Futbol

Kayserispor evinde galibiyete hasret

14 Şubat 2014 Cuma 15:54 - Son Güncelleme 14 Şubat 2014 Cuma 15:58

Kayserispor, Süper Lig'de 6 aydır sahasında galibiyet sevinci yaşayamıyor.

Ligde geride kalan 20 haftada sakatlıklar ve kart cezaları nedeniyle istediği sonuçları alamayan Kayserispor, ligin ilk haftasındaki Sivasspor galibiyetinin ardından tam 180 gündür iç sahada galibiyete hasret kaldı.

Sezonun ilk maçında 19 Ağustos'ta Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda Sivasspor'u 1-0 mağlup eden Kayserispor, bu karşılaşmanın ardından iç sahada oynadığı 9 lig maçında hanesine 3 puanı yazdıramadı.

Bu dönemde Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda oynadığı Elazığspor, Trabzonspor, Gaziantepspor, Galatasaray ve Beşiktaş karşılaşmalarından mağlup ayrılan sarı-kırmızılılar, Akhisar Belediyespor, Eskişehirspor, Torku Konyaspor ve Kasımpaşa ile de berabere kaldı.

Ligin 21. haftasında Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda yarın yapılacak Gençlerbirliği maçına kırmızı kart cezaları bulunan Nobre, Sereno ve sakatlıkları devam eden Sefa Yılmaz ve Simic dışında tam kadro çıkacak olan Kayserispor'da, iç sahada 180 gün süren galibiyet hasretine son vermenin hesapları yapılıyor.

Geride kalan haftalarda ligin alt sıralarına "demir atan" sarı-kırmızılılar, Gençlerbirliği maçından galip ayrılması durumunda hem uzun bir aranın ardından taraftarı önünde galip gelecek hem de puanını 16'ya yükselterek, alt sıralardan kurtulma adına önemli bir adım atmış olacak.

Gençlerbirliği maçınde hedef 3 puan
Kayserispor Basın Sözcüsü Oğuz Ortaköylüoğlu, yaptığı açıklamada, Gençlerbirliği karşılaşmasından galip ayrılarak, uzun süredir devam eden iç saha galibiyet özlemine son vermek istediklerini söyledi.

Gençlerbirliği maçına mutlak 3 puan hedefiyle çıkacaklarını ifade eden Ortaköylüoğlu, şöyle devam etti:

"Bu sezon maalesef ilk hafta galip geldiğimiz Sivasspor maçından bu yana taraftarımızın önünde kazanamıyoruz. Galip gelemememiz de sakatlıklar, kart cezaları ve şanssızlıklar etkili oldu. Ligde 9 maçtır kendi sahamızda yaptığımız karşılaşmalardan galip ayrılamadık. Bunun büyük üzüntüsünü yaşıyoruz. Şimdi sahamızda Gençlerbirliği karşılaşması var. Gençlerbirliği'ni mağlup ederek, sahamızdaki uzun süren galibiyet hasretine son vermeyi arzu ediyoruz. Takımımız hafta boyunca çok iyi çalıştı. Taraftarlarımızdan bu zorlu maçta tribünleri doldurarak, takımlarına destek vermelerini istiyoruz. Taraftarlarımızın desteğiyle sahadan 3 puanla ayrılacağımıza inancımız tam."

Kayserispor-Gençlerbirliği maçı, Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda yarın saat 16.00'da başlayacak.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz