Futbol

Korkmaz: "Dış etkenler...''

19 Aralık 2015 Cumartesi 22:43 - Son Güncelleme 19 Aralık 2015 Cumartesi 20:49

"Birbirimize daha çok sarılıp, daha çok güç birliği yapmamız lazım''

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, dış etkenlerin konsantrasyonlarını etkilediğini ve karşılaşmaların son bölümünde gol yediklerini ifade etti.

Korkmaz, Spor Toto Süper Lig'de iç sahada Kasımpaşa'ya 2-1 yenildikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, son dakika golleriyle çok sayıda puan yitirdiklerini söyledi.

Maç hazırlığının uzun bir süreç olduğunu anlatan Korkmaz, "Dış etkenler anlık konsantrasyonlarda bizi sora sokuyor. Maça hazırlanmakta sıkıntı yaşıyoruz. Uzatma bölümünde yediğimiz goller olmasa şimdi 15-16 puanımız olacaktı" diye konuştu.

Zorlukların aşılması için beraberliğin önemine işaret eden Korkmaz, "Birbirimize daha çok sarılıp, daha çok güç birliği yapmamız lazım. Zor bir dönem ama bunu atlatabilecek yapımız olması lazım. Bu dönemleri de atlatacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Alternatifli bir kadroya sahip olmadıklarını vurgulayan Korkmaz, şunları kaydetti:

"Her şey üst üste geldi. Her zaman zorlu dönemlerden sonra güzel bir dönemin olacağına inanırım. Bu böyle gitmez. Üst üste bu kadar geleceğini, bu kadar olay yaşayacağımızı tahmin etmezdim. Saha dışında, içinde bu kadar problem olacağını tahmin etmezdim. Transfer yapılacak. Transfer yapmadan olmayacağını gelmeden söylemiştim, sonraları da dile getirdim."

Kasımpaşa cephesi

Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise güzel bir maç oynandığını, iki takımın da galibiyeti düşündüğünü kaydetti.

Karşılaşmanın 1. dakikasında yedikleri golle mücadeleye geride başladıklarını aktaran Çalımbay, "Karşılaşmaya geride başlamak bizim için çok büyük dezavantaj oldu. Toparlanana kadar biraz sıkıntı yaşadık, sonra da golü bulduk ama ilk yarı istediğimiz oyunu maalesef sergileyemedik" diye konuştu.

Çalımbay, iki takımın da oyunu güzelleştirdiğini vurgulayarak, şu değerlendirmeyi yaptı:

"İkinci yarı iyi oynamaya başladık ama ondan sonra da 10 kişi kalmamız dezavantaj oldu. Rakibimiz güzel pozisyonlar yakaladı ama savunma oyuncularımız gerçekten iyi oynadı. Son dakikalarda 10'a 10 kalınca bize bir avantaj oldu, onu da iyi değerlendirdik. İki takımı da tebrik ediyorum, iki takım da defansı düşünmedi, oyunu çirkinleştirmedi. Bizim için bu maçtan galibiyetle dönmek çok önemliydi."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz