Futbol

"Keşke Özen ve Bilic'i dinlemeseydim"

21 Mayıs 2014 Çarşamba 16:24 - Son Güncelleme 21 Mayıs 2014 Çarşamba 18:04

Beşiktaş Başkanı Orman birçok konuda çarpıcı açıklamalar yaptı.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Spor Toto Süper Lig'de geride kalan sezonda elde ettikleri üçüncülüğün kendisini mutlu etmediğini söyledi.

LigTV'ye açıklamalarda bulunan Orman, üçüncülüğün Beşiktaş Başkanını mutlu etmeyeceğini belirterek, "Beşiktaş, şampiyonluğa oynaması gereken takımdır. Şampiyon olmalıdır. Onu hedef tutmalıdır. Üçüncülük beni hiçbir şekilde mutlu etmez. Farklı statlarda oynadık. Sahamız kapandı, seyircisiz oynadık. Çok olumsuzluklar, sakatlıklar yaşadık. Bilic'in ümit ettiği bazı yabancı oyunculardan verim alamadık. Ne olursa olsun üçüncülüğü başarılı görmem. En kötü ikinci bitirmemiz lazımdı" ifadelerini kullandı.

Başarı için istikrarın gerekli olduğunu kaydeden Orman, "Her sezon hoca değişmez. İstikrar yakalamadığınız sürece başarılı olmanız mümkün değil. Ancak şansla olabilir. Şansla gelen şeyler şansızlıklarla gider. Başarı için birinci etken oyuncu ve teknik heyet istikrarıdır" diye konuştu.

Futbol takımın teknik direktörü Slaven Bilic'in Türkiye'ye alışma sezonunu iyi geçirdiğini anlatan Fikret Orman, "Vücut dili, bizimle olan diyaloğu çok iyi. Esas performansı önümüzdeki sezon gelecek. İstediğimiz rotasyonu yapabilirsek uzun dönemli çalışma olabilir" ifadelerini kullandı.

Futbol Genel Direktörü Önder Özen'in istifa ettiği yönündeki haberler için, "Palavradan başka bir şey değil" diyen Beşiktaş Başkanı Orman, "O da performansını artık gösterecektir. Onu getirmemiz büyük cesaretti. Ama bir fırtınada tekneyi terk edecek tiplerden değiliz" dedi.

- Diego konusu

Sezon içinde ilgilendikleri ancak Fenerbahçe'nin transferi yapmaya yakın olduğu Atletico Madridli oyuncu Diego ile ilgili soruya Başkan Orman, şu yanıtı verdi:

"Futbol pazarında sözleşmesi biten oyuncular pazara çıkıyor. Siz teklif yapıyorsunuz. Yaptığınız teklif hemen imza atılacak pozisyonda değil. Diego ile ilgilendik. Ama Diego bizim birinci alternatifimiz değildi. İkinci alternatifimizdi. Birinci alternatifimiz var. Fenerbahçe, bu oyuncuyu bizden aldı algısı oluştu. O yüzden transferi ben yöneteceğim. Diego'ya önerdiğimiz para senelik 2,5 milyon avroydu. 2-2,5 milyon avro da imza parası önerdik. Fenerbahçe daha çok para önermiş. Rakibimizle dostuz ama bu konularda en azılı rekabeti yapıyoruz. Oyuncular için de bu olacaktır. Beni üzecek bir şey yok. Önümüzdeki bir ay içinde transferi ben yöneteceğim."

- "Olcan Adın ilgilendiğimiz bir oyuncu"

Fikret Orman, Trabzonsporlu futbolcu Olcan Adın'ın ilgilendikleri bir isim olduğunu ancak onun bölgesi için alternatiflerinin çok olduğunu ifade etti.

Geride kalan sezonda takımda kiralık olarak forma giyen Gökhan Töre'nin öncelikli olduğunu vurgulayan Orman, "Sağ taraf için tek stratejimiz yok. Dört stratejimiz var. Bunların içinde yerli olmayanlar da var. Olcan'ı takımda görmek isteriz. İlgilendiğimiz oyuncu ama 'ölüyoruz, olmazsa olmaz' noktasında değil" diye konuştu.

Gökhan Töre ile ilgili soruyu yanıtlayan Fikret Orman, "Gökhan Töre konusunda Beşiktaş'ın haklı olduğunu düşünüyorum. Gökhan burada daha çok oynadı. Gökhan Töre olmaya başladı. Kalmasını istiyoruz ama aklından geçen paralarla bizim aklımızdan geçenin uyuşması lazım. Sağ tarafta beş alternatifimiz var" ifadelerini kullandı.

Sezon içinde oyuncuların yaşadığı disiplinsizlikler konusundaki soru üzerine Orman, "Seneye tedbirler daha sert ve kontrolüm altında olacak" dedi.

- "Cenk dışında 5 oyuncu alacağız"

Yeni sezonun transfer çalışmaları hakkında bilgi veren Orman, Gaziantepspor'dan transfer ettikleri Cenk Gönen dışında 5 oyuncu daha alacaklarını ifade etti.

Bu oyunculardan üçünün yabancı olacağını anlatan Orman, "10 milyon avro civarında transfere para harcayacağız. Ama sırf taraftarları memnun edecek diye 35 yaşındaki bir adama para vermem" dedi.

- Fernandes üzüntüsü

Orman, bu sezon performansıyla büyük eleştiriler alan Manuel Fernandes konusunda da büyük hayal kırıklığı yaşadıklarını dile getirdi.

"Fernandes hayal kırıklığı" diyen Fikret Orman, "Bilic ve Özen'in çok bel bağladığı Fernandes'in yokluğunda, Sezer'in de kadro dışı olması etki yaptı. Oğuzhan katkı yaptı. Önder Özen ve Slaven Bilic'i dinlemeyip Fernandes'i keşke satsaydık. Hiç olmazsa kulübe maddi katkı olurdu. Sözleşmesi şu an bitti" ifadelerini kullandı.

- "İbrahim ile Sezer'in durumunu netleştireceğiz"

Başkan Orman, sezon başında kavga ettikleri gerekçesiyle kadro dışı bırakılan İbrahim Toraman ve Sezer Öztürk'ün durumlarını en kısa sürede netleştireceklerini ve kendi tavrının, takıma dönmeleri yönünde olduğunu söyledi.

Slaven Bilic'in yanına Türk bir çalıştırıcı verilip verilmeyeceği yönündeki soruyu ise Fikret Orman, "Futbol takımının içinde bir Türk ismin olmasını istiyorum. Hem hocayla hem takımla iyi diyaloğu olsun. Bunlar Önder Özen'in Bilic ile görüşeceği konular" diye yanıtladı.

- Hakem yönetimlerinde oyuncuları eleştirdi

Hakemlerin yönetimleri ile ilgili soruyu yanıtlayan Beşiktaş Kulübü Başkanı, bu konuda oyuncuları eleştirdi.

İngiltere'de futbolcuların iyi niyeti nedeniyle hakemlerin görevlerini rahat yaptığını vurgulayan Orman, "Oyunculardan memnun değilim. Sahtekarlık çok yoğun. Gelen yabancı da aynı oluyor. İngiltere'de hakemler çok kolay bu işi yapıyorlar. Oyuncular işlerini kolaylaştırıyor. O yüzden memnun değilim. Hakeme çok iş veriyorlar. Kendi kifayetsizliklerini hakemin üzerine atıyorlar. Ama hakem konusunda biz çok mağdur olduk" diye konuştu.

- Taraftarlara mesaj

Yeni stadı şampiyon olmak için yaptıklarını kaydeden Fikret Orman, taraftarlara da çağrıda bulunarak, "Benden taviz yok. Gelsinler toplumsal uzlaşı yapalım. Taraftar yerinde otursun ve Beşiktaş'a zarar vermeden takıma destek olalım. Kol kola girelim. Bunların hepsine varım. Ne istiyorlarsa yapmaya hazırım. Süleyman Seba ve Serdar Bilgili aleyhine tezahürat yaptılar. Yıldırım Demirören ile iyi ilişkiler kuruldu. Kendisi başkanken 'Çıldırt bizi başkan', bıraktıktan sonra 'Yeter artık Demirören' diye bağırdılar" ifadelerini kullandı.

Yeni stadın açılışı için İngiltere'nin Chelsea takımı yetkilileriyle konuştuklarını vurgulayan Başkan Orman, şunları söyledi:

"Soma için de bir şeyler var. Tam oluşmadı. Fenerbahçe, Chelsea ve biz üçlü program yapalım. Ağustos ayında olsun diye konuşuyoruz. Henüz netleşmedi. Biz bu tür takımları her türlü getiririz. Bir kulübü getirmekten daha önemlisi Beşiktaş'ı ve taraftarı buraya getirmek. Real Madrid'i burada görmek benim için büyük bir şey değil. Önemli olan ekibiyle müthiş koordine olmuş takımı ve taraftarı görmek."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz