Futbol

Karşınızda '20’lik' Altay

08 Nisan 2019 Pazartesi 09:24 - Son Güncelleme 08 Nisan 2019 Pazartesi 09:27

Fenerbahçe maçında kalesini başarıyla koruyan Ankaragücü'nün 20 yaşındaki file bekçisi Altay Bayındır, gelecek için büyük umut vadediyor.

Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldıkları maçta kalesinde devleşen Ankaragücü kalecisi Altay Bayındır henüz 20 yaşında ve Türk futbolunun en umut vadeden isimlerinden biri. 

Sezona Johannes Hopf ve Korcan Çelikay’ın arkasında üçüncü kaleci olarak başlayan Altay, Hopf’un parmağının kırılması, Korcan’ın formsuzluğundan dolayı 14. Haftada formayı kaptı. İsmail Kartal’ın kaleyi emanet ettiği genç file bekçisi, o tarihten bu yana kalesini bırakmadı ve başarıyla korudu.

Son olarak Fenerbahçe karşısında 3 mutlak gol pozisyonunda geçit vermeyen Altay, haftanın da en çok konuşulan isimlerinden biri oldu.

20 yaşındaki Altay Ümit Milli Takım’da forma giyiyor. En büyük hedefi A Milli Takım’a yükselmek ve buradaki performansıyla Avrupa’ya transfer olmak:

"Buradan kulübüme güzel bir kazanç sağlayarak, Avrupa kulüplerine gidebilirim. Hedefim ve düşüncelerim bu yönde. A Milli Takım kalesi ve Avrupa ligleri bundan sonraki hedeflerim. Süper Lig de A Milli Takım kalecilerinin seçildiği bir yer. Elimden gelen en iyi performansı sergilediğimde, A Milli Takım da bana yakındır diye düşünüyorum”

6 yıldır Ankaragücü’nde forma giyen Altay, Korcan Çelikay’ın bir ağabey olarak kendisine büyük tecrübe sağladığını ve çok yardımcı olduğunu belirtiyor. Kaleci olarak kendisine bir örnek almadığını belirten Altay bu konuda "Dünya çapında çok iyi isimler var. Buffon olsun, David de Gea olsun. Bir çok kalecinin güzel hareketlerinden alabildiklerimi alarak bu hareketleri kendime kurgulamak benim amacım. 'Şu kaleciyi örnek alıyorum' diyebileceğim bir kaleci yok. Bu konuda bir çok kaleci var." ifadelerini kullanıyor.

Kaynak: TRT SPOR
 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz