Futbol

Köşk'e "Adalete Fener Yak" çıkarması

29 Nisan 2014 Salı 19:51 - Son Güncelleme 29 Nisan 2014 Salı 20:07

"Adalete Fener Yak" kampanyasında toplanan imzalar, Cumhurbaşkanı'na sunuldu.

1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Ali Koç, "Adalete Fener Yak" kampanyasında toplanan imzaları, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sundu.

1907 Fenerbahçe Derneği’nin yöneticileri, "Şike Davası"nda ceza alan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe yöneticilerinin yeniden yargılanması talebiyle başlatılan  "Adalete Fener Yak Kampanyası" kapsamında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştü.

Huber Köşkü’nde gerçekleşen görüşmeye, 1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu ile dernek yöneticileri katıldı.

Görüşmede Change.org/tr/adaletefeneryak üzerinde devam eden kampanyaya destek veren 600 bine yakın imza ve yorumları 36 klasör ile Cumhurbaşkanı Gül’e sunuldu.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Ali Koç, bugüne kadar 600 bine yakın kişinin "Adalete Fener Yak" kampanyasına imza attığını vurguladı. Koç, "Bu yola çıkarken, devletimizin en üst makamlarına da haklı mücadelemizin simgesi olan 'Adalete Fener Yak' çağrımızı iletmeyi hedeflemiştik. Bugün de şike iddiasıyla görülen davada tek talebimizin yeniden ve adil yargılanma olduğunu, hukukun üstünlüğüne olan inancımızı Sayın Cumhurbaşkanımız ile paylaştık. Her fırsatta vurguladığımız gibi imzacı sayımızın her geçen gün arttığı 'Adalete Fener Yak' kampanyası, toplumsal bir hak arayışının simgesidir. Çağrımıza destek veren herkesi, hepimizi adalete olan inancımız bir araya getirdi. Talebimizin dikkate alınacağına inanıyorum" dedi.

Söz konusu imzalar, geçtiğimiz hafta Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunulmuştu.

1907 Fenerbahçe Derneği yöneticileri, toplanan imzaları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da iletecek.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz