Futbol

Konyaspor'dan sözlü saldırıya tepki

19 Aralık 2017 Salı 16:28 - Son Güncelleme 19 Aralık 2017 Salı 16:39

Konyaspor Kulübü, Süper Lig'de Göztepe ile oynanan maçta yönetim kurulu üyelerine yönelik sözlü saldırıya tepki gösterdi. Yeşil-beyazlı ekipten yapılan açıklamada, "Göztepe tribünlerinde yaşanılan vahim olayın aydınlığa kavuşturulması ve başta şehrimiz olmak üzere, yönetim kurulumuza kin ve nefret dolu sözlerle saldıran kişinin tespiti ve gerekli cezayı alması hususunda çağrıda bulunuyoruz" denildi. 

Konyaspor Kulübü'nün internet sitesinde yapılan açıklamada, Göztepe ile oynadıkları karşılaşmanın ardından protokol tribünündeki kulüp başkanı Fatih Yılmaz ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerine sözlü saldırıda bulunulduğu belirtildi.

Sözlü saldırının kınandığı açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Karşılaşma devam ederken protokol tribünündeki bazı taraftarlar bulunduğumuz noktaya dönerek 'Muhammed gelsin sizi kurtarsın' şeklinde heyetimizi provoke amaçlı sözler sarf etmiştir. Müsabaka sonunda ise bahse konu şahıs içindeki kin ve nefreti 'Gidin camiye namaz kılın… Yobazlar...' şeklinde bağırarak ortaya çıkarmış ve etrafındaki kişileri de cesaretlendirmiştir. Bu durum kesinlikle cezasız kalmamalıdır. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile yetkili kurumlardan, Göztepe tribünlerinde yaşadığımız bu vahim olayın aydınlığa kavuşturulması ve başta şehrimiz olmak üzere, yönetim kurulumuza kin ve nefret dolu sözlerle saldıran kişinin tespiti ve gerekli cezayı alması, bu durumun yeniden tekrarlanmaması için gerekli işlemlerin yapılması hususunda çağrıda bulunuyoruz. Suç duyurusunda bulunacağımızı ve konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı buradan ifade ediyoruz. Camiamızı kin ve nefret dolu sözlerle tahrik eden şahsın en kısa sürede cezalandırılmasını istiyor, tribünde şehrin en yetkili isimlerinin olduğu bir yerde gerçekleşen saldırıyı ve buna zemin hazırlayanları esefle kınıyoruz."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz