Futbol

"Kimseden özür dilemem"

07 Temmuz 2016 Perşembe 17:04 - Son Güncelleme 07 Temmuz 2016 Perşembe 14:34

Fenerbahçe kaptanı Volkan Demirel gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Fenerbahçe Futbol Takımı'nın kaptanı Volkan Demirel, "İçimde 40 yaşına kadar oynamak var. Hedefim 40 yaşını görmek." dedi.

Fenerbahçe Resort ve Sport Topuk Yaylası Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Volkan, tesislerin Avrupa standartlarında olduğunu söyledi.

Volkan, Turgay Şeren'in vefatından dolayı çok üzüldüklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Buradan Turgay ağabeyimizin ailesine başsağlığı diliyorum. Gerçekten Türk futboluna, Türk camiasına çok iyi hizmetler vermiş önemli bir isim. Ayrıca son dönemde yaşanan terör olaylarında şehit düşen güvenlik güçlerinin ailelerine başsağlığı diliyorum. Bu mesajı sosyal medyadan vermek yerine böyle canlı canlı söylemek istedim. Çünkü biz de onların yaşadığı dertleri, kederleri ve üzüntüleri yaşıyoruz. Hem karakter hem de duygu olarak çok güçlü bir ülkeyiz. Bu zor dönemler atlatacağız."

Kampın yorucu geçtiğini vurgulayan Volkan, "Sakatlığım nedeniyle takımla çalışamıyorum ama gördüğüm kadarıyla gencinden yaşlısına kadar herkes istekli. Kendime gelince çok iyi bir sezon başı geçiriyorum. En kısa zamanda sahalara geri döneceğimi düşünüyorum." diye konuştu.

Sakatlığının 2-3 yıldan bu yana olduğunu fakat tedavisi için vakit bulamadığını anlatan Volkan, son safhada diz ve topuğa kadar ağrı inince ameliyat masasına yatmak zorunda kaldığını belirtti. Volkan, tüm ağrılarından kurtulduğunu söyledi.

"Hiçbir arkadaşımın gitmesini istemezdim"

Volkan, bir gazetecinin Gökhan Gönül'ün takımdan ayrılmasına ilişkin sorusuna, "Takımdaki arkadaşlık üst seviyede. Buradan hiçbir arkadaşımın gitmesini istemezdim. Benim için isim fark etmez, isimler önemli değil, gidenin arkasından bir şey demek doğru olmaz kendi tercihidir kendi yolunu tercih etmiştir. Çok zorluklar yaşadık malum süreçten sonra ondan önceki sezonda kaçırdığımız son dakika şampiyonluklar var gelecek sezon da yaşayacağımız birçok zorluklar var. Mücadele verdik gitmeleri beni üzdü kendi düşünceleri ve tercihleridir." yanıtını verdi.

Futbolda transfer döneminin her zaman hareketli geçtiğini, takımlardan ayrılan ve yeni katılanların sürekli olduğunu hatırlatan Volkan, "Yeni futbolcular gelir, bazı futbolcular gider, futbolun doğasında var. Ölene kadar burada oynayacak diye bir kaide yok. Herkes için hayırlı olsun. Yeni gelen arkadaşlarla Fenerbahçe ruhunu hazmetmiş kabullenmiş insanlarla yolumuza devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Ben doğuştan Fenerbahçeliyim"

Büyük takımlar arasında geçmişte de transferler olduğunu ve bundan sonraki süreçte de olacağını söyleyen başarılı kaleci, şunları kaydetti:

"Bundan sonra da transferler olacaktır. Ben doğuştan Fenerbahçeliyim. Böyle geldim böyle gideceğim. Benim de sözleşmem bitiyor ama ben Türkiye'de Fenerbahçe'den başka bir takımda oynamayı düşünmüyorum. Gönülden sözleşmeliyim Fenerbahçe'ye. Ben ölene kadar bu imza vardır. Beni çağırırlarsa otururum konuşurum söylemezlerse de başka bir şey yok. Biz böyle geldik böyle gideriz."

Milli futbolcuların prim tartışmaları

Avrupa Şampiyonası'ndan sonra milli futbolcuların aldıkları primler hakkında çıkan tartışmaların sorulması üzerine Volkan, "Benim zamanımda da prim olayları oldu. Bunlar aile içinde kalacak şeyler. Kavgalar da alınan da verilen de içeride kalmalı. Dışarıya çıkması yakışmaz. Prim konusunda söyleyeceğimiz fazla bir şey yok. Prim almaları da haklarıdır bence. Ne kadar aldıklarını bilmiyorum hiçbir zaman sormadım. Beni ilgilendirmiyor. Türk Milli Takımı'nın başarılı olmasını isterim ama olmadı bu turnuva da öyle bitti. Önümüzdeki turnuvalara bakacağız, layık olduğumuz yere geleceğiz." şeklinde konuştu.

Volkan, Fenerbahçe'nin her sezon hedefinin şampiyonluk olduğuna dile getirdi.

"Kimseden özür dilemem"

Milli takıma tekrar çağrılıp, çağrılmaması konusundaki gelişmelerin sorulması üzerine Volkan, şunları söyledi:

"Ailene küfür edilse siz özür diler misiniz, dilemezsiniz ben de kimseden özür dilemem. Milli Takımı bırakmam söz konusu değil, bu konuda kimse beni aramadı. Ben milli takımda oynamak istediğimi her yerde dile getirdim. Kızıma, eşime, aileme küfür edildiği için Galatasaray stadında olduğu için kasıtlı olduğu için kızdım. Aynı şeyleri yaşıyoruz. O gün bazı şeylere dikkat çekmek istedim ama suçlu ben oldum, vatan haini oldum başka lakaplar yakıştırıldı. Emin olsunlar orada yapılanlardan en çok ben üzüldüm, ben empati yapıyorum onlar da yapsın o an yaşadıklarımı, o anki durumu. Sahada olsaydım o gün daha farklı şeyler olacaktı kendi karakterimi biliyorum. O günkü şartlar onu gösterdi mecbur kaldım, isteyerek yapmadım. Türk futbolu adına kendimi ateşe attım. Galatasaray stadında olmuyor bu tarz tepkilerle diğer statlarda da karşılaşıyoruz. Ben Volkan Demirel olduğum için Galatasaray taraftarı da beni sevmediği için bu tepkilerle karşılaştım. Bu olay biraz daha zirve yaptı."

"Şimdi haklı olduğum ortaya çıktı"

Avrupa Şampiyonası'nda özellikle Arda Turan'a gösterilen tepkilerden söz eden Volkan, şunları kaydetti:

"Şimdi benim haklı olduğum ortaya çıktı. Bana da yapılanlar yanlıştı, Arda'ya yapılan da çok büyük yanlıştı. Yurt dışında oynuyorsunuz. Milli takımın başarısı için gelmiş insanlar var. Sonuca endeksli olarak istenmeyen olaylar oluyor son derece yanlış.

Benim bu olaydan sonra tüm maçlar da Konya'da oynandı. Milli takım gerçekten yani İstanbul'da herhangi bir statta olsaydı başarılı olabilir miydik? Konya taraftarı öyle bir akustik yarattı ki onlarla beraber başarı geldi. Birliktelik olarak Avrupa Şampiyonası'nda devam ettirebilseydik. Yapamadık bu olaylar tekrar yaşandı umarım bu son olur.

Ozan ile mesajlaştım 'Arda'ya söyle arayacağımı' dedim daha sonra aramadım çünkü arayan çok kişi vardı. Arda'dan daha çok üzüldüm onu ilk yaşayan benim, vatan haini ilan edilen de benim. Olan bana oldu, kimseye bir şey olmadı. Milli takıma gidemedim vatan haini oldum. Yapacak bir şey yok."

"Nani çok iyi performans sergiledi"

Volkan, geçen yıl takımda bulunan Portekizli futbolcu Nani'nin sezonda iyi performans sergileyemediğini anlatarak, "Avrupa Şampiyonası kısa bir dönem. Milli takım veya futbolcularımız iyi performans sergileyememiş olabilir. Bazı futbolcular da iyi performans sergiledi. Örneğin Nani, müthiş performans sergiledi ama geçmiş sezonda bize bakıldığında şampiyonada sergilediği performansı sergilemedi. Arda da sezonda iyi performans sergiledi, o turnuvada sergileyemedi. Bunlar hep bakılması gereken detaylardır." şeklinde konuştu.

"Volkan Babacan elinden geleni yaptı"

Milli kaleci Volkan Babacan'ın şampiyona performansını değerlendiren tecrübeli eldiven, "Volkan Babacan'a, turnuvada fazla düşecek bir iş olmadı. Takım olarak kötü oynadık. Volkan Babacan da elinden geleni yaptı zaten. Başka da bir şey yapamazdı. Ne yapsın çocuk. Takım olarak kötü oynadık." ifadelerini kullandı.

"Geçen yıl kaçan şampiyonluk"

Kaçan şampiyonluklar için bir sürü neden bulunacağını söyleyen Volkan, şu ifadeleri kullandı:

"Öyle bir iki neden saymayayım. Evet o gün, Galatasaray maçından sonra ben çıkıp bir açıklama yaptım. Galatasaray maçından sonra camiamızın gerçekten bir hayal kırıklığı, moral motivasyon ve inanç olarak düştüğünü gördüm. Ben de takım kaptanı olarak bu görevi veya bu röportajı yapmak zorundaydım ki ondan sonraki 4-5 hafta gerçekten takım olarak iyi mücadele ettik. Kaybolan inancı biraz daha yukarı taşıdık ama neticesinde son iki hafta kala şampiyonluktan olduk. Tabii ki bunun en büyük üzüntüsünü ben yatağa yatınca, başımı yastığa koyunca yaşıyorum çünkü bizler kadar, futbolcular kadar buna kimse üzülemez."

"40 yaşına kadar oynamak istiyorum"

Volkan Demirel, kendisini fiziken çok iyi hissettiğini belirterek, "Vücudum el verdiği sürece oynamak isterim. Fenerbahçe benim artık hayatım, yaşamım oldu. Onunla üzülüp onunla seviniyoruz. Her daim bu camianın içinde olmak istiyorum. Futbolu bıraktıktan sonra da burada olmak istiyorum. İçimde 40 yaşına kadar oynamak var. Hedefim 40 yaşını görmek." diye konuştu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz