Futbol

"Koç'un açıklamaları oy kazandırdı"

05 Aralık 2013 Perşembe 17:43 - Son Güncelleme 05 Aralık 2013 Perşembe 17:49

Eski Fenerbahçeli yönetici Hulusi Belgü, kongre ile ilgili açıklamalarda bulundu

Eski Fenerbahçe yöneticisi Hulusi Belgü, geçen ay yapılan sarı-lacivertli kulübün olağanüstü genel kurulunda geçici ihraç kararının kaldırılması yönündeki talebinin oylamasında, kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın tarafını belli etmesi nedeniyle sonucun aleyhine olduğunu ileri sürdü. Belgü, sarı-lacivetli kulübün eski yöneticilerinden Ali Koç'un genel kuruldan bir gün önce basın toplantısı yapmasının Aziz Yıldırım'a oy kazandırdığını kaydetti.

Olağanüstü seçimli genel kuruluda geçici ihraç kararının kaldırılması talebinin reddedilmesi üzerine başkan adayı olamayan Hulusi Belgü, yönetim kurulu aday listesinde bulunan bazı isimlerle birlikte gazetecilerin karşısına çıktı.

Belgü, cezasının kaldırılmamasına şaşırdığını anlatarak, şöyle konuştu:

"Hiç beklemediğim bir şey oldu. Sayın Başkan cezalıların affedilmesi yönünde bazı sözleri vardı. Seçim esnasında ilginç bir şey oldu. Kongre gününe kadar Aziz Bey'in ekibindekiler benim kongreye girmemi teşvik ederken, öbür taraftan da Mehmet Ali Aydınlar'ın ekibi ise kendileriyle iş birliği yapmam için çekilmemi istediler. Kongrede Sinan Onaran bile affedildikten sonra kesin affedileceğimi düşündüm. Oradaki arkadaşlarımdan duyduğuma göre, ilk iki oylamada karar benim lehime çıkmış ama üçüncü oylamada Sayın Aziz Yıldırım'ın tarafını belli etmesiyle oylamada sonuç aleyhime olmuş."

"Aziz Bey'i tebrik etmek lazım"

Seçimde çıkan sonucu daha önce yaptırdığı anketlerden dolayı tahmin ettiğini aktaran ve Aziz Yıldırım'ı tebrik eden Belgü, "Artık bu seçim bitti. Aziz Bey'i tebrik etmek lazım. Bence seçim stratejisini çok doğru belirledi" ifadelerini kullandı.

"Seçime 3 adaylı girilseydi Aziz Yıldırım'ın oy oranı düşecekti ancak sonuç değişmeyecekti" diyen Hulusi Belgü, "Hiç kimsenin bu seçimle ilgili bir şey söylemeye hakkı yok. Fenerbahçe Kulübü Genele Kurulu, yüzde 74 ile net bir şekilde tavrını ortaya koydu ve Aziz Yıldırım başkan seçildi" diye konuştu.

Seçimden önce stat projesinin olduğunun altını çizen Belgü, "Projemi Abdullah Kiğılı ile paylaştım. Bu projenin yapılması gerektiğini düşünüyorum. Seçilebilme imkanını yakaladığımda eğer daha iyisini yapabileceğime inanırsam tekrar başkan adayı olurum. Kulüpteki geçici ihraç cezam 2015 yılının nisan ayında bitecek" şeklinde konuştu.

"Ali Koç'un basın toplantısı Yıldırım'a oy kazandırdı"

Belgü, sarı-lacivetli kulübün eski yöneticilerinden Ali Koç'un genel kuruldan bir gün önce basın toplantısı yapmasının Aziz Yıldırım'a oy kazandırdığını kaydetti.

Ali Koç'un basın toplantısı hakkında Belgü, şunları ifade etti:

"Ali Koç o günkü konuşmasıyla, Fenerbahçe'de herhangi bir problem olduğu takdirde Aziz Yıldırım'ın devamı olacağını, Yıldırım'ın yerine getiremeyeceklerini yapacağına dair kefalet verdi. Ali Koç'un bir gün Fenerbahçe'de başkan olmasını her Fenerbahçeli gibi ben de arzu ederim. Ali Koç'un basın toplantısının, seçime en az Aziz Yıldırım lehine 10 puan katkısı oldu."

Hulusi Belgü, Fenerbahçe'nin siyasi konulara alet edilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz