Futbol

Kartal, seriyi 40'a çıkardı

31 Mart 2018 Cumartesi 21:39 - Son Güncelleme 31 Mart 2018 Cumartesi 21:46

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Aytemiz Alanyaspor'u 1-0 mağlup ederek zirve iddiasını sürdürdü. Süper Lig'de iç sahadaki namağlup serisini 40 maça çıkaran siyah beyazlı ekibin orta sahasında görev yapan Tolgay Arslan, Hutchinson ve Oğuzhan Özyakup cezalı duruma düştü.

Cezalı Ricardo Quaresma, Adriano Correia ve Gary Medel gibi önemli oyuncularından yoksun mücadele eden siyah-beyazlı ekip, rakibi karşısında oldukça zorlandı.

Maçın ilk yarısını 1-0 önde bitiren Beşiktaş, ikinci yarıda hücumda organize olamadı. Rakibin baskısı karşısında zaman zaman sıkıntılı anlar yaşayan siyah-beyazlı ekip, karşılaşmadan 1-0 galibiyetle ayrıldı.

Ligin 26. haftasında Medipol Başakşehir'e 1-0 yenilen Beşiktaş, bir hafta aranın ardından 3 puanı hanesine yazdırdı. Süper Lig'de 15. galibiyetini alan siyah-beyazlılar, puanını 53'e çıkardı.

Evindeki namağlup serisi 40 maça çıktı

Beşiktaş, Aytemiz Alanyaspor'u 1-0 mağlup ederek Süper Lig'de iç sahadaki namağlup serisini 40 maça çıkardı.

Evindeki son yenilgisini 2015-2016 sezonunun 13. haftasında, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda Akhisarspor'a 2-0 mağlup olarak yaşayan Beşiktaş, üst üste oynadığı 40 karşılaşmasında rakiplerine galibiyet şansı vermedi. Siyah-beyazlı ekip, söz konusu 40 karşılaşmada 33 galibiyet ve 7 beraberlikle 106 puan topladı.

Söz konusu 40 maçın 33'ünü Vodafone Park'ta oynayan Beşiktaş, yeni stadında 26 galibiyet alırken, 7 kez de berabere kaldı.

Vodafone Park'ta üst üste 7. galibiyet

Beşiktaş, Vodafone Park'ta lig maçlarında üst üste 7. galibiyetini elde etti. Dolmabahçe'deki son puan kaybını Teleset Mobilya Akhisarspor ile 0-0 berabere kalarak yaşayan siyah-beyazlı ekip, peş peşe Vodafone Park'ta oynadığı Galatasaray (3-1), Osmanlıspor (5-1), Kasımpaşa (2-1), Kardemir Karabükspor (5-1), Fenerbahçe (3-1), Gençlerbirliği (1-0) ve Aytemiz Alanyaspor (1-0) kazandı.

Aytemiz Alanyaspor'a karşı 4. galibiyet

Siyah-beyazlı takım, Süper Lig'de 4. kez karşılaştığı Aytemiz Alanyaspor'u bir kez daha yenmeyi başardı.

Ligde geçen sezon mücadele etme hakkı yakalayan Aytemiz Alanyaspor'u ilk yılında 4-1'lik skorlarla mağlup eden Beşiktaş, 2017-2018'deki karşılaşmaları ise 2-1 ve 1-0 kazandı.

Talisca, kariyer rekorunu tekrarladı

Beşiktaş'ı 29. dakikada attığı golle 1-0 öne geçiren Anderson Talisca, bu sezon fileleri 17. kez havalandırdı.

Siyah-beyazlı formayla geçen sezon 17 gol kaydeden ve kariyer rekorunu kıran Brezilyalı oyuncu, şimdiden aynı sayıya ulaştı.

Karşılaşmanın 84. dakikasında sakatlık yaşayan Talisca, yerini Vagner Love'a bıraktı.

Beşiktaş'ın orta sahası cezalı duruma düştü

Beşiktaş'ın orta sahasında görev alan Tolgay Arslan, Atiba Hutchinson ve Oğuzhan Özyakup, Aytemiz Alanyaspor maçında gördükleri sarı kartla cezalı duruma düştü.

Bu sezon dörder kez sarı kart gören her üç oyuncu, cezaları nedeniyle 28. haftadaki Göztepe karşılaşmasında forma giyemeyecek.

Forvette farklı oyuncular

Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, Aytemiz Alanyaspor maçında alışılmışın dışında bir kurguyla takımını sahaya sürdü.

Orta sahayı Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup ve Tolgay Arslan ile oluşturan Güneş, genelde sağ kanatta görev alan Ryan Babel'i de Negredo'nun yanında forvet oynattı.

Babel, maçın ikinci yarısında ise sol kanatta görev yaptı. Maçın 63. dakikasında Negredo'nun yerine Jeremain Lens'i oyuna sürerken, Talisca'yı kısa süreliğine forvete çekti. Talisca'dan istediğini alamayan Güneş, Babel'i tekrar ileride görevlendirdi.

Beşiktaş'ta son bölümde ise oyuna sonradan giren Vagner Love, forvette yer aldı.

Siyah-beyazlı taraftarlar, rakibi karşısında zorlanan takımlarının oyuncularını maç sonunda tribünlere çağırarak destek verdi. Necip Uysal, taraftarlara üçlü çektirdi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz