Futbol

Karabükspor puanla tanışmak istiyor

10 Eylül 2014 Çarşamba 20:39 - Son Güncelleme 10 Eylül 2014 Çarşamba 20:43

Kardemir Karabükspor'da İstanbul Başakşehir maçı hazırlıkları sürüyor.

Kardemir Karabükspor, Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında sahasında İstanbul Başakşehir ile yapacağı maçın hazırlıklarına devam etti.

Karabük Üniversitesi Ay Yıldız Stadı'nda, teknik direktör Tolunay Kafkas yönetiminde koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan idman yaklaşık 2 saat sürdü.

Teknik çalışmanın yapıldığı antrenmanda, milli takım kampından dönen Ahmet İlhan Özek ile sakatlıkları bulunan Yiğit İncedemir, Akpala ve kaleci Waterman takımdan ayrı çalıştı.

Kafkas, gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul Başakşehir'i ciddiye aldıklarını saha ve seyirci avantajıyla gülen taraf olmak istediklerini ifade ederek "Ligin kendine göre bir kimyası var. Bu kimyayı tutturmak çok önemli. Bu hafta oynayacağımız İstanbul Başakşehir, yeni kurulmasına rağmen etkili futbolcuları olan, özellikle iki üç ciddi oyuncusu bulunan bir takım. Lige nasıl başladığımız önemli değil, nasıl bitirdiğimiz önemli. Çok ciddiye aldığımız bir rakip. Sadece Başakşehir'i değil, bütün takımları ciddiye alıyoruz. İyi konsantre olup, bu maçtan galibiyetle ayrılmak istiyoruz. İşimizin de kolay olmadığını biliyorsunuz" diye konuştu.

Osmanlıspor ile yaptıkları hazırlık maçından kendilerine dersler çıkardıklarını vurgulayan Kafkas, şöyle devam etti:

"Rakip takımların oyun anlayışını ve taktiklerini iyi analiz ediyoruz. Genelde kendi felsefemiz ve oyun anlayışımız var. Kendi oyunumuzu oynamaya çalışıyoruz. Rakibin de birkaç etkili oyuncusuna da önlem almak durumdayız. Çünkü biz topa çok sahip olan bir takım değiliz. En büyük hastalıklarımızdan bir tanesi kolay top kaybetmek. Onun için de belli önemlerle sahaya çıkacağız."

Fenerbahçe maçından sakatlanan Hollandalı kaleci Boy Waterman'ı maça yetiştirmeye çalıştıklarını ifade eden Kafkas, "Her geçen gün daha iyiye gidiyor. Bu hafta olmazsa bile doktor önümüzdeki hafta oynanacağını söyledi. Bugün ve yarını beklemek lazım. Cuma günü belli olur. Genç kalecilere de güvenmemiz lazım. Akpala ve Yiğit'in sakatlıkları var. Onların da durumu yarın netleşir" dedi.

Milli takım

A Milli Takım'ın, dün İzlanda ile oynadığı karşılaşmanın hatırlatılması üzerine Kafkas, hem oyuncu hem de teknik adam olarak milli takımlarda görev aldığını anımsatarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kötü bir başlangıç yaptık. Oranın içini iyi bilen biriyim. Kötü bir başlangıç yaptık ama bu her şeyin sonu değil. Ben bu oyuncuların çoğuyla çalışma imkanı buldum. Milli takımlarda özelikle 83 grubundan, 93 grubuna kadar. Gerçekten hepsi hem oyuncu karakteri ile hem de oyunculukları ile bu milli takıma çok şey verecekler. Bu milli takımı bir yerlere taşıyacak özelliklere sahipler. Zaman zaman hava güneşli olmuyor. Kötü bir gündeydik, ben sonuna kadar inanıyorum. Mutlaka biz bu gruptan çıkacağız ve Avrupa şampiyonasına gideceğiz."

Kafkas, milli takıma sadece iyi günde değil, kötü günde de destek vermek zorunda olduklarını, Çek Cumhuriyeti maçı ile çıkışa geçeceklerine inandıklarını kaydetti.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz