul Başakşehirli futbolcu Mahmut Tekdemir de karşılaşmanın iki takım için de zor olacağını dile getirerek, "Fenerbahçe sahasında baskılı oynayan, rakiplerini hataya zorlayan bir takım. Biz de baskıyı kırıp, boş alanları kullanmak istiyoruz. Her zamanki oyun anlayışımızla sahaya çıkıp kazanmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Perpet: "Fenerbahçe maçından da galibiyetle ayrılmak istiyoruz" 

Lacivert-turunculu oyuncu Jeremy Perbet ise takım olarak Fenerbahçe maçına yoğunlaştıklarını anlatarak, "Şu ana kadar iyi bir tempo yakaladık. Bu ritmi aynı şekilde devam ettirip, Fenerbahçe maçından da galibiyetle ayrılmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

 Fenerbahçe maçına tam kadro ile hazırlık

İstanbul Başakşehir, Fenerbahçe ile yapacağı maçın hazırlıklarını da sürdürdü.

Başakşehir Fatih Terim Futbol Kompleksi'nde teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde tam kadro olarak gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular, ısınma hareketleri ve pas çalışmasının ardından çift kale maç oynadı.

 Antrenmandan önce yine kurban kesildi

Bu arada İstanbul Başakşehir'in son antrenmanından önce tesislerde bir kurban kesildi.

Lacivert-turunculu ekibin, Süper Lig'de kazandığı son 4 karşılaşma öncesinde de tesislerde kurban kesildiği öğrenildi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz