Futbol

"Kaybetmemek de önemli"

08 Mart 2015 Pazar 16:24 - Son Güncelleme 08 Mart 2015 Pazar 16:30

Avcı ve Kocaman maçın ardından açıklamalarda bulundu.

İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Spor Toto Süper Lig'de Torku Konyaspor'la 0-0 berabere kaldıkları maçta oyun kalitesinin yüksek olmadığını, böyle bir oyunda kaybetmemenin önemini vurguladı.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Avcı, Torku Konyaspor karşısında rakip sahada pozisyon üretmekte sıkıntı yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi:

"İlk 15 dakika oyun tamamen bizim kontrolümüzde gitti. O ara pozisyon üretmedik, ama pozisyon da vermedik. Daha sonra dengeli bir oyun vardı. Bizim için bugün özellikle üçüncü bölgede topu tutamamak büyük sıkıntıydı. Topu tutamayınca, üretemiyorsun. Bu anlamda rakip sahada üretmekle ilgili sıkıntımız oldu."

Torku Konyaspor'un maçta kendilerinden daha fazla net pozisyonu olduğunu söyleyen Avcı, "Sayısal olarak belki fazla değil, ama rakibin daha net pozisyonu var. Oyun kalitesi yüksek değildi. Böyle bir oyunda kaybetmemek de önemli, kaybedebilirdik. Puan puandır. Böyle bakıyoruz" şeklinde konuştu.

Abdullah Avcı, gösterdikleri mücadeleden dolayı her iki takım oyuncularını da tebrik ederek, "Avrupa kupası hedefinde giderken içeride kaybetmek, zihinsel olarak da problem yaşatabilirdi. Kazanmak tabii ki önemli, ama böyle baktığında bir puan sanki doğru gibi duruyor" ifadelerini kullandı.

Kocaman: "Puana ihtiyacımız vardı, puanı da aldık"

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, pozisyonları itibarıyla ligde puan çıkarmaları gereken maçlar oynadıklarını, İstanbul Başakşehir karşılaşmasında da sahaya bu amaçla çıktıklarını vurguladı.

Kocaman, şöyle konuştu:

"Pozisyonumuz itibarıyla mutlak puan çıkarmamız gereken maçlar oynuyoruz. Temel amacımız da maça çıkarken buydu. Bence bizim gördüğümüz kadarıyla ligin en disiplinli, fizik kalitesi ve beraber oynama yetisi en yüksek takımlardan bir tanesine karşı deplasmanda oynadık. En az onlar kadar sahanın içinde, topun peşinde olmalıydık, topa yakın olmalıydık. Puanı getirecek faktör burasıydı. Oyuncular bunu başardı."

Puana ihtiyaçları olduğunu kaydeden Kocaman, "Oyun içinde 2-3 tane sonucu lehimize çevirecek pozisyonu yakaladık, ancak maçın genel görüntüsü her iki takım adına da beraberliğin daha yakın olduğu bir görüntüydü. Puana ihtiyacımız vardı, puanı da aldık. O nedenle hem önümüzdeki haftalara, daha önemlisi Kasımpaşa maçına odaklanmamız biraz daha kolaylaşacak gibi gözüküyor" şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz