Futbol

Kupa koleksiyoneri Fatih Terim

20 Mayıs 2019 Pazartesi 10:22 - Son Güncelleme 20 Mayıs 2019 Pazartesi 10:26

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, kupa koleksiyonuna bir yenisi daha ekledi. Sarı kırmızılı camiaya 8 lig şampiyonluğu yaşatan tecrübeli çalıştırıcı, toplam kupa sayısını da 19'a çıkardı.

Medipol Başakşehir'i 2-1 yenen Galatasaray, 22. şampiyonluğuna ulaştı. Sarı kırmızılılar, teknik direktör Fatih Terim yönetiminde üst üste 2. kez ligi zirvede tamamlamanın coşkusunu yaşıyor.

Deneyimli teknik adam, Süper Lig'deki şampiyonluk rekorunu da geliştirdi. Süper Lig'de en fazla kupa kazanan teknik direktör unvanına sahip olan Terim, ligde 8'inci kez takımını zafere taşıdı.

Tecrübeli çalıştırıcı, dördüncü dönemini geçirdiği sarı-kırmızılı takımdaki kupa sayısını da 19'a çıkardı.

Galatasaray ile UEFA Kupası şampiyonluğu yaşayan 65 yaşındaki teknik adam, 8 lig, 3 TSYD Kupası, 3 Türkiye Kupası, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 2 kez de TFF Süper Kupa şampiyonluğu kazandı.

5 gün arayla 2 kupa

Fatih Terim, 5 günde kazanılan iki kupayla da yeni bir rekora daha imza attı. Üçüncü kez bir sezonda hem Türkiye Kupası hem de lig şampiyonluğu yaşayan Terim, bu başarıya ulaşan ilk teknik direktör oldu.

Galatasaray, 19 şampiyonlukla en yakın rakibi konumundaki Fenerbahçe ile arasındaki farkı da 3'e çıkardı. Sarı - Kırmızılı ekip, 16. kez UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele etme hakkı da elde etti.

Ligde 19 maçtır mağlubiyet yaşamayan Galatasaray, sahasındaki yenilmezlik rekorunu kırdı. Sarı Kırmızılılar, Türk Telekom Stadyumu’nda 36 maçtır kaybetmiyor.

Galatasaray, 1996-1998 yıllarında evinde üst üste 35 müsabakada rakiplerine yenilmemişti.

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz