Futbol

Kadınlar ve çocuklar da istenmiyor

21 Mart 2014 Cuma 12:07 - Son Güncelleme 21 Mart 2014 Cuma 13:53

Cavcav: ''TFF karar alsın, tüm maçlar seyircisiz oynansın''

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı İlhan Cavcav, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Disiplin Talimatı'nda yapılan değişiklikle artan seyircisiz oynama cezalarına ilişkin, "Böyle giderse kulüplerimiz ve futbolumuz çok zarar görür. Kulüpler Birliği olarak bu talimat değişikliğini kesinlikle doğru bulmuyoruz" dedi.

Cavcav, yaptığı açıklamada, seyircisiz oynama cezalarının Anadolu, özellikle de üç büyük takımlarını önemli hasılat gelirinden mahrum ettiğini söyledi.

Kulüpler Birliği Başkanı olarak 18 takımın hakkını korumakla yükümlü olduğunu belirten Cavcav, artan seyircisiz oynama cezalarından fevkalade rahatsız olduklarını ifade etti.

Cavcav, cezaların artmasına neden olan talimatın gözden geçirilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Böyle giderse kulüplerimiz ve futbolumuz çok zarar görür. Kulüpler Birliği olarak bu talimat değişikliğini kesinlikle doğru bulmuyoruz. Seyircisiz oynama yerine daha önce 50 bin lira para cezası veriyorsan, daha fazlasını ver. Hem para cezası ödüyorsun, hem de sahan kapanıyor" diye konuştu.

"Tamamen kapatılsın"

Deneyimli başkan, seyircisiz maçlara kadın ve çocuk taraftarların alınmasını da doğru bulmadığını dile getirerek, "Bunu kabul etmiyoruz, illa kapatılacaksa tamamen kapatılsın. Üzülerek söylüyorum, kadınların dahi maçlarda küfür ettiği ifade ediliyor. Türk futbolu nereye gidiyor? TFF karar alsın, tüm maçlar seyircisiz oynansın. Hem o zaman ses de çıkmaz" değerlendirmesinde bulundu.

Bazı taraftarların kulüplerden ucuz ya da bedava bilet almak için tehditlerde bulunduğuna da değinen Cavcav, şöyle devam etti:

"Bu da bir gerçek. TFF Başkanı Yıldırım Demirören de kulüp başkanlığı yaptı. 15-20 taraftara bedava bilet vermediğin zaman gidip bağırıyor. Ben bu taraftarlara boyun eğmiyorum. Bundan önceki maçta 'Cavcav istifa' dediler. Allah'tan küfür etmediler. Küfür etseler takım ceza alacaktı. TFF, kulüp başkanlarını toplayıp bunu birlik ve beraberlik içinde çözmesi lazım."

Cavcav, elektronik bilet (e-bilet) uygulamasının 14 Nisan'dan itibaren uygulamaya geçeceğini hatırlatarak, "E-bilet uygulamasıyla küfür eden insanlar tespit edilebilecek. Tespit edilenler, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında yargılanacak" ifadesini kullandı.

AA

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz