Futbol

'Kosovalı Zlatan'

25 Haziran 2019 Salı 09:04 - Son Güncelleme 25 Haziran 2019 Salı 09:13

Çaykur Rizespor'daki başarılı performansının ardından transfer döneminin en gözde isimlerinden biri haline gelen Vedat Muric'in hayatı filmleri aratmayacak cinsten.

Spor Toto Süper Lig’de geçtiğimiz sezonun en dikkat çeken isimlerden biri Vedat Muric'ti. Ligin ikinci yarısında fırtına gibi esen Çaykur Rizespor’un başarısındaki baş mimarlardan biri olan Muriqi, sezonu 17 gol ve 8 asistle tamamladı. 

Vedat Muric, 2014 yılından beri Türkiye’de forma giyiyor. Arnavutluk’un Teuta takımından 5 yıl önce Giresunspor’a gelen golcü futbolcu iki yıl sonra Gençlerbirliği’nde iki yılın ardından da Çaykur Rizespor’a transfer oldu.

Vücut yapısı nedeniyle kendisini Ibrahimovic’e benzettiğini söyleyen Muric’in en büyük hayali bir gün onun gibi olabilmek.

Muric zor bir hayat yaşadı. Babası 7 yaşındayken sahada kalp krizi geçirip hayatını kaybetti. Kosova’daki savaşta apartmanlarının bodrumunda saklanmak zorunda kaldı. Daha sonra savaş ortamına ve baskılara dayanamayıp Arnavutluk’a kaçmak zorunda kaldı.

Babası hep onun futbolcu olmasını istiyordu ve bu amaç doğrultusunda devam etti. Arnavutluk’ta futbolcu olmak zor bir durumdu. Menajerler onu ilk Eskişehirspor’a getirdi, denendi, ama olmadı. Sonra ise Giresun kapısı açıldı ve Muric’nin Türkiye macerası da başladı.

Kariyerini Arnavutluk'ta sürdürürken bir gün Türkiye’de futbol oynamak onun için bir hayaldi. Ve bu hayal gerçek oldu. Şimdi Vedat Muric'in kariyerini Türkiye'nin dev kulüplerinde sürdürmesi bekleniyor. 

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz