Futbol

Karaman ve Kutlu'dan beraberlik yorumu

04 Nisan 2016 Pazartesi 22:19 - Son Güncelleme 04 Nisan 2016 Pazartesi 19:24

Çaykur Rizespor-Kayserispor maçının ardından teknik direktörler açıklama yaptı.

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında sahasında Kayserispor ile 0-0 berabere kalan Çaykur Rizespor'da teknik direktör Hikmet Karaman, oyun içerisinde iyi olduklarını ama iyi oyunun gole yeterli gelmediğini söyledi.

Karaman, maçın ardından düzenlendiği basın toplantısında, ilk yarı ve ikinci yarı çok pozisyona girdiklerini istedikleri skor avantajını yakalayamadıklarını belirtti.

Skor olarak öne geçmeleri halinde oyun daha da güzelleşeceğini altını çizen Karaman, "Daha kolektif pas verebilsek boş kaleye goller atabilirdik. Oyunsal formatta iyi gol pozisyonlarımız var. Oyun içinde iyi oynadık ama gol atmaya yeterli olmadı. Golü atsak oyun planımız değişecek rakip oyun planı bozulacaktı. Rakip iyi savunma yaptı ve boş alan bulamadık." dedi.

Maçın 3 dakika uzatılması yanlış olduğuna değinen Karaman, "Oyuncular maç içerisinde genel olarak çok zaman çalıyor. Türkiye'de her maçta en az 4-5 dakika uzatma olması lazım. Toplam 6 oyuncu değiştirdik. Oyunu iyi yönetti taraftar olarak kızsak da yönetim çok iyiydi ama sadece uzatma süresi yanlıştı." diye konuştu.

Bu tür oyunun sıkıştığı maçlarda golün önemli olduğunun altını çizen Karaman, "Golü bulamayınca rakibin direnci artıyor. Rakip son dakikalarda golü bulabilirdi. Kazanıp avantajlı durum yakalayabilirdik. Çok daha farklı şeyler olabilirdi. Bu fırsatı kullanamadık." şeklinde konuştu.

Kayserispor cephesi

Kayserispor Teknik Direktörü Hakan Kutlu, kazanmak için geldikleri rize'de oyun olarak iyi işler yaptıklarını belirtti.

Maçın her iki takım açısından taktiksel ve oyun olarak iyi olduğunu vurgulayan, "Bizim takım olarak oyuncular iyi oyun ortaya koydu. Kayserispor sezonun başından buyana en fazla gol pozisyona girdiği maç oldu. Bir deplasman takımı nasıl oynamasıyla öyle oynadık. Bir puan aldık. Maçın geneline bakıldığında iyi oynayan taraftık. Bizi bir puan sevindirmiyor ama eğilip bükülmeden alınan bir puanda bizi üzmüyor. Alınan bir puan gelecek haftalara olumlu bakmamızı sağlıyor." ifadelerini kullandı.

Ligde kalan yedi maç olduğunu hatırlatan Kutlu, "Toplayacağımız her puan önemli. Oyuncularımız bugün ortaya koyduğu performansı gösterirse sıkıntı yaşamayız. Toplayabildiğimiz kadar puan toplayıp yukarılara çıkmaya çalışacağız." şeklinde konuştu. Maçın hakemlerine değinen Kutlu, "Hakemler çok iyi maç yönetti. Sadece Mabiala'nın bir kafa pozisyonunda kararı değerlendirebiliriz ama her iki takım içinde çok iyi bir yönetim ortaya koydukları için tebrik ediyorum." dedi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz