Futbol

"Kolay olmayacak"

25 Ağustos 2014 Pazartesi 22:33 - Son Güncelleme 25 Ağustos 2014 Pazartesi 22:44

Kafkas, Saint-Etienne oynayacakları UEFA Avrupa Ligi maçıyla ilgili konuştu.

UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanşında Fransa'nın Saint-Etienne takımıyla karşılaşacak Kardemir Karabükspor, maçın hazırlıklarına devam etti.

Hasan Doğan Spor Tesislerinde teknik direktör Tolunay Kafkas yönetiminde yapılan antrenmanın, ısınma hareketleri ile başladı. Teknik çalışma ve yaklaşık 2 saat süren antrenmana, rahatsızlığı bulunan Kumbela ile izinli olan Musa Çağıran katılmadı.

 "Ben, bir adım önde olmamıza rağmen şansların eşit olduğunu düşünüyorum"

Kafkas, gazetecilere yaptığı açıklamada, çok önemli bir maça çıkacaklarını ve hazırlıklarını yoğun bir tempoyla sürdürdüklerini söyledi.

Zor maç olacağını ancak bu zoru aşacak güce sahip olduklarını ifade eden Kafkas, "Dikkatli ve iyi konsantre olabilirsek umutlu bir sonuçla dönebiliriz. Ben, bir adım önde olmamıza rağmen şansların eşit olduğunu düşünüyorum. Rakibimiz oyuncu kalitesi olarak çok iyi bir takım. Çok etkili iki kenar oyuncusu var. Onlarda kazanmak isteyecek. Kolay olmayacak" diye konuştu.

Kafkas, ilk maçta olduğu gibi direnci, mücadeleyi ve teknik anlayışı ortaya biraz daha değiştirerek koymaları gerektiğini kaydetti. Avrupa'da ülke puanlarının düşük olduğu yönünde gelen bir soruya ise Kafkas, şöyle yanıt verdi:

"Buna katkı sağlayabilirsek bizim adımıza çok mutluluk verici olur. Ama önce Karabükspor'un gruplara kalması her şeyden daha önemli. Ülke puanın düşük olmasının sorumlusu Karabükspor değil."

"En büyük hedeflerimizden bir tanesi de Türkiye Kupası'nı kazanmak"

Liglerin bu hafta başlayacağı hatırlatılan Kafkas, geçen sezondan daha zor bir ligin kendilerini beklediklerini vurgulayarak, "Bizim belli bir sistemimiz ve oyun anlayışımız var. Bunu maçlara yansıtabilirsek ligi iyi yerlerde bitirebiliriz. Önemli olan bu oyunumuzu ve formumuzu koruyabilmek. Geçen sezon büyük oranda koruduk. Şimdi üzerine koyarak çalışacağız. Bu lig çok zor. Onun için de her takımın inişleri ve çıkışları olacaktır. Biz ligi ilk 10 içersin de bitirmek istiyoruz. En büyük hedeflerimizden bir tanesi de Türkiye Kupası'nı kazanmak" diye konuştu.

"Kadromdan memnunum"

Kafkas, istediği kadroyu oluşturup oluşturamadığı yönündeki sorusu üzerine, "İmkanlarımız doğrultusunda yapılabileceklerin en iyisini yapmaya çalıştık. Çok pahalı değil, doğru ve bize uyacak, Karabük'ü sevecek oyunculardan yanayım. Kadromdan memnunum" yanıtını verdi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz