Futbol

"Kafasına saksı düştü herhalde!"

11 Ocak 2014 Cumartesi 17:30 - Son Güncelleme 11 Ocak 2014 Cumartesi 17:53

Uslu, yabancı sınırı, 3 Temmuz süreci ve transfer konusunda açıklamalar yaptı.

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve basın sözcüsü Mahmut Uslu, Galatasaray Kulübü'nün kendileri aleyhine üç senedir girişimlerde bulunduğunu savunarak, "Hala da devam ediyorlar" dedi.

Sarı-lacivertli kulübün yöneticisi, 6+0+4 yabancı oyuncu kuralının değişmesine karşı çıktıklarını yineleyerek, "Bu kararı Fenerbahçe mi çıkardı? Kulüpler evet dediler çıktı. Son dönemlerde Sayın İlhan Ağabey'in (İlhan Cavcav) kafasına saksı düştü herhalde. Garip garip açıklamalar yapıyor" şeklinde konuştu.

Sarı-kırmızılı takımın Belek kampını ziyaret eden Mahmut Uslu, Fenerbahçe'yi takip eden gazetecilerle sohbet toplantısı yaptı.

"Bizimle ilgili 3 senedir önemli girişimlerde bulundular"

Uslu, bir basın mensubunun, "Beşiktaş veya Galatasaray kulüplerinden oyuncularına talip olursa ne cevap verirsiniz?" sorusu üzerine, "Beşiktaş'la ilgili bir talep olduğunu zannetmiyorum. Diğeriyle ilgili zaten yorum yapmayız. Bizimle ilgili 3 senedir önemli girişimlerde bulundular. Hala da devam ediyorlar. Şu anda onların CEO'su kim?" karşılığını verdi.

Mahmut Uslu, Türkiye'den aleyhlerine çalışmalar yapıldığını iddia ederek, "Gazetelerde her çıkan yazı tercüme edilip UEFA'nın önüne konuyor" dedi.

"Son iki senede şampiyonluk öyle nasip olmamıştı"

Fenerbahçe'nin ilk yarı performansının tahmin ettikleri gibi gerçekleştiğini anlatan Uslu, rakiplerinin şampiyonluk hakkındaki iddialı sözleri hakkında da şunları kaydetti:

"İlk yarı tahmin ettiğimiz gibi oldu. Artık 0-0'mış gibi düşüneceğiz. İkinci yarıda da inşallah şampiyon olacağız. Yalnız son günlerde, 'Bize nasipse biz şampiyon oluruz' diye bazı konuşmalar var. 3 Temmuz'dan bu yana yaşadıklarımızı görüyorsunuz. Aslında son iki senede şampiyonluk öyle nasip olmamıştı. İlk sene transferleri elden çıkardık, yenileme yaptık. Bu sene bile Şampiyonlar Ligi'ne katılıyoruz diye yönetim önemli transferler yaptı ama Şampiyonlar Ligi'ne katılamadık."

Bir gazetecinin "Başka bir kulüp yaşadıklarınızı yaşasaydı ayakta kalabilir miydi?" sorusu üzerine de Uslu, "Biraz önce diğer kulüplerin problemleri olduğunu söylediniz. Ben şaşırıyorum 'Ne problemleri olabilir' diye. Başkanı hapiste... İki yöneticisi bilmem ne... Bundan daha büyük problem olabilir mi? Bu, 'Nasipse şampiyon oluruz' söylemleri, acaba altında başka bir şey mi var diye düşündürüyor" ifadelerini kullandı.

Mahmut Uslu, Fenerbahçe'nin yakaladığı puan farkının Galatasaray ve Beşiktaş'ın sorunlarla uğraşmasına bağlanan yorumlara katılmadığını vurgulayarak, "Rakiplerin ne sıkıntısı varmış? Beşiktaş'ın takımı, geçen seneyle hemen hemen aynıydı. Bazı ilaveler oldu ve problemleri yoktu. Galatasaray bence çok önemli oyuncuları kadrolarında tuttular. Burada önemli olan Fenerbahçe'nin performansı. 4-5 maçı son dakikada alındı diye bu yorumlar yapılıyor. Ben yanlış yorumlar olarak görüyorum" şeklinde konuştu.

"3 senedeki kaybımız 100 milyon avro"

İki senedir Fenerbahçe'nin önemli sorunlarla mücadele ettiğinin hatırlatılması üzerine de Uslu, "Hala ediyor" dedi. Uslu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim 3 senedeki kaybımız, 100 milyon avro. Şaka değil. Para, pul her şey önemli. Biz hala mücadele ediyoruz. Türkiye'de neler olduğu belli değil daha. Bu gelişmelerden dolayı avukatların müracaatları var. Benim tahminim, yeniden yargılanmanın önünü açacaklar. Biz zaten af değil yeniden yargılanma istemiyoruz. Ben yeni girdim ama eski yönetimleri tebrik etmek lazım. Burada en önemlisi kongre üyelerinin ve başta taraftarın ne kadar haklı olduğu ortaya çıkıyor."

"Puan farkını da 8'den 16'ya çıkarma hedefimiz var"

Mahmut Uslu, sohbet toplantısının ardından kameraların karşısına geçip açıklamalarda bulundu.

Takımın durumunu değerlendiren Uslu, "Bence çok iyi durumdalar. Futbolcularımız çok hırslı çalışıyorlar. Puan farkını da 8'den 16'ya çıkarma hedefimiz var. Belki daha fazlasını da yapabiliriz. Çünkü ilk devre, 11 puan düşünüyordum. Çünkü hem hocamıza hem de oyuncularımızı çok güveniyoruz" diye konuştu.

 "Biz af istemiyoruz. Suçsuz olduğumuza inanıyoruz"

Son günlerde gündeme gelen yeniden yargılama hakkındaki düşüncelerini de aktaran Uslu, şunları kaydetti:

"Fenerbahçe Kulübü, taraftarı, kongre üyelerinin ne kadar haklı olduğu ortaya çıktı. Gaz yediler, sadece 3 Temmuz'daki yürüyüşlerde değil, mayıstaki şampiyonluk maçının ardından gazlar atılması... Bu taraftarı, kongre üyelerini ve divan kurulu üyelerini unutmak mümkün değil. Önemli şeyler olmuş. Biz bu kadarını tahmin edemiyorduk. Sayın Başbakanın da söylediği gibi; yeniden yargılanmanın önü açılır. Biz af istemiyoruz. Suçsuz olduğumuza inanıyoruz. Eğer bir pislik varsa en temizi biziz."

"UEFA ile görüşmedik"

Yeniden yargılamanın UEFA önünde yeni bir kapıyı açıp açmayacağıyla ilgili bir soru üzerine Uslu, UEFA ile herhangi bir görüşmeden bulunmadıklarını belirterek, "CAS onayladı. Onaylamasının sebebi de polis raporları. CAS'ın verdiği karar, mahkemenin verdiği cezayla aynı maçlardan değil. UEFA'nın yeni kriterlerine göre en ufak bir şeye ceza veriyorlar. Eğer yeniden yargılama çıkarsa, gerekli her şeyi yapabileceğimizi bütün kamuoyunun bilmesi lazım. Şu ana kadar ne UEFA ile ne de başka birisiyle herhangi bir görüşmemiz yoktur" ifadelerini kullandı

Taraftara uyarı

Taraftarlarının neden olduğu tribün olayları nedeniyle ceza sınırında olduklarını hatırlatan Mahmut Uslu, sarı-lacivertli taraftarlara şu uyarıları yaptı:

"Bildiğini gibi limitteyiz. Yanlış yapılan tezahüratlar, küfür gibi olaylar başımıza çok ciddi işler açıyor. Kendini bilmez birisi tarafından dışarıdan atılan bir şey yüzünden CAS'tan daha yeni bir ceza yedik. Çok özen göstermemiz lazım. Çünkü içeride 8, deplasmanda 9 maçımız var. Birisini deplasman saymıyoruz zaten. Nasıl olsa onları orada da yeneceğiz. İçerideki 8 maçta ceza almamamız lazım."

Yabancı sınırı konusunda Cavcav'a tepki: "Kafasına saksı düştü herhalde"

Sarı-lacivertli kulübün yöneticisi, 6+0+4 yabancı oyuncu kuralının değişmesine karşı çıktıklarını yineleyerek, "Bu kararı Fenerbahçe mi çıkardı? Kulüpler evet dediler çıktı. Gelecek sezon '5+0+3' denildi. Bence bu doğru değil ama biz çıkan kararlara saygılıyız. Diğerleri, özellikle son dönemlerde Sayın İlhan Ağabey'in (İlhan Cavcav) kafasına saksı düştü herhalde. Garip garip açıklamalar yapıyor. Durup durup gündeme getiriyorlar. Bu konuda en çok zararı biz görüyoruz. Yabancı iki oyuncumuz dışarıda, 3 futbolcumuzu oynatamıyoruz. Buna rağmen dediğimiz bir şey yok. Yazboz tahtası değil" şeklinde konuştu.

Mevcut durumda değişiklik olmadığı sürece Kulüpler Birliği Vakfı toplantılarına katılmayı düşünmediklerini aktaran Uslu, "Kulüpler Birliği, bir vakıftır. Bir etkisi var mı? Yabancı oyuncudan öte en az 10 önemli konu var. Vakıf, onlarla uğraşacağına başka işlerle ilgileniyor. Şu anda herhangi bir değişiklik olmadığı sürece katılmamayı düşünüyoruz" şeklinde devam etti.

"Transfer girişimimiz yok"

Transfer hakkında gelen soruları da yanıtlayan Mahmut Uslu, "Yabancı oyuncu transferi diye bir şey olamaz. Mevcutları halledemiyoruz. Yerli oyuncu için bakılıyor ama yönetim olarak herhangi bir girişimimiz yok. Ersun hocanın da böyle bir şey istediğini zannetmiyorum. Bazı oyuncularımıza gayri resmi bazı teklifler var ama resmi olmadığı için açıklamak istemiyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz